Ben jij op zoek naar een openbaar vervoerskaart in Berlijn en wil je alle in’s en outs en de grote voordelen op een rijtje hebben? Lees dan vooral even door…

Openbaar vervoerskaart in Berlijn

In Berlijn is de Berlin Welcome Card, dé kaart voor het openbaar vervoer. Je kunt de kaart voor je reis bestellen op Visit Berlin. Je krijgt dan kaart, gids en stadsplattegrond thuisgestuurd. Handig!

De eerste keer dat je hem gebruikt, stempel je hem af en vervolgens is hij 48, 72 of 5 dagen geldig.

Je kunt reizen per S-bahn (stadstrein), U-Bahn (ondergrondse), bus of tram.

Je weg vinden in Berlijn

Is het ov in Berlijn makkelijk? Wel, ik moet zeggen, ik denk niet dat Berlijn prijswinnend is met het meest handige ov van Europa. Ik heb eerlijk gezegd niet ondoorzichtiger gezien.
Het kostte me telkens wel even om uit te zoeken hoe we ergens moesten komen. In Londen of Parijs word je eigenlijk meegevoerd in de stroom, zie je een herkenbaar bordje en loop je zo de juiste kant op. Dat vond ik in Berlijn wat minder makkelijk. Feit is wel dat je echt overal met het ov kunt komen en dat het natuurlijk makkelijker wordt naarmate je de stad beter leert kennen.

Korting

Wanneer je van tevoren je kaart besteld, kun je het bijbehorende boekje alvast even doornemen. Je zult zien dat de meeste highlights van de stad korting bieden op vertoon van je kaart. Die kan wel oplopen tot 50% en is dus zeker de moeite waard.
Om een aantal te noemen, de Trabi Safari, Berliner Unterwelten, Berlin on Bike en de Fernsehturm.
Ook bij verschillende restaurants (zoals bv de fastfoodketens op Hauptbahnhof!) krijg je korting.
Of wat dacht je van lekker floaten in een zoutgrot?
Doe er je voordeel mee!

Prijzen

Kinderen tot en met zes jaar reizen gratis.

Er zijn kaarten voor 1 persoon, plus kinderwagen, koffer en/of hond, reizend binnen de A en B-zone
48 uur EUR 19,50
72 uur EUR 26,70
5 dagen EUR 34,50

En er is een kaart voor 1 persoon, 3 kinderen (6-14 jaar), een kinderwagen, hond en koffer. Je mag dan reizen in de A, B en C-zone.
48 uur EUR 21,50
72 uur EUR 28,70
5 dagen EUR 39,50

D

Print Friendly, PDF & Email