Bij navraag aan mijn volgers kom ik nog eens op leuke adresjes. Zoals in reptielenhuis de Aarde. Vlakbij de ons verblijf, bungalowpark de Katjeskelder. En een heerlijke warme plek als het buiten gevoelsmatig -20 is.

Wat is er te doen in reptielenhuis de Aarde?

Het zegt het natuurlijk al een beetje. Het is een huis voor reptielen. Het is echt heel klein (maar de meeste reptielen nemen ook niet zoveel ruimte in). Er is voor de beesten zelf is er aardige bewegingsruimte. Daarnaast mag je eens een python vasthouden. Of een wandelende tak. Kids kunnen kleuren en spelen met dino’s aan de kindertafel en je kunt al je vragen stellen aan enthousiaste medewerkers.

Lunchfaciliteiten

Je kunt hier iets te drinken bestellen.En iets lekkers. Uitgebreide lunchfaciliteiten zijn er niet, daarom mag je zelf iets meenemen en opeten aan de grote, gezellige tafels.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Er waren veel peuters en kleuters die voornamelijk in de kleurhoek aanschoven. Daarna is het een beetje afhankelijk van de interesse natuurlijk. Ieder kind met een fascinatie voor reptielen kan hier gemakkelijk anderhalf tot twee uur rondbrengen.

Combineren met een bezoek aan …

Wij combineerden dit bezoek met een wandeling langs het Leikeven (ongeveer een half uur rijden), maar de binnenstad van Breda heeft ook veel te bieden voor kids. Toffe winkels, het miniatuurmuseum en Happy Tosti bijvoorbeeld.

Ook leuk: Mini Billund in Wagenberg of bij mooi weer de speelboerderij van Johan en Carolien. (op 18 minuten rijafstand)

Praktische informatie

Prijzen:
0 t/m 2 jaar: GRATIS
3 t/m 11 jaar: EUR 6,50
volwassenen: EUR 7,50
-> ik vind deze tarieven pittig voor wat er geboden wordt.

Website:Reptielenhuis de Aarde

Adres: Aardenhoek 26a, Breda

Openingstijden: 10 t/m zo, 10:00 -18:00

Ons bezoek duurde: anderhalf uur

Wandernan’s fotoboekDit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Gratis e-book ontvangen?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen

Print Friendly, PDF & Email