Lees dan verder! Ik heb veel geschreven over dit prachtige en rustige stukje Griekenland. Met mijn tips kom je er en als je hierna nog vragen hebt, mag je altijd mailen…

Roadtrip op de Peloponessos met kinderen!

De Peloponessos leent zich uitstekend voor een roadtrip. Ik had mij laten adviseren door iemand die er meerdere malen geweest was, zo had ik alle mooie plaatsen te pakken. We hadden Noor mee op de achterbank, ze was toen bijna drie jaar.

Wij lieten Athene snel achter en reden in rap tempo naar hotel King Saron, nu Kalamaki Beach Resort. Het hotel was niet bijzonder, maar prima voor een eerste nacht. Heb je geen kinderen bij je, dan zou ik even verder doorrijden, maar vergeet niet te stoppen bij het kanaal van Corinthe!

Monemvasia

Onze eerste stop van een paar dagen was in wandelparadijs Monemvasia. Rondom deze plaats kun je diverse en zeker pittige wandelingen maken in de mooie natuur en over groene bergen. Het oude Monemvasia is een bijzonder stadje, gebouwd op een rots in zee. Wij sliepen in appartementen Xifoupolis, een aanrader met kids en zeker ook wanneer je juist komt om te wandelen.

Mani

De streek Mani leent zich uitstekend voor vele mooie dagtripjes. Dit gebied was tot voor kort nogal afgesloten van de wereld, waardoor er nog mooie authentiek dorpjes te vinden zijn, zoals ghosttown Trahila. Slapen deden we in een prachtige villa met zwembad in Stoupa. Stoupa is toeristisch, maar heeft tal van geweldige restaurantjes, persoonlijk vind ik het een fijne mix!

Zacharo

Zacharo is een streek die je wat mij betreft beter kunt overslaan, vanaf daar kun je wel mooi naar Olympia gaan, maar het is niet de moeite waard om hier de omgeving te ontdekken. Hier is vooral veel vergane glorie te vinden. Ben je eigenwijs? Boek dan in geen geval Banana Place.
Wel leuk om te bezoeken: Katakolon.

All inclusive

Een paar weken in een all inclusive resort klinkt sommige mensen als muziek in de oren. Mij niet, ik wil liever ontdekken, maar soms vind ik het wel fijn om een paar dagen helemaal niets te doen, mij een beetje bewegen tussen zwembad, miniclub (oh heilig koffie-uurtje met P) en buffet. Grêcotel Lakopetra Beach is (was, het is inmiddels overgenomen) een kinderparadijs.

Galaxidhion

Iets boven de Peloponessos ligt het schattige dorpje Galaxidhion, wat de moeite van het omrijden waard is. Zeker als je een kamer boekt in B&B Ganimede, waar ik een van de beste ontbijtjes ooit at. Ik bedoel, ik liet Noor een uur met Z@ppelin spelen op de iPad om er rustig van te kunnen genieten, zo lekker!
Vanaf deze plaats kun je historische trekpleister Delphi bezoeken. Dat zou ik zeker doen, het uitzicht alleen al is het zó waard!

 

Print Friendly, PDF & Email