Via Social Deal heb ik kaarten gescoord voor de Schiphol Behind the Scenes tour. Deze stond al even op mijn verlanglijstje. Ik vertel je wat ik er van vond. Verzamelen op Schiphol

Je verzamelt bij de aankomsthal Schiphol Plaza in de Planes winkel, ga lekker op tijd heen, want hier staat ook een echte cockpit waar kinderen in kunnen zitten. Daarnaast staat er een straalmotor, zodat je eens kunt zien hoe groot zo’n ding is. Je wordt opgehaald door een meneer met een pilotenpet die je naar de tourbus begeleidt.

De tour

Via een scherm in de bus kun je je zien waar je je op Schiphol bevindt. Je ziet ook precies waar je moet kijken. Of ze laten een filmpje zien wat er zich in het gebouw waar je langs rijdt. Dat vond ik erg handig gedaan.

Zo ga je langs de parkeerplaats van de privéjets, de schoonmaak en de-ice apparatuur, het detentiecentrum (waar onder andere uitgeprocedeerde asielzoekers wachten op uitzetting) -> er werd aangemoedigd om naar deze mensen te zwaaien, wat ik persoonlijk een tikje gênant vond. Maar de mensen staan er echt op te wachten. Troosteloos.

Ik had verwacht dat je wat meer van het proces zou zien zoals bagageafhandeling, maar dat is niet het geval (achteraf wel begrijpelijk trouwens).

Wat vonden de kinderen ervan?

Eerlijk gezegd? Ze vonden het niet echt heel boeiend. Nu zijn ze van zichzelf al niet bovenmatig geïnteresseerd in luchtvaart. Iets wat ik niet begrijp. Ik heb ze al eens mee genomen naar de startbaan om vliegtuigen te spotten. Geen sjoege. Ook in het vliegtuig vinden ze ‘uit het raam kijken’ maar matig interessant. Als we vliegen staan ze niet tegen het raam geplakt om alle toestellen te bekijken. Wat dat betreft echt geen kinderen van mij. Ik sta nog vol steeds vol bewondering te kijken en ben als een kind zo blij als ik naar Schiphol mag. 
Voor kinderen die wél zo zijn, is deze tour zeker leuk! 

De tour duurt ongeveer anderhalf uur.

EXTRA TIP: 
- ga nog even kijken op het Panoramaterras, hier kunnen kinderen in een oude Fokker klimmen, kerosinedampen opsnuiven, want hier kun je op het platform kijken. Bereikbaar via de opgang tussen vertrekhal 1 en 2. 
- tussen 13:15 en 15:20 staat de A380 van Emirates op Schiphol, het is leuk deze even te laten zien
.

Ook bij de McDonalds naast de Kaagbaan kun je lekker vliegtuigen kijken (parkeren gratis), let wel even op, de Kaagbaan is lang niet altijd in gebruik
- op vliegtuigenspotter.nl kun je zien waar vandaan de vliegtuigen opstijgen en landen en waar de spottersplekken zijn.

Nog steeds niet genoeg van vliegtuigen? Check ook onze post over het Aviodrome even!

Prijs

Ik zou de volledige tourprijs van EUR 15,50 zeker niet over hebben voor deze rondrit. Maar met deze korting vond ik het wel leuk, EUR 8,75 voor een volwassene en. EUR 3,75 voor een kind .

TIP: Vergeet je ID niet.

Wandernan’s persoonlijke fotoalbum

Ik heb deze keer express niet te veel foto’s geplaatst, dan zou ik teveel verklappen.blusterrein

Dit vind je misschien ook leuke dagtrips met kinderen:

Print Friendly, PDF & Email