Robben Island bezoeken - Wandernan
robben island

Robben Island bezoeken

In Kaapstad heb ik uiteraard een excursie gemaakt naar Robben Island. Een tip hierbij is, boek dit van tevoren! De eerste keer dat ik in het prachtige Kaapstad was, kwam ik van een koude kermis thuis. De eerste vijf dagen zat de ferrie naar Robben Island vol. Er is maar 1 maatschappij die gaat, dus daarvan ben je afhankelijk.

Excursie naar Robben Island

Als je op Robben Island aankomt kun je een rondleiding met een ex-gevangen doen. Daarna krijg je vrije tijd en mag je zelf weten welke ferrie je terug neemt. Tijd genoeg dus om prachtige foto’s van de karakteristieke skyline van Kaapstad te maken!


Boek hier alvast jouw tour

  • skip de line
  • geen zorgen of je mee kunt
  • direct een plekje voor jou!

Ook leuk, boek een heli!

Het leven van Nelson Mandela

Wil je iets begrijpen van de apartheid, het leven van Mandela en wat hij heeft gedaan voor zijn land, dan kan ik de volgende films van harte aanbevelen.

Goodbye Bafana; een film over het leven van Mandela in gevangenschap.
Catch a Fire; een film over het leven van ANC-lid Patrick Chamusso, ten tijde van de apartheid.
The Bang Bang Club; een film over de laatste dagen van de apartheid, gefilmd vanaf het oogpunt van een groep persfotografen, een nogal rauwe film.
Red Dust; een film over het werk van de Truth & Reconciliation commissie, waar onder andere Desmond Tutu een groot aandeel in heeft gehad.
Invictius; een film, waarin Mandela wordt gespeeld door Morgan Freeman (wie anders?), over het begin van zijn presidentschap.

Wil je boeken lezen over Zuid-Afrika, dan is natuurlijk ‘A long walk to freedom/Een lange weg naar de vrijheid‘ eigenlijk een must. Helaas heb ik tot nu toe geen tijd gevonden om meer dan het eerste hoofdstuk te lezen. Daarbij is het boek ‘De moed om te vergeven‘, geschreven door Mdaba Mandela (zijn kleinzoon) ook goed om te lezen. Zo krijg je toch weer een andere kijk op de persoonlijkheid van Nelson Mandela.

Stellenbosch van Jacqueline Epskamp is een mooi familiedrama wat je kunt lezen en bekijken, het is als serie verfilmd. Ik vond het een aanrader, het geeft een aardig beeld van de ontwikkelingen van de apartheid, omdat het verhaal verschillende generaties beschrijft.

Meer lezen over Zuid-Afrika? In deze uitgebreide post vertel ik je er alles over: Snelle tips voor jouw roadtrip naar Zuid-Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *