Voor mijn verjaardag had ik geld gekregen, wat ik graag aan mijn hobby wilde besteden. Een statief was een welkom accessoire, want voor mijn camera zelf had ik niet direct iets nodig. 

Waarom het Rollei C5I statief aangeschaft?

Om heel eerlijk te zijn, wilde ik gewoon iets voor mijn camera kopen en een statief leek me een logisch accessoire. Nadat ik hem even getest had merkte ik direct een voordeel… wat is dat fijn rustig fotograferen! En zeker als de kids in de achtertuin aan het spelen zijn, en ik een beetje sta te friemelen met dat ding, hebben ze niet zo door dat ik er ben en kan ik heel leuke momentjes vastleggen.

Productkenmerken

De belangrijkste kenmerken van deze tripod:
– verkrijgbaar in vijf kleuren (ja, vind ik belangrijk)
– gewicht 1,6 kilo
– minimum hoogte 21,5 cm
– maximum hoogte 1,59 cm
– kan 8 kg gewicht dragen
– kan ook gebruikt worden als monopod (gewicht 0,48 kg)
– kogelkop
– inclusief draagtas

In gebruik…

Ik had nog nooit een statief in mijn handen gehad en moest dus even rommelen (en vooral filmpjes kijken) voor ik helemaal door had hoe het ding werkt. Als je eenmaal weet waar alle schroefjes en knopjes voor zijn en weet hoe de draairichtingen zijn, is het een heel fijn en gebruiksvriendelijk statief.

Op de bovenkant van de doos zit een sticker in de kleur van je statief. Titanium.

Op de bovenkant van de doos zit een sticker in de kleur van je statief. Titanium.

Draagtas met schouderpad

Draagtas met schouderpad en extra vakje voor wat kleine spullen

Inhoud

Inhoud

Het tasje daar boven is bedoeld om aan je riem of broeklus te bevestigen en daarin je monopod te zetten. Zo ben je, met je eigen twee benen toch stiekem een tripod. De haak leg ik zo uit. Zie je hoek compact het ding is?

Shoe, voor de onderkant van de camera

Shoe, voor de onderkant van de camera

Dit schroefje draai je op je camera

Dit schroefje draai je op je camera

Zo dus...

Zo dus…

En zo klem je hem in het statief

En zo klem je hem in het statief

Hier zie je de bovenkant waar het om draait. Een handige kogelkop zorgt ervoor dat je je camera razendsnel in de juiste positie kunt manoeuvreren. Aan beide zijden vind je een waterpas.

Hier de bovenkant nog even zonder camera

Hier de bovenkant nog even zonder camera

Aan de onderkant kun je een schroef uitdraaien...

Aan de onderkant kun je een schroef uitdraaien…

Waaraan je de haak kunt schroeven

Waaraan je de haak kunt schroeven

Daaraan kun je desgewenst extra gewicht hangen, voor extra stabiliteit.

Al met al is deze topper het toonbeeld van Duitse degelijkheid.

Verbeterpunt van het product
De gebruiksaanwijzing mag de naam echt niet dragen. Ik heb twee YouTube filmpjes bekeken en was daarmee veel beter geholpen. Nu vind ik het sowieso prettiger als men iets op een scherm laat zien, maar maak dan een QR-code naar een eigen filmpje ofzo…

Conclusie

Als je op zoek bent naar een degelijk statief voor een camera voor consumentengebruik, dan zou ik dit statief van harte aanbevelen!

Print Friendly, PDF & Email