Een roadtrip door noordoost Friesland - Wandernan

Een roadtrip door noordoost Friesland

Heb je een weekend vrij? Of een dagje geen plannen? In Friesland is genoeg te ontdekken met kinderen. Ik neem je mee op roadtrip en avontuur door noordoost Friesland….

Route voor 1 of 2 dagen

Onze route gaat over de Afsluitdijk direct door naar Harlingen. In Harlingen kun je, wel even van tevoren boeken, een sloepje huren. 

Van Harlingen gaan we naar het plaatsje Zwarte Haan. We nemen niet de snelste route, maar rijden langs de dijk. Schaapjes wandelen op hun gemak langs de auto. Neem zeker de tijd om ergens een stop te maken en de dijk op te klimmen. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over de Waddenzee. De Oudebiltdijk vond ik persoonlijk een heel mooi stukje langs de route. Ieniemini huisjes, aan een in 1505 aangelegde dijk. Deze dijk is 12,1 km lang.

Bij Zwarte Haan zouden op dat moment flamingo’s zijn. We hebben ze niet gespot, maar het is zeker leuk om hier lekker door het slik te waden en een hapje te eten in het restaurant, hoewel je dat misschien beter in Harlingen kunt doen, veel meer keuze en veel hippere tentjes.

Berltsum – parkeer bij bar-dancing Sans Souci en wandel vanaf daar het Hemmemapark in. Een park met fruitbomen, doorkijkjes en weilanden met paarden en een uitkijktoren.

Leeuwarden – blijf je slapen in het van der Valk (een kamer mét trapjes naar de bedden) dan kun je morgen verder. Leeuwarden heeft een aantal leuke hotspots en het natuurmuseum Friesland.

Stiens – tijd om de kids lekker uit te laten razen in de Doniastate, een kinderboerderij waar je rustig een paar uur zoet kunt blijven. Spelen, skelteren, een kabouterpad…

Wandernan in noordoost Friesland

Harlingen
Zwarte Haan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *