De week dat Pippa voor het eerst naar school ging, ik afsprak met de dames van Expeditie Kids Enzo en ik boordevol plannen zit op zo’n beetje elk gebied. 
Maandag

‘s Middags heb ik een gesprek met de juf van Pippa. Morgen mag ze beginnen. Juf vraagt hoe ik verwacht dat ze het gaat doen. Ze heeft namelijk maar een half jaartje opvang genoten. Ik zeg dat ik denk dat ze een maandje wat moeite zal hebben, maar zich daarna prima zal voelen.

Dinsdag
Pippa wandelt met zelfverzekerde tred en nieuwe drinkbeker met prinsessen er op naar haar klaslokaal.

We zijn de eerste. Al snel komt S. binnen, die kent ze van de speeltuin. Nog voor half negen geeft G. haar vriendinnenboekje aan Pippa. Zo. Ingeburgerd.
Zit ik dan met mijn ‘het zal wel een maand duren’. Ik krijg een dikke zoen en knuffel, maar kan echt wel gaan.
Om half twaalf haal ik haar op.
‘Mamaaaaa! Daar is mijn mama al!’ Ze glimt van trots, want ze heeft in de huishoek gespeeld en een prachtig schilderij gemaakt. Met allemaal gekleurde stippen.
Ik krijg een dikke knuffel van een kind en een jongetje staat mij verliefd aan te staren. ‘Ik wil graag met jou mee.’
Daar kunnen we zomaar niet aan beginnen ventje…
‘Ha gezellig, maar je moeder dan, die gaat jou toch vreselijk missen?’
Dat zal wel meevallen volgens het jongetje.
We vinden dat we nog wel even een box kunnen vullen met wensen bij de plaatselijke speelgoedzaak. Pippa gooit hem vol met alles wat ze wil. Dat valt nog best mee. Pip is altijd erg besluitvaardig.
Ik maak beweging waarop Siri vanuit mijn BH begint te roepen. Dat is meestal iets als ‘wat kan ik voor je doen Nanda’, maar Siri had deze keer iets beters: “IK HEB TWEE ACTIVITEITEN GEVONDEN”. Oh ja… dit is echt niet super gênant ofzo. Note to self; echt eens een tasje kopen want een telefoon in een BH is sowieso niet de juiste plek.

Als Pippa heeft geslapen gaan we Noor ophalen en vervolgens mijn moeder om samen een rondje over de dorpskermis te lopen. We doen van suikerspin en touwtje trek, van Chinese übermeuk ophalen. De kinderen vinden het geweldig. Pisa trapt als een volleerde kermisganger een plastic bierbekertje in elkaar. Ik zie mama’s en papa’s die ik normaal gesproken in school tegenkom nu straalbezopen ronddolen.

Woensdag
Omdat Noor vanmiddag meteen uit school een kinderfeestje heeft, kunnen Pippa en ik lekker gaan shoppen. We genieten intens van onze ochtend en nemen de tijd. Zuurstokroze tutu rok (4,99 Zeeman), verjaardagsjurk van Ninni Vi, winterjas, schoenen met lampjes (Noor mocht ze nooit, maar ik zag alleen leren schoenen waarvan ik wist dat de neuzen na een ritje op een kleuterfiets op het schoolplein naar de gloria zouden zijn) en laarsjes, maillots. Daarna gaan we uit lunchbij bij ‘Leuk!’.
Ik was er niet eerder geweest, maar wat een heerlijk plekje is dat! Pippa vind het wel wat om op een grotenmensenstoel te mogen zitten als een echte mevrouw tegenover mama. Ze bestelt een tosti.


Als de serveerster de tosti met een fantastisch uitziende, knapperige salade komt brengen wijst Pippa naar al het groen op haar bord. ‘Dat had ik niet besteld!’ Ik grinnik. Lekker kind.


We zijn op tijd weer thuis, tegen het einde van de middag breng ik Pippa naar mijn moeder voor haar wekelijkse logeerpartijtje.

Donderdag
Ik ga als een raket. Ik zie er erg naar uit om lekker te gaan werken aan al die mooie opdrachten die binnen komen. ‘s Middags, als ik aan mijn blogdingen begin gaat de gang er een beetje uit. Dat is vaak wel het nadeel van werken met social media. Het gevaar dat je word afgeleid door de social media is altijd aanwezig.

Vrijdag
Vriendin M komt langs. Ze is blij, want ze heeft laatst supergoed nieuws gekregen en ik ben happy voor haar. We willen gaan kerstshoppen en prikken een datum, nu nog een plaats en hotel. Dat gaat goed komen.
P wil toch wel weg in de herfstvakantie, samen hebben we besloten dat het een huisje moet worden, ergens. Midweekje. Max 500 euro. Ik ben bezig met zoeken en merk dat ik er geen zin in heb. Weer zo’n polsloze vakantie. Weer hetzelfde. Ik vind het echt heerlijk hoor, een huisje ergens in een ander omgeving, maar het afgelopen jaar hebben we bijna niets anders gedaan als huisjes in een andere omgeving. Ik ben erg toe aan een trip met wat meer uitdaging. Gelukkig begrijpt P wel wat ik bedoel. En ook de meisjes beginnen telkens te roepen dat ze best weer eens willen vliegen. Mooi… ik ga maar eens wat ander onderzoek doen. Voor de herfstvakantie besluiten we niet weg te gaan. Want vakantie’s met wat meer polsslag kosten nu eenmaal ook iets meer geld.

Zaterdag
Eerst even lekker naar de kapper.

In het mooiste dorpje van Noord-Holland -> Bergen

Dan boodschappen doen voor een week. P gaat deze week op werkbezoek naar de andere kant van de Noordzee, dus ik wil graag zoveel mogelijk in huis hebben.

Wat een heerlijk weer, het lijkt wel lente. P en ik ruimen de linnenkast samen op. Klinkt dat niet belachelijk gezellig. Haha. Ik had nieuw beddengoed besteld, waardoor het oude weg moest en als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed de rest ook mee pakken.

Wisten jullie dat het asiel heel blij is met je oude beddengoed? Die van ons had gaten, dus ik wilde het ook niet meer naar een weeshuis of iets anders sturen, maar in een kennel kan het dus nog prima dienst doen. Ik vind het leuk om zo min mogelijk weg te gooien.

‘s Avonds keken we King Arthur van Guy Ritchie. Wát een film! Ik heb 126 minuten aan de buis gekluisterd gezeten. Super vette effecten.

Zondag
Een luie zondagochtend. De kids eten hun croissantje voor de tv. Wij bespreken onze plannen voor komend jaar. We willen namelijk gaan verbouwen, maar we hebben de kosten nog niet op een rijtje, en ook nog geen datum in gedachten waar we van uit willen gaan.

We rekenen, denken en komen tot de conclusie dat we half maart zullen beginnen. Tof! Zo’n groot project. Ik hou er van :-).
Dit is een reminder naar mezelf, voor als ik vier weken in de verbouwing zit.
We trekken er ongeveer zes weken voor uit. Nu kan het leuke gedeelte beginnen. Het uitdenken van de perfecte woonkamer.

Daarna race ik naar de trein waar ik nog even dit verhaal tik. Op weg naar een meeting met Gaby, Annemarie en Michal van Expeditie Kids Enzo.
Die meetings gaat altijd een beetje chaotisch (moet je net mij hebben…) en gaan van ‘Hey hoe gaat het thuis’ naar ‘wat zijn de plannen, waar ga je heen?’ (Alaska – Namibië – Oman – Vlaamse Ardennen – Sofia – Rome en Zwolle vliegen over tafel, nog niet alle bevestigd) naar ‘hoe kunnen we onze volgers van dienst zijn’ naar ‘is er nog wijn?’.


Na een paar uur zijn we weer helemaal op de hoogte en weten we weer wat we gaan doen voor elkaar de komende weken. Schuif jij wel eens aan bij onze gezellige virtuele vrijdagmiddagborrel? Meestal kun je ons dan live even spreken. En als je vragen over je vakantie hebt, of over reizen met kinderen, stel je vraag dan in de community!

De vorige whereabouts lees je hier: #182: Lelijk tasje, ogentest en lekker eten met vrienden

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Pippa gaat weer naar school om te wennen
  • twee ouderavonden
  • Pippa’s feest
  • mooie nieuwe projecten voor mij
  • P gaat vier dagen voor werk op pad
  • vakantieplannen maken voor kerst, voorjaarsvakantie, meivakantie en de zomer en eigenlijk ook al voorzichtig voor kerst 2018 (!)
Print Friendly, PDF & Email