Ok, ok, ik ben een beetje laat. Go on, see if I care. Het loopt allemaal weer anders dan gepland deze weken. Maar nu, de regen slaat tegen de ramen, de kids zijn ‘zwemmen’ aan het spelen, (ze rennen in badpak door de kamer), ik heb koffie, dus kan ik je even bijpraten over deze week.

Maandag 1e kerstdag
Vandaag komt de schoonfamilie brunchen. We starten met een cava en coronation chicken.


Pippa is nog niet lekker. De vier kleine dames krijgen een eigen tafeltje.


Na het eten spelen we fanatiek Party & Co, dames tegen de heren. Het gaat even mis bij Rasputin. Omdat ik denk dat het een leider was. (sorry, niet opgelet). En de rest struggled met het grootste land ter wereld. (Mochten jullie het lezen, ik zat echt niet fout. Wiki zegt het.)

‘s Middags gaan we samen koken. Pippa ligt in bed en Noor ontpopt zich tot een junior master chef. Al eeuwig ‘zeurt’ ze dat ze wil weten hoe je nu pasta maakt met dat magische machientje in de keukenkast. We maken zelf ravioli’s. Wonder boven wonder lukt het. P maakt heerlijke quesedilla’s.

 

Dinsdag 2e kerstdag
‘s Avonds komen onze lieve vrienden R & E met de kleine dames eten. We (E en ik) hebben samen een menu bedacht. We prutsen lekker in de keuken. Het dessert laten we voor wat het is. Te veel gedoe.

We testen de vriendenquiz van Elma van Vliet. Ik vind de vragen grappig en zo komen we nog weer eens wat te weten van elkaar. De puntentelling is een tikje dubieus, maar ach… het gaat om de gezelligheid.

‘s Nachts begint ook Noor met spugen. Ai.

Woensdag
Ik slaap uit terwijl ook P voor de bijl gaat. Drie mensen om voor te zorgen. Ze slapen gelukkig ook veel. Als Pippa af en toe haar ogen begint weg te draaien en nog maar minimaal reageert op vragen vind ik het genoeg. Ik bel de huisarts hoe lang we het met haar gaan aanzien. Ik mag langskomen. Ook de dokter vind het een tikje zorgelijk. Ik mag naar de apotheek en even langs de supermarkt voor appels, kaneel en bouillon. Als ik thuis kom doe ik de catering. Zelf voel ik me nog prima. Dus ik maak wrapjes met kidneybonen.
P vertrekt weer naar bed. Noor knapt al lekker op  en Pip is nog erg zwak, maar haar appel met kaneel blijft wonder boven wonder binnen.
Ik app de vriendengroep we niet weten of we er bij zullen zijn op oudejaarsavond.
‘Last man standing Nan? Hou vol!’
Nog geen kwartier later lig ik gestrekt op de badkamervloer. Pippa kan niet zelf naar haar bed lopen, dus gaat er maar naast liggen. Haar kleine handje in de mijne.
‘Moet je ook ‘pugen mama?’
Mama moet ook een beetje ‘pugen.

Donderdag
Het is een beetje vechten om wie er mag gaan slapen. Iedereen is moe.

Vrijdag
Slapen, slapen, heel veel slapen. En Modern Familie Netflixen. Broadchurch is af. Geweldig van genoten. Ik schreef deze week overigens een Netflix post, waar heel veel liefde tijd en aandacht in zit. Deze zal ergens volgende week gepubliceerd worden.
We beginnen met La Mante (Frans, en ook weer briljant).

Zaterdag
Jippie, iedereen is weer een soort van fit. Omdat we nog niets spannends gedaan hebben gaan we naar Disney on Ice in de RAI. Het is leuk. Ik heb wel medelijden met de familie rechts van ons. Een van hun kinderen krijgt een drinkfles aangeboden van Pippa. Ze had zelf al uit die fles gedronken en ik had het net te laat door. Oops.

Ik schrijf mijn EPIC FAIL OVERZICHT 2017. Heerlijk om te doen.

Zondag – oudjaarsavond
We vieren oud en en nieuw met alle lieve vrienden van onze vriendengroep. Ik heb een super gezellige oudejaarsavond en prijs mezelf gelukkig met zoveel leuke mensen om me heen. Noor blijft voor het eerst wakker en dat gaat ontzettend goed. Samen met haar vriendinnen doen ze spelletjes, spelen met de Barbie’s en drinken Cars-champagne als een baas.

KNAL! Dag highs en very lows! Dag 2017!

De vorige whereabouts lees je hier: #196

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • thee drinken met M
  • naar de film met mijn vriendinnen (Huisvrouwen bestaan niet)
  • ellenlange kerstvakantie *grijns*
  • ellenlange to do voor mijn blog, ik wil er iemand bij!
Print Friendly, PDF & Email