Op kasteel Alden Biesen in Bilzen (Belgisch Limburg) kun je ‘s avonds, na de schemering een ‘mystery tour’ doen. Ik heb hem gedaan en vertel je eerlijk wat ik er van vond, bij deze alvast, ik vind hem zeker niet geschikt voor iedereen! 

De tour

Je komt ‘s avonds in de schemering aan op kasteel Alden Biesen. De sfeer is direct spannend, want je weet niet wanneer de tour gaat starten. Op een tijdstip naar keuze wordt het loket geopend en kun je je tablet met koptelefoon ophalen. Je tablet speelt een verhaal en je wandelt mee met de hoofdrolspeler. Je gaat dikke deuren door en komt uit op de binnentuin waar rookmachines het allemaal nog extra spannend maken.
Ik kan natuurlijk niet te veel verklappen, anders gaat jouw verrassing er misschien wel af.
Je hebt je verhaal op de tablet (eenvoudig te bedienen) en daarnaast projecties met licht en geluid op en in verschillende delen van het kasteel.
Het verhaal tussendoor kun je niet skippen. Maar na een tijdje wilde ik dat stiekem wel. Het was te langdradig en daardoor werd het een beetje onsamenhangend. Het verhaal is echter wel het echte verhaal van het kasteel en daarom voor sommige mensen ongetwijfeld enorm interessant.

TIP: probeer als eerste te starten, dat maakt het een stuk leuker en spannender.

Wie moet deze excursies skippen?

Kinderen tot en met acht jaar zeker. Daarna is het zwaar afhankelijk van hun spanningsboog. Het eindigt rond twaalf uur, dus dat moeten ze sowieso kunnen volhouden. Er is geen mogelijkheid om de excursie in te korten (anders dan de tablet gewoon in te leveren natuurlijk!). En ik denk dat de lichtshows het wachten voor hen niet waard maakt.

Mensen die niet lang kunnen lopen. Je loopt niet, je sloft meer. Wij, gezonde dertigers en veertigers hadden na afloop allemaal een beetje last vans ons rug… Dus een iets minder kwiek mens, zal hier last van ondervinden.

Hou je van actie, dan is dit niet jouw excursie ;-).

Ben je bang in het donker, dan zou ik hem ook overslaan.

Voor iedereen die niet in bovenstaande categorie valt: do it! 

Praktisch

Voor boeking en info zie: Bilzen Mysteries

Tarief: EUR 15,- per persoon
Persoonlijk vind ik dat vrij pittig voor wat je gaat zien en doen.

Er is geen eten en drinken onderweg, je bent van 22:00 – 24:00 in touw. Zorg dat je gegeten en gedronken hebt of dat je even iets bij je hebt. Het staat je wel vrij om onderweg een kleine picknick in te lassen natuurlijk.

Parkeren doe je gratis op de naastgelegen parkeerplaats.

Ben je niet overtuigd dat je mee moet gaan met de tour, maar wil je wel Alden Biesen bezoeken? Dat kan! Mijn oog viel op het vertelfestival. Het kasteel en de mooie tuinen vormen mijns inziens een mooi decor voor een dergelijk festival.

De schemering valt op Alden Biesen

Oh the suspense!


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
Belgisch Limburg
Landal Mooi Zutendaal
Sintra, kastelen in Portugal

**ik was op uitnodiging in van Toerisme Vlaanderen op bezoek bij Alden Biesen. Uiteraard lees je hier mijn eigen mening en tips**

Print Friendly, PDF & Email