Ben je op zoek naar een hotel in Leuven, lees dan vooral verder. Hou jij van stoere, edgy hotels die nét even anders zijn,… maak dan ook het plan om te gaan. Ik presenteer je, het Penta hotel in Leuven!

Waarom hotel Penta in Leuven?


Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval kreeg ik het hotel aangeboden wegens een samenwerking met Visit Leuven. Meestal zijn de aangeboden hotels dik in orde. Zo ook deze keer!

Locatie

Het hotel ligt super centraal in het toch al compacte stadscentrum van Leuven. Wanneer je het hotel uit loopt sta je direct in de gezellige Muntstraat, waar je heel veel restaurantjes en de Domus brouwerij vindt.
Onder het hotel is een parkeergarage, waar je voor EUR 20,- per nacht een plekje reserveert. Je krijgt een keurige routebeschrijving wanneer je dit doet, het centrum van Leuven is namelijk autoluw, je kunt er niet zomaar komen.

Bijzonderheden faciliteiten

Het hotel beschikt over een toffe bar / lounge. Inchecken doe je ook gewoon aan de bar. ‘s Morgens wordt het uitgebreide ontbijt hier geserveerd.

Er is ook een gym voor de liefhebber.
Daarnaast kun je hier ook een hapje eten.

Plus en min

+ lekker ontbijt
+ fijne kamers, heerlijke bedden, goede climate control
+ vriendelijk personeel

Voor wie een aanrader?

Je kunt hier prima terecht voor een romantisch uitstapje met je schatje, als met een gezin of, zoals ik, met mijn moeder. Ook zij kon erg genieten van de hippe, urban stijl van dit hotel.

De prijs

Voor dit hotel betaal je gemiddeld zo’n EUR 130,- per nacht voor een standaard tweepersoonskamer. Inclusief ontbijt.

Boeken doe je hier: PENTA HOTEL

Wat is er in de buurt nog meer te doen?

Leuven is een heerlijke stad om te shoppen, happen en een beetje cultuur mee te pikken. Bovendien kun je er leuk fietsen. Langs de hippe vaarkom bijvoorbeeld.

Met kinderen is deze stad ook aan te raden. Maak een wandeling langs het begijnhof of ga fietsen naar Domein Kessel-Lo. Hier kun je, bij mooi weer, een hele dag spenderen. Midgetgolf, speeltuinen, roeivijver, zwembad én een verkeerstuin. In de zomer, tijdens het ‘Groot Verlof’ (1 juli tot en met 31 augustus) worden er heel veel gave activiteiten georganiseerd, zeker ook voor het gezin, een uitstekende periode om heen te gaan.

De stad is verschillende abdijen rijk, heeft een interessant stadhuis waar veel over te vertellen valt en beschikt over een mooie universiteitsbibliotheek met een toren, van waaruit je mooi uitzicht hebt over de stad.

Dit vind je misschien ook interessant

Print Friendly, PDF & Email