Vakanties worden altijd gevuld met talloze leuke activiteiten. Ook een voetbalwedstrijd behoort tot de mogelijkheden om toe te voegen aan je reis. De meest aantrekkelijke competitie in Europa vinden de meeste mensen toch wel de Premier League in Engeland. In deze competitie voetballen erg veel sterspelers en de spanning in de competitie zorgt voor een hoop sensatie. De Premier League bestaat sinds 1992 en één van de clubs die al sinds dit jaar in de competitie speelt, is Manchester United.

*advertorial*

Geschiedenis van Manchester United

De club uit Manchester werd opgericht in het jaar 1878, allereerst onder de naam Newton Heath. 24 Jaar later werd de clubnaam veranderd naar Manchester United. De club heeft niet altijd op het hoogste niveau van Engeland gespeeld, maar speelt inmiddels wel al 27 jaar onafgebroken in de Premier League, de hoogste Engelse competitie.

Dit doet Manchester United ook niet onverdienstelijk, het is namelijk met 13 titels de meest succesvolle club in de historie van de Premier League. Alle 13 titels werden behaald onder manager Alex Ferguson, die van 1986 tot 2013 onder contract stond bij ‘The Red Devils.’ Ook werd onder zijn bewind tweemaal de Champions League gewonnen. Sinds het stoppen van Sir Alex Ferguson is het achteruit gegaan met de club. Er is sinds die tijd geen landstitel meer behaald en het is ook nog maar één keer gelukt om in de Engelse top-drie te eindigen. Wel werd in 2016 onder Louis van Gaal de FA Cup (ook een erg belangrijke prijs in Engeland) gewonnen en in 2017 werd onder José Mourinho de Europa League veroverd. Deze twee trainers zijn beide ontslagen bij Manchester United na mindere resultaten. Inmiddels zit oud United-speler Ole Gunnar Solskjær als manager op de bank.

Old Trafford

De thuisbasis van Manchester United is Old Trafford, een stadion dat plaats biedt aan inmiddels ruim 76.000 toeschouwers. Eén van de tribunes in het stadion is genoemd naar de eerder genoemde topmanager Alex Ferguson. Het stadion is in 1910 geopend en fungeert naast thuisbasis van Manchester United soms ook als gastheer voor wedstrijden van het Engelse nationale voetbalelftal.

Sterspelers

Naar het stadion kom je ook voor de topspelers die er te zien zijn, bijvoorbeeld Paul Pogba. De Franse middenvelder werd in 2016 teruggehaald door United voor 105 miljoen euro, terwijl hij hier vier jaar eerder transfervrij was vertrokken. Ook voorin staan vaak enkele smaakmakers opgesteld. Gevestigde namen zoals Romelu Lukaku en Alexis Sanchez, maar ook jongere talentvolle spelers, zoals Anthony Martial en Marcus Rashford.

Boek jouw reis naar Manchester United

Manchester United zal er alles aan doen om weer terug te keren aan de Engelse top en daarmee ook aan de Europese top. De club zal voor het nieuwe seizoen wel wat extra spelers moeten aantrekken om dit te kunnen bewerkstelligen. Of ‘The Red Devils’ nou meedoen in de top of niet; een bezoek aan het mooie Old Trafford staat altijd garant voor passie, strijdlust en spektakel.

Wil jij ook een wedstrijd van Manchester United bezoeken? Stel dan jouw voetbaltrip Manchester United samen via Equipo Voetbalreizen en jij kan live bij een prachtige wedstrijd zijn op Old Trafford.

 

Print Friendly, PDF & Email