Ik vind de dierentuin een van de leukste en meest relaxte uitstapjes met kinderen. Ze kunnen overal lekker vrij rondlopen. Er is altijd iets te spelen. En je bent zelf lekker buiten. Daarnaast leren kinderen en passant wat over de dieren.

Wat is er te doen in Ouwehands Dierenpark

Natuurlijk zijn reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya de topattractie van deze dierentuin. Het voelt direct verkeerd om ze een attractie te noemen. Ze hebben een mooie leefruimte en kunnen zich afzonderen als ze daar zin in hebben. Wat ik nog veel toffer vind is het hele ‘Pandasia’ inclusief restaurant met gethematiseerd eten.
Door de hele dierentuin heen zijn speelplekken. Ook staan er enthousiaste vrijwilligers met een kraampje en materiaal om te laten voelen en extra informatie te verstrekken. Ze leggen perfect op kindermaat uit (en kijken daarbij goed naar de leeftijd). Echt leuk om een paar keer te stoppen! Ik vind dat ook de meerwaarde tegenwoordig van een dierentuin, het stuk educatie.
Wat ik ook súper vond was de ‘mijn’ van waaruit je de gorilla’s kunt bestuderen. Zij zien jou hier niet voor het glas staan, maar jij kunt wel eindeloos aapjes kijken. Die interactie tussen die beesten is bijzonder.
En dan,… de overdekte zandspeeltuin. Overdag nog bezet met schoolklassen, maar deze vertrokken na 15:00 richting huis. En toen hadden we de hele speeltuin bijna voor onszelf op een doordeweekse dag. We hebben vlot gevaren, dammetjes gebouwd. Piraatje gespeeld. En waren echte avonturiers.

TIP: voor de zeeleeuwenshow stond bij mij een enorme rij, maar iedereen heeft ongeveer hetzelfde zicht. Zonde om hier een half uur van tevoren in de rij te gaan staan!

Lunchfaciliteiten

Naast het reguliere junkfood kun je in Pandasia Aziatische maaltijden bestellen. Er zijn voldoende bankjes om een eigen meegebrachte picknick op te eten.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Van 0 tot 99.

Combineren met een bezoek aan…

Hier kun je rustig de hele dag doorbrengen. Maar ben je in de buurt? Dan is bijvoorbeeld Park Rosendael (Rosendael 1, Rozendaal) erg leuk!

Wandernan’s fotoboek

ouwehands dierenpark

De panda’s, dat is waar deze dierentuin om draait

Maar er is zoveel meer te zien…

ouwehands dierenpark

De panda’s vond ik wat passief, maar de entourage van het duo is wel indrukwekkend.

Ah, daar heb je er een…

Aziatisch eten…

zeeleeuwenshow Ouwehands

Lees de tip voor de zeeleeuwenshow hierboven

Ouwehands dierenpark

Onderweg is genoeg te spelen

 

De gorilla-mijn vond ik echt te gek.

En dan…heerlijk spelen in het indoor avonturenhonk

We hebben met zijn tweetjes mooie avonturen beleefd.

Ouwehands dierenpark

Water en zand, de magische combinatie!

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Wil jij een gratis e-book ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief (eens per maand) van Wandernan en mis niets meer!

Print Friendly, PDF & Email