Paard en ponyplezier in Diessen - Wandernan

Paard en ponyplezier in Diessen

Toen ik met de dames (toen 8 en 4 jaar oud) op vakantie was in Brabant, dacht ik dat het leuk zou zijn te gaan paardrijden. Een innige wens die ze al een tijdje hadden. Ze kijken zo vaak paardenfilms en naar Lucky & Spirit op Netflix dat ik het wel wilde proberen.

Paard en Ponyplezier in Diessen

Zo vond ik manege Paard en Ponyplezier in Diessen. Een superfijne plek met pony’s en paarden in alle maten en met allerlei soort temperament.

Eerst gaan we lekker poetsen. Dat vinden de meisjes ook maar een beetje vies soms. Ik bedenk me dat ze vaker op een boerderij moeten komen.
Tijdens het poetsen legt eigenaresse Elsa van alles uit. Met veel liefde en geduld voor de kinderen. En gewoon lekker duidelijk. Ik hou er van.

Na een kwartier flink poetsen op twee ontzettend lieve pony’s is het moment daar. We gaan de bak in. Ik loop rondjes met Pippa en Hugo terwijl Noor aan de longeerlijn echt les krijgt. Ze vind het geweldig. Elsa geeft haar ook het vertrouwen dat ze het kan. De glunderende gezichtjes zijn goud waard.

Later die week gaan we nog eens terug. Nu mag ik zelf aan de gang. We poetsen een pony, en gaan een half uurtje rijden. Nu durft Noor toch iets minder. Ze vond de les met Elsa leuker én ze durfde daar meer.

In de brandschone stal gaat alles weer netjes op zijn plek. De meisjes hebben intens genoten van deze lesjes. Maar dat opzadelen en poetsen, dat laten ze liever door mama doen. Dus ik wacht nog wel even voor ik me aanmeld bij de plaatselijke manege.

Voor de eerste les anderhalf uur en borstelen betaalde ik: EUR 65,-
De tweede keer huurde ik voor een half uur een pony waar beide dames op reden: EUR 15,-

Ook zo’n toffe privéles boeken?

Je kunt Elsa gewoon even bellen en een afspraak maken: 06 27 22 85 12.

Zie hier de website voor meer informatie.

Wandernan’s persoonlijke fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *