Sinds ik in het Hoxton heb geslapen, wil ik niet meer in hotels eten. Tenminste, niet per definitie in het hotel waarin ik slaap. Toen ik dit voorjaar op romantisch tripje met hubby was, wilden we graag uitgebreid ontbijten in Belfast. 
Fitzwilliam
Het centraal gelegen Fitzwilliam ligt erg centraal in Belfast. Nu is het op zichzelf al een compacte stad dus daar zou je je niet heel erg druk over hoeven maken. Dit chique hotel ruikt bij binnenkomst van heerlijke lelie’s en heeft een fantastische uitstraling vanwege de rijke materialen die er in de lobby gebruikt zijn.
Je voelt je een koningin als je dit hotel binnen wandelt. Ik kan me een koningin voelen in mijn spijkerbroek.
Het Fitzwilliam blinkt dan ook uit in echte luxe. Ik bedoel daarmee, dat zij een gast het gevoel geven welkom te zijn. Juist ook wanneer je misschien op het eerste oog niet thuis hoort in een luxe hotels als deze, aangezien de gemiddelde clientèle met Birkin tassen loopt te slepen.
Ik hou van luxe, maar ik wil wel (juist!) mezelf kunnen zijn.

Ontbijten in Belfast
Nadat ik bij de receptie had gevraagd of het mogelijk was deze morgen het ontbijt te nuttigen in dit fijne hotel werd ons vriendelijk de weg gewezen. Met de lift zoefden we naar de eerste verdieping waar een volgende dame klaar stond om ons naar de tafel te begeleiden. Met tafellinnen, zilver en gesteven servetten. In een gezellig nisje. Knussig!

Je kunt kiezen uit twee soorten ontbijt. Een continentaal ontbijt voor GBP 13,00 (EUR 18,55 vandaag)

Fitzwilliam breakfast

Of een full breakfast voor GBP 17,00 (EUR 24,50)

Ontbijt Fitzwilliam - 5
Bij de laatste kun je je omelet gewoon aan tafel bestellen en daarbij genieten van het continentale ontbijtbuffet.
Alles bij het ontbijt was vers. De koffie was ongelofelijk goed. Hier geen kannetjes bravilorkoffie, maar dubbele espresso’s bij de vleet. Na twee dubbele espresso’s vroeg de ober hoe we ‘s nachts weer zouden slapen. Ach… joh, we hebben kinderen thuis, maak je over onze nachtrust maar geen zorgen.

Luxebeest 
Veel mensen zouden het niet begrijpen dat ik vanuit mijn bed een kilometer wil lopen naar een ontbijtzaal waar ik omgerekend minstens achttien euro uitgeef voor een ontbijt. Tja. Omdat het kan? Omdat ik het wil? Omdat het lekker is! En relaxed. Omdat ik niet elke dag zo kan (en wil!) ontbijten, maar 1x per jaar gewoon lekker wel.
De taxichauffeur die ons ophaalde was helemaal in zijn nopjes. ‘Jullie slapen daar niet, maar ontbijten er wel? Echt? Hmm, misschien moet ik dat eens doen met de mrs.! Haha! Take her to the Fitz!’
Doe dat, zou ze echt blij mee zijn!

Ontbijt Fitzwilliam - 6
Ontbijt Fitzwilliam - 10
Ontbijt Fitzwilliam - 8
Ontbijt Fitzwilliam - 7
Ontbijt Fitzwilliam - 1
Meer Belfast? Lees hier mijn andere posts:
Titanic museum
– Ibis en andere hotels
Belfast met kinderen
St. Georges Food Market
Belfast in 48 uur 

Print Friendly, PDF & Email