In de categorie ‘hidden gems’, deze week een villa op Zakynthos. Weg van alle dronken toeristen. Een heerlijke eigen villa mét een zwembad. Dat is genieten! 

Rizolia Villas op Zakynthos

Een aantal jaar geleden wilde ik op vakantie, maar zou tegen de tijd dat het zo ver was, zo groot zijn als een walvis, want ik was zwanger. Derhalve kozen hubby en ik voor een villa, met eigen zwembad, we wilden niet het risico lopen dat ik de halve vakantie niet van de hotelkamer af zou durven komen omdat er dertig Italiaanse, Griekse en Nederlandse stick insects naast het zwembad zouden liggen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos voor de fantastische Rizolia Villas. 

Het was er prachtig. Het eigen zwembadje was helemaal top. Geen gezeur van ‘s morgens handdoekje leggen, nee, na het ontbijt meteen even plonzen en lezen, heerlijk!

In de omgeving waren we snel uitgekeken. Na al aardig wat van (toeristisch) Griekenland gezien te hebben, had Zakynthos niet heel veel te bieden en vonden we Laganas echt heel vreselijk. Het is precies zo’n plaats waar je de volledige cast van ‘Oh oh Cherso’ zou verwachten als ze eens niet naar Cherso zouden gaan.

Op tien minuten rijafstand ligt het kleine dorpje Agios Sostis, waar we heerlijk gegeten hebben.

Eervolle vermelding voor bar Aperrito

De absolute topper was daar bar Aperitto. Het ligt op een prachtige plek, ziet er hip en fris uit en de muziek,…wow! Je kent het vast wel, na drie dagen Griekenland wordt je een beetje nerveus van de sirtaki muziek en de soundalikes van Demis Roussous, soms nog afgewisseld met wat live muziek, waardoor elk gesprek aan tafel schier onmogelijk wordt gemaakt. (wat voor sommige stellen juist heel handig uitpakt…)

Uitzicht vanaf het terras bij Aperito

Maar bij Aperitto is het dus anders…ze hebben een playlist waar ik jaloers op ben. Lounge afgewisseld met blues en heerlijke jazzy tunes. Veelal onbekende nummers, net even anders dan anders. Helaas hebben ze nog steeds geen playlist online gezet.
Daarnaast is de bediening enorm vriendelijk en is het eten verrukkelijk! Zeker na dagen van moussaka en gyros een welkome afwisseling. De cocktails kon ik helaas niet testen wegens zwangerschap, maar ohohoh, wat had ik het graag gewild.

Budget tip

Je vind boven Aperrito ook leuke appartementen, boven het restaurant, een aanrader voor stellen! Klik hier voor appartementen Panorama Inn. Ook voor gezinnen met twee kinderen, op zoek naar een leuke budgetvakantie! EUR 95,- in het hoogseizoen voor een 3-kamerappartement, is een koopje! Een paar tickets erbij en een huurauto en klaar ben je!

Leuke plekjes rondom Rizolia Villas

Bij Taverne Dennis hebben we meerdere malen leuk gezeten. Zeker een aanrader tijdens WK of EK, want je kunt er fijn tv kijken en heerlijke gyros eten met je Nederlandse makkers.

Voor de lunch en het strand, zijn we bij Ifalos Beach Bar neergestreken. Een excellente plek! Strandje, bedjes en een schaduwrijke plek om uitgebreid te lunchen.

Vermijden

Ik vond de rest van het eiland niet heel bijzonder. Vooral Laganas was het toonbeeld van wat ik niet wil zien op vakantie, hoewel we er een paar keer leuk ontbeten hebben met uitzicht op zee. Verder een hoog gehalte aan Engelsen en bijbehorend drankgebruik, dit was in Tsivili niet anders. Wil je leuke Griekse strandjes, ga dan richting het westen.

Tip: huurauto voor de hele periode bijboeken is wel handig, je moet anders naar het dorp een half uur lopen.

Boek jouw villa met zwembad hier

Deze post bevat een affiliated link. Wanneer jij iets koopt via deze link, ontvang ik daarover commissie. Geen zorgen, je betaalt zelf geen cent meer. Ik ben je enorm dankbaar wanneer je via deze link boekt. Zo kan ik blijven doen wat ik graag doe. Schrijven voor jou!

Print Friendly, PDF & Email