Sallandse Heuvelrug met kinderen - Wandernan

Sallandse Heuvelrug met kinderen

Wij hebben twee keer in de buurt van de Sallandse Heuvelrug een huisje gehuurd. Een prachtig stukje natuur in Nederland! Voor jou dus twee verblijfsmogelijkheden en een berg tips om er op uit te trekken. Ik presenteer je: de Sallandse Heuvelrug met kinderen.

Verblijf op de Sallandse Heuvelrug

Misschien heb je je verblijf al gereserveerd. Heb je dat niet, dan heb ik twee tips. Landal Twenhaarsveld (zuidkant) en Landal de Hellendoornse Berg.
De Hellendoornse Berg is een kleinschaliger park en ligt ten noorden in de buurt van Hellendoorn en Nijverdal, hier hadden wij een heel luxe huisje met een wel heel fijne badkamerbalzaal, Twenhaarsveld ligt in de buurt van Holten. Dit park is groter en heeft wat meer faciliteiten.

Beide vond ik prima en heb ik voordelig kunnen boeken.

Sallandse Heuvelrug met kinderen

Natuurlijk wil je er lekker op uit trekken. Begin bij het bezoekerscentrum (noordkant). Hier vandaan kun je verschillende wandelingen maken. Het bezoekerscentrum zelf is ook zeker de moeite waard! Je kunt hier van alles leren over dit prachtige stukje natuur.
Voor verschillende leeftijden is er een speurtocht door het avonturenbos. Wij hadden voor Pippa (5) Joep en voor Noor (8) Jonas. Na de speurtocht hebben we even lekker gezeten bij restaurant Buitengewoon Lekker met een latte.

De Holterberg is centraal op heuvelrug gelegen. Hier kun je het Natuurdiorama bezoeken, opstellingen van opzette dieren. Bij het bezoekerscentrum kun je ook toegang tot het Daantje Das avonturenpad kopen. Kinderen kunnen opdrachtjes doen in het bos en krijgen aan het einde een certificaat. In de museumwinkel kun je overigens toffe dingen kopen, die je kunt gebruiken als natuuronderzoeker.

Uitgeraast in het bos? Strijk dan neer bij Woody’s. Binnen en buiten is voldoende plek op te spelen. En je kunt hier goed eten voor een prima prijs.

Wij hebben ook de Canadese begraafplaats bezocht. Dat was erg indrukwekkend. Een mooie plek, daar op de Holterberg. Ik werd er een beetje stil van.

Rondom de Sallandse Heuvelrug

Ben je op de heuvelrug uitgekeken? Dan is er in de buurt nog veel meer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *