Al jaren volg ik Onno Innemee. Je kent hem van Kopspijkers, van cabaret en van zijn kluchten. Als je hem niet kent, moet je zeker eens gaan kijken. Ik vind het bijzonder knap wat hij doet.

Onno!

Onno!

Kun je omschrijven wat voor type reiziger je bent? En wat zijn jouw favoriete bestemmingen?
Ik houd van avontuur. Bergwandelen, de natuur in. Heerlijk, dan voel ik mij het best. Omdat ik mezelf dan zo nietig voel door alle schoonheid om mij heen. Maar daarintegen houd ik ook erg van luxe en laat me graag verwennen. Azië is voor mij een must om  met regelmaat naar toe te vliegen. Met Thailand als mijn favoriet en dat komt zeker ook door het eten. Ik ben getrouwd in Maleisië, Pankor Eiland was een droom. Maar mijn mooiste reis was Suriname. En een paar maanden geleden heeft Zuid Afrika mijn hart gestolen.

Waar gaat je volgende trip naartoe? En wie gaan er mee? Waar kijk je het meest naar uit?
Valencia. Een weekendje. Daar kom ik de laatste jaren liefst tweemaal per jaar. Je bent er sneller dan in Groningen, dus ja, dan weet ik het wel. Met mijn vrouw Carin en haar beste vriendin Monique. Verheug me op Calle Quart met het heerlijke eten en de zalige Spaanse wijnen.

Mogen we vragen, wat is je budget voor deze reis?
Ja. Je vliegt daar heel goedkoop heen. Retour 115 euro. En ik weet een mooi appartement in het centrum waar we makkelijk met zijn drieën kunnen pitten voor 70 euro per nacht. Eten en drinken doen we thuis ook dus dat kost niks meer.

Waar ben je het laatst geweest en wat is je beste herinnering aan deze reis? En de beste tip voor de lezers?
Dat was dus Zuid – Afrika. Johannesburg en Kaapstad. Prachtig land. De tip: Spring bij de koeltorens in Jo’burg aan een elastiek 100 meter naar beneden.

Je hebt jouw ‘picture perfect’ meegestuurd, waarom is deze zo goed gelukt? Wat is het verhaal achter de foto en waar en wanneer is deze genomen?

Perfect? Die moet ik nog maken. Maar deze is wel mooi. Nou, het eiland was zo paradijselijk. Ko Hai Thailand.

Wat is het beste restaurant waar je ooit gegeten hebt? En waarom?
Dat is “De Loohoeve” in Schoonloo. Het eten is daar perfect. Zo in balans. Zo mooi bedacht en alles klopt. Orgasme op je tong. Maar die tonijnsaté op dat marktje op Bali, zal ik ook nooit vergeten.

Vertel eens, als geld en tijd geen rol speelden, wat is dan je droomreis?
Natuurlijk Australië of Canada , maar vooral omdat ik daar nog niet geweest ben. Daar moet je ook niet drie weekjes naar toe. Dat is veel te kort.

Heb je een favoriete reiswebsite, waarom is deze zo goed?
Heb ik niet. Ik haal mijn informatie overal vandaan. We heb ik een hele mooie Thailand reis gehad via NRV.NL

Waar boek jij je reizen?
Overal.

Waar wil je nooit meer belanden en waarom niet?
Japan. Raar maar waar. Ik voelde mij daar niet welkom. Het was prachtig hoor daar gaat het niet om. Ik ben een kale man en was er met mijn rode vrouw. Maar niemand keek naar ons om. Als of we niet bestonden. Ik weet wel dat door de beleefdheid komt. Want als ze oogcontact maken moeten ze eigenlijk ook met je praten. Maar het voelde niet fijn. Heb persoonlijk ook veel aandacht nodig.

Wat is jouw tip voor het behoud van onze planeet?
Max twee kinderen. Liever nul, maar ja dat werk uiteindelijk averechts. Minder vlees eten. Maar dan vind ik wel, dat als je maar drie dagen per week vlees eet dan mag je 1 maal per jaar ganzenlever.

(notitie van Nanda…Twee YouTube filmpjes van Onno aan het werk)

[youtube=http://youtu.be/tm_EiktdQKo]

[youtube=http://youtu.be/aX0zjkv0sb8]

Wat kunnen we van je verwachten in de toekomst?
Ik ben bezig met mijn derde klucht “OJE PAPADAG!” Die gaat spelen vanaf half september. Ik heb er veel zin in. 

Hoe lang duurt het voor de ongelofelijk knappe klucht zoals ‘Het is hier een gekkenhuis’ in elkaar zit? Vanaf het idee tot alle repetities?
Poeh, zeker een half jaar. Omdat ik de hele productie zelf doe. Gelukkig heb ik wel een decorbouwer. Het schrijven is ook erg ingewikkeld, omdat ik alle personen zelf moet spelen. Ik ben nu al tijdje bezig aan de volgende solocabaretklucht. “Ojee Papadag!”. Die moet half september af zijn, dus ik heb gelukkig nog even. Wordt wel erg leuk ben ik bang. Ik denk de leukste van de drie. En waarom? Dat wil ik nog niet verklappen.

Ik vraag me altijd af, waar kan jij nu echt vreselijk om lachen, tranen over je wangen?
Niet om humor. Lach zelden om collega’s. Omdat ik de truc herken. Ik moet lachen om kleine menselijke trekjes. Om echte reacties. Om een geschrokken blik. Een blije herinnering. Mensen zijn zo grappig als je ze bekijkt. Zelfs verdriet kan humoristisch zijn.

En als laatste, wat zou je zijn geworden als je niet zo grappig was?
IT-specialist. Of game-bouwer. Maar waarschijnlijk ook ongelukkig.

***
Check de website van Onno Innemee voor speellijsten voor zijn nieuwe klucht. Ik beloof je, je gaat niet teleurgesteld worden!

Print Friendly, PDF & Email