Rollei C5i statief - Wandernan

Rollei C5i statief

Voor mijn verjaardag had ik geld gekregen, wat ik graag aan mijn hobby wilde besteden. Een statief was een welkom accessoire, want voor mijn camera zelf had ik niet direct iets nodig. 

Waarom het Rollei C5I statief aangeschaft?

Om heel eerlijk te zijn, wilde ik gewoon iets voor mijn camera kopen en een statief leek me een logisch accessoire. Nadat ik hem even getest had merkte ik direct een voordeel… wat is dat fijn rustig fotograferen! Zeker wanneer de kids in de achtertuin aan het spelen zijn, en ik een beetje sta te friemelen met dat ding, hebben ze niet zo door dat ik er ben en kan ik heel leuke momentjes vastleggen.

Productkenmerken

De belangrijkste kenmerken van deze tripod:
– verkrijgbaar in vijf kleuren (ja, vind ik belangrijk)
– gewicht 1,6 kilo
– minimum hoogte 21,5 cm
– maximum hoogte 1,59 cm
– kan 8 kg gewicht dragen
– kan ook gebruikt worden als monopod (gewicht 0,48 kg)
– kogelkop
– inclusief draagtas

In gebruik…

Ik had nog nooit een statief in mijn handen gehad en moest dus even rommelen (en vooral filmpjes kijken) voor ik helemaal door had hoe het ding werkt. Als je eenmaal weet waar alle schroefjes en knopjes voor zijn en weet hoe de draairichtingen zijn, is het een heel fijn en gebruiksvriendelijk statief.

Op de bovenkant van de doos zit een sticker in de kleur van je statief. Titanium.
Op de bovenkant van de doos zit een sticker in de kleur van je statief. Titanium.
Draagtas met schouderpad
Draagtas met schouderpad en extra vakje voor wat kleine spullen
Inhoud
Inhoud

Het tasje daar boven is bedoeld om aan je riem of broeklus te bevestigen en daarin je monopod te zetten. Zo ben je, met je eigen twee benen toch stiekem een tripod. De haak leg ik zo uit. Zie je hoek compact het ding is?

Shoe, voor de onderkant van de camera
Shoe, voor de onderkant van de camera
Dit schroefje draai je op je camera
Dit schroefje draai je op je camera
Zo dus...
Zo dus…
En zo klem je hem in het statief
En zo klem je hem in het statief

Hier zie je de bovenkant waar het om draait. Een handige kogelkop zorgt ervoor dat je je camera razendsnel in de juiste positie kunt manoeuvreren. Aan beide zijden vind je een waterpas.

Hier de bovenkant nog even zonder camera
Hier de bovenkant nog even zonder camera
Aan de onderkant kun je een schroef uitdraaien...
Aan de onderkant kun je een schroef uitdraaien…
Waaraan je de haak kunt schroeven
Waaraan je de haak kunt schroeven

Daaraan kun je desgewenst extra gewicht hangen, voor extra stabiliteit.

Al met al is deze topper het toonbeeld van Duitse degelijkheid.

Verbeterpunt van het product
De gebruiksaanwijzing mag de naam echt niet dragen. Ik heb twee YouTube filmpjes bekeken en was daarmee veel beter geholpen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een degelijk statief voor een camera voor consumentengebruik, dan zou ik dit statief van harte aanbevelen!

Je koopt hem hier: Rollei statief

Er zijn 6 reactie's

  1. Ik heb jarenlang goedkope statieven gehad, maar daar heb je dus echt geen reet aan. Als het maar iets waaide bewoog het statief. Ik heb zelfs gehad dat er één brak… Sta je dan met je 1000 euro camera. Gelukkig had ik de riem om mijn nek, anders had ik geen camera meer gehad. Ik heb nu ook een statief uit dezelfde prijsklasse en ben er super blij mee. Stevig, stabiel en speciaal voor backpacken en dus vooral licht. Ik denk dat je er heel veel plezier aan gaat beleven en probeer vooral eens in het donker te experimenteren met langere sluitertijden enzo!

  2. Ik ga binnenkort ook eens kijken naar een statief. Moet eerlijk zijn dat ik nog niet mis. Waar ik tegenaanloop is nog meer mee slepen……. Camera, 4 lenzen, gopro met gimball, het hangt wel allemaal om je nek…. en de kids en vrouw weigeren het te dragen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *