Samen met mijn neef ging ik eten bij Plein 8 in Heerhugowaard. We gooiden het op een onderdeel van zijn stage. Bloggen over eten. ‘Wow!’ zei neef. ‘Wat lekker!’  en  ‘Schrijven we dit nu als werktijd?’. Haha. Ja, dat is nog eens leuk ‘werken’.

Sfeer

Station Heerhugowaard is niet de meest inspirerende omgeving. Hoe fijn is het dan als er een superhip bakkerijtje zit waar je heerlijk kunt eten? Vanaf het station loop je er binnen een minuut naartoe. Het is er warm en gezelllig en het geurt het naar vers gebakken taart. De muffins staan klaar onder stolpjes en je kijkt direct op het werkblad wat lekker schoon is. De bediening is enorm vriendelijk, spontaan en vrolijk.

What’s cooking?

100% natuurlijke, rijk belegde broodjes (keuze uit wit, bruin en olijfbrood), warme panini’s, kaas- en saucijzenbroodjes (ooooops!), huisgemaakte taartjes en muffins (to die for…), grote borden salades, yoghurt met muesli of fruit. Daarnaast is de drankenkaart ook niet mis. Lekkere koffie, losse thee, verse smoothies en voor degenen die het hard nodig hebben Tony Chocolonely chocolademelk.

Waarom is Plein 8 bijzonder?

Ik vond vooral de hipheid in Heerhugowaard leuk, daarnaast is de bediening oprecht spontaan en vriendelijk. Maar natuurlijk gaat het om het eten en dat is gewoon spot on. Knapperig vers brood, ruim belegd en bijna alles is heerlijk gezond.

Kinderen mee, yay or yay?

Ja hoor, er is een Ikea Antilope en wat speelgoed! De sapjes zijn kindvriendelijk en er is vast een broodje te vinden die ze lekker vinden.

Voor wie is dit restaurant een aanrader?

  • iedereen op zoek naar een betaalbare en lekkere lunch
  • als je uit de trein komt stappen en geen zin meer hebt om zelf iets te maken (elke werkdag open tot 16u00)

Tips

Ik had een social deal. Deze kostte EUR 7,10 per persoon. Voor dit geld kregen we een drankje naar keuze en een etagère met twee broodjes per persoon. In totaal waren er vier broodjes door de helft gesneden. Dat is dik genieten! En als laatste kregen we nog een muffin. Die lekker ingepakt werd om ‘s middags op te eten.
We kregen de volgende broodjes: jong belegen Beemsterkaas, houmous, kip-kerrie en carpaccio. Dit kan per keer wel verschillen natuurlijk!

Woon of werk je in Heerhugowaard of omgeving? Vanaf EUR 20,- kun je de broodjes lekker thuis laten bezorgen. (als je pleinvrees hebt, staat op de website hihi)

Adres, website en parkeren

Stationsplein 8 in Heerhugowaard

Plein 8

Wandernan’s Impressie

plein 8 heerhugowaard

Welkom!

Superlekker aardbeiensapje
Als je dit restaurant interessant vind, dan deze waarschijnlijk ook!

Ik was bij Plein 8 op uitnodiging van Social Deal, uiteraard lees je hier mijn eigen mening, heb ik alles zelf opgegeten en beoordeeld. Inmiddels ben ik voor de tweede keer heen geweest, op kosten van WanderWeb, ook deze keer heb ik weer ontzettend lekker gezeten en gegeten.

Print Friendly, PDF & Email