Nemzeti Vágta; paardenrace op het Heldenplein in Budapest - Wandernan

Nemzeti Vágta; paardenrace op het Heldenplein in Budapest

Ben je een paardenliefhebber en heb je het plan ergens in september naar Budapest te gaan, lees dan de volgende post even aandachtig door. Voor je het weet zit je op de juiste tijd, op de juiste plek te kijken naar spannende paardenraces op een van de mooiste plekken in de stad! Paardenrace op het Heldenplein! De Nemzeti Vágta…

Wat is er te doen tijdens de Nemzeti Vágta?

Rondom de paardenraces is veel te doen. Een dag van tevoren kun je al een rondje rondom de plek lopen waar honderden paarden tijdelijk gestald worden, ten oosten van het Heldenplein. Op de dag van de eerste race is de Andrassy Ut (de meest presitgieuze boulevard in Budapest) afgezet en staat vol met foodtrucks en een grote markt met heel veel spelletjes voor kinderen.

Kaartjes regelen voor de paardenrace op het Heldenplein

Ik had ze van tevoren geregeld, maar dat wil ik afraden, de site is in het Hongaars en wanneer je Hongaars net als die van mij vrij slecht is, dan mis je het een en ander. Ik had bv de tickets geprint mee moeten nemen. Kaartjes zijn ontzettend makkelijk te verkrijgen aan de kassa, er is altijd plaats.

De kaartjes zijn onderverdeeld in A, B en C en de VIP-sectie. De VIP-sectie is bij de finish. A is het meest voordelig, je zit dan zo’n beetje op de startlijn. Bij sectie B komen de paarden vanaf de finish de eerste bocht door, wat mij betreft zijn dit de beste plekken. 6C zit bij de tweede bocht met vanachter zicht op de finish.

De prijzen van de kaartjes verschillen, maar zijn nooit echt heel duur, voor onze kaartjes in sectie B betaalde ik 3000 forint per kaartje (EUR 9,70). Voor dat geld krijg je een bandje waarmee je heel de dag in en uit mag lopen. Er is altijd plaats op de tribune.

Dan is er ook nog een mogelijkheid om GRATIS te gaan kijken! Eens in de zoveel tijd (om het uur ongeveer, check de site) gaan de hekken open en kun je vanuit de binnenring gaan kijken.

Wat ga je zien?

Dag één begint met parades, historische demonstratie’s, kinderraces, en kwalificatierondes voor de nationale races. Vergis je niet, die kids gaan ook hárd!
Dag twee zijn de eindraces van de nationale ruiters en komen ook de internationals, ruiters uit Frankrijk, oliesjeiks uit Qatar, ruiters uit de USA, Mongolië en China (! Ik heb nog nooit een Chinese ruiter gezien).

Tussendoor word je vermaakt met show jumping, dressuur, gymkhana en kanonknallen. Het is echt een spektakel!

Lunchfaciliteiten

Loop even van de tribune af, en kies iets lekkers bij een van de vele eettentjes rondom de Vágta.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Wil je kinderen meenemen, dat kan prima. Je hoeft niet de hele dag statisch op de tribune te blijven zitten en een kaartje kost niet veel. Ook met kleine kinderen is het leuk om tijdens dit evenement de stad te bezoeken, er wordt erg veel georganiseerd voor kids!

Praktische informatie

Prijzen: vanaf EUR 7,50 voor dag 1, sectie A.

Website: Nemzeti Vágta
Adres: Heldenplein, Budapest

Openingstijden: zie website

Ons bezoek duurde: 8 uur, maar was te kort!

Meer Budapest

Wandernan’s Nemzeti Vágta

’s Morgens lopen we vanaf ons hotel de Andrassy Ut af langs allerlei foodtrucks, waarvan ik deze wel erg passend vond bij het paardengebeuren
Mascotte’s en alles
nemzeti vagta
Er gaat wel eens iets mis…
Tussendoor is het leuk mensen kijken
En dan is het helaas ook weer tijd om naar de volgende activiteit te gaan…

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *