In juli 2014 was ik, een paar dagen in veelzijdig Valencia. Ik kwam tijd tekort! Lees verder over beluga walvissen, fietsen, een heerlijke Italiaan en nog veel meer…

Metro
Bij de luchthaven kochten wij uit de muur met een credit card een kaartje waar je 10 ritten mee kunt maken. Dat kostte 21,40. Je krijgt 1 kaartje, maar als je die gewoon doorgeeft aan je reisgenoot, kan deze hem weer gebruiken om ook in te checken.
In ongeveer 25 minuten ben je vanaf de luchthaven midden in de stad. Vanaf het centrum is het ongeveer 25 minuten naar het strand. Wil je uitstappen bij de restaurantjes, neem dan halte Arenas.

VLC post 01

VLC post 15

Fietsen
Valencia is een stad die nagenoeg vlak is en dus in den beginne een fijne stad om te fietsen. Overal zie je mensen op de fiets. Ook toeristen. In fact waren een van de eerste mensen die we in Spanje tegenkwamen in het Turiapark een paar Nederlandse fietsers. ‘Rechts! Hier rechts Henk!’
Een voorwaarde van fietsen is echter wel, dat je een klein beetje moet weten waar je bent, waar je naartoe wilt en, niet onbelangrijk, hoe je daar komt. Geen doen als je ergens niet bekend bent. Wij zijn dus maar gewoon wat in het wilde weg gaan fietsen, kwamen op deze manier bij de Mercado Central (lege accu in fototoestel, rookie mistake), over het Plaza Ayuntamiento (veel auto’s, weinig fietsers), de Havaianas winkel (ik heb er een neus voor) en bij Mercado de Colon, waar we een overheerlijke aardbeiensmoothie dronken bij Bocados.

Wil jij niet in het wilde weg fietsen? Boek dan een toffe tour bij Baja Bikes.

VLC post 10
VLC post 09

Toen hadden we het blindelings fietsen wel een beetje gezien.
We reden het Turia park in, het beste wat je kunt doen met die fietsen wat mij betreft. Hier fiets je heel relaxt en zie je ook echt iets. Ik zou zeggen, 1 dag een fiets huren en het park van voor tot achter door fietsen. Ik kwam er overigens thuis achter dat er inderdaad in de binnenstad geen fietspaden zijn (logisch misschien), maar dat er wel degelijk fietspaden zijn, met name richting strand.

Het strand
Vanuit het Turiapark fietsten wij nog even enthousiast door naar het strand.
VLC post 18
Het Malvarossa strand is gigantisch breed. Hier kun je heerlijk je siësta spenderen. Hetzij op je handdoek, hetzij op een gehuurd bedje, of in een van de prachtige strandtentjes aan de Passeig de Neptú. Dat is aan de zuidkant van het strand, tussen de haven en het Las Arenas Balneario hotel.

VLC post 04
VLC post 02
VLC post 03

VLC post 06
Aanraders, voor borrelen, cocktails en pizza Destino56, voor tapas en drankjes ga je naar Artuaire. Verder kun je overal terecht voor paella en seafood.
VLC post 19
Wil je dit stuk zelf fietsen, zorg dan even dat je een goede wegenkaart hebt, waar de fietspaden op staan aangegeven, zodat je niet net als ik ergens op een viaduct belandt waar eigenlijk alleen maar auto’s rijden.

Turiapark
In het park vind je van alles, musea, het immense aquarium, speeltuintjes, sportvelden, een permanente kermis en in het noorden een mooie dierentuin.
VLC post 17
Overal in het park kun je lekker in de schaduw onder een boom gaan zitten en je eigen picknick organiseren.

Winkelen
Het winkelgebied is groot en onoverzichtelijk wat mij betreft. Maar eindeloos winkelen is in sommige gevallen helemaal niet erg. Make-up liefhebbers; onderzoek eerst de benedenverdieping van el Corte Ingles, neem de uitgang waar de Sephora-stand is, loop de winkelstraat in, aan je rechterhand vind je L’Occitane, iets verderop het Italiaanse merk Kiko en nog iets verder aan je linkerhand Sephora met onder andere Benefit.

De oude stad
De oude stad is prachtig. Ik zou hier gewoon een beetje doorheen dwalen zonder plan. Zo kom je vanzelf wat leuke dingen tegen.
VLC post 11
VLC post 12
VLC post 21
VLC post 23
De onderste is de Torre Quart, deze kun je beklimmen.

Eten
Ik denk dat er op elke vijf inwoners van Valencia een restaurant of bar is. Wat is er ongelofelijk veel! Ga dus vooral lekker op onderzoek uit. Ik zal mijn ode aan het restaurant waar wij heerlijk hebben gegeten en welke binnenkwam in onze restaurant top 20 nog schrijven, want ik vind stiekem dat niemand die Valencia bezoekt deze mag missen.

Uitgaan
VLC post 22
Ben je jong en wild of oud, maar jong van geest, of heb je gewoon zin in een gezellige tijd? Aan de Carrer de Quart vind je veel barretjes waar live muziek wordt gespeeld. Gezellig!

Oceanogràfic

VLC post 24
Mij tip is om pas rond een uur of drie heen te gaan. Je kunt dan onder water lunchen!
VLC post 27
Het lijkt me ontzettend leuk om te doen. De dolfijnenshow wordt driemaal daags gedaan.

VLC post 25
De eerste rond de middag pas en de laatste in de avond. Het aquarium is in de zomer tot middernacht open.
Als je een regenachtige dag treft, is het prima om hier heen te gaan.

VLC post 26
Het meeste is overdekt. Persoonlijk vond ik de beluga’s, dolfijnenshow, mola mola’s en haaien erg leuk om te zien.

VLC post 28VLC post 29
Entree: EUR 25,50

Mercado Central
Het is echt een aanrader om deze bekende en vooral fotogenieke markt te bezoeken.

VLC post 13
VLC post 14
Ben je benieuwd naar het drankje horxata of horchata, dan zou je deze hier kunnen proeven. Laat me even weten wat je er van vond. Ik was er niet zo over te spreken.


VLC post 16

Leuk met kinderen?

Ik vond de stad om meerdere redenen zo geschikt voor gezinnen dat ik er een aparte blogpost aan ga wijden.

Rolstoelgebruikers
Deze stad is uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers. De trams en metro’s zijn makkelijk te betreden, alles is vlak en over het algemeen zijn de stoepjes glad. Ik heb geen kinderkopjes kunnen ontdekken, ook niet op de pleinen.

Hoteltips:
– zelf sliep ik in het hotel Caro
– met een kind zou ik liever een ander hotel kiezen. De prijs kwaliteit verhouding van Hospes Palau de la Mar (*****) via Arke is goed. Het hotel ligt buiten de oude stad en is vrij groot.

– kijk zeker even naar ABC You van het Nederlandse stel Wouter en Daphne als het tarief voor jou van belang is. Hier ben je ook verzekerd van een persoonlijke aandacht, een hippe kamer en een zeer mooie prijs!

– aan het strand? Neptuno of het luxe 5-sterren Las Arenas Balneario (*****). Dit hotel is ongelofelijk groot. Verwacht dus geen persoonlijke aandacht. Alleen als je geen afstand wilt doen van zwembad en strandhotel.Ongeveer EUR 240,- per nacht inclusief ontbijt.VLC post 07

– een ander strandhotel is hotel Neptuno (****)

– midden in het winkelgedeelte van de stad? Dan is Melia Plaza voor jou de aangewezen plek.

– Jong en wild? En op zoek naar de bar? Dan moet je zeker in de buurt van Carrer de Quart gaan zoeken.

Print Friendly, PDF & Email