Ik had het al verteld, we waren een dagje naar het Dolfinarium. We gaan daar om de paar jaar naartoe en genieten er altijd erg van. 

Aankomst
Het Dolfinarium staat prima aangegeven. Tegenwoordig kun je perfect parkeren op P2 (EUR 9,- per dag).  Je ruikt de geur van zeewater direct en ook de zeeleeuwen maken je duidelijk dat je bij het Dolfinarium bent aangekomen.

Entree
Ik vind de reguliere entreeprijzen een tikje aan de hoge kant (EUR 27,50 voor een volwassene). Er zijn echter altijd leuke acties. Op dit moment is er op de eigen website een mooi gezinstarief, kun je kaartjes veilen bij vakantieveilingen en kun je bij de Jumbo sparen voor EUR 15,- korting per kaart. Ook kun je airmiles inwisselen voor kaarten. Opties genoeg dus om deze dag met een mooi voordeel te beginnen.


Wat is er te doen?
Uiteraard kwam je hier om naar zeeleeuwen, dolfijnen en bruinvisjes te kijken. Maar er is veel meer wat een dagje Dolfinarium ontzettend leuk maakt. Zo zijn er verschillende speeltuinen door het park. Een daarvan is een waterspeeltuin welke op warme dagen voor heerlijke verkoeling zorgt. En sinds kort is er ook een enorme watertoren met glijbanen voor de kleintjes en een toren met 3 glijbanen voor grotere kinderen en volwassenen.

Zand aan je voeten, Pip?

Zand aan je voeten, Pip?

Dolfinarium03
Dolfinarium04
Bij de Odiezee kun je een mooie stop maken voor koffie. Terwijl je  daar zo zit zwemmen de dolfijnen van de dolfijnendelta voorbij. Gezellig!
Bij de ingang kun je een thermosmok voor EUR 6,75 kopen, welke je de hele dag mag bijvullen met koffie, thee en chocomel.

Dolfinarium05


Dolfinarium06
Dolfinarium07
Dolfinarium08
Dolfinarium09
Noor zei ’s avonds, toen ik vroeg wat er nu het mooiste was geweest van de hele dag: ‘Dat weet je wel hè? Die mevrouw die zo in het water sprong met die dolfijnen.’


Dolfinarium10
Omdat het park zo mooi compact is kun je makkelijk tussendoor weer even een kwartiertje spelen en dan weer verder gaan, zo blijft het voor iedereen leuk!


Dolfinarium11
Ik vind die roggen altijd zo gracieus door het water ‘vliegen’.

Pippa was aan een tukje toe. Ik liep een rondje rond de dolfijnendelta, waar op dat moment bijna niemand was. Ik heb een heel tijdje bij het hek staan kijken hoe de trainers bezig waren met het voeren van de dolfijnen. Ontzettend leuk!


Dolfinarium12
Dolfinarium13
Dolfinarium14
Na het voeren werden er wat speelmaterialen gegeven, waarna de dolfijnen lekker gingen spelen. Ik voelde me echt een geluksvogeltje dat ik dat even meepikte. Ik ben voorheen alleen op drukke dagen in het Dolfinarium geweest en kan van harte aanraden om óók eens in het voorseizoen te gaan.


Dolfinarium15
Dolfinarium16
Dolfinarium17
Kijk, ik was ook eens mee… (meestal ontbreekt elk spoor van mijn aanwezigheid, nu durfde hubby mijn camera te hanteren)

Dolfinarium18Tijdens de presentatie in de dolfijnendelta wordt voornamelijk uitgelegd hoe de dieren worden verzorgd en hoe ze getraind worden. Daarna laten de dolfijnen zien wat ze kunnen.

Dolfinarium20
Dolfinarium21
Dolfinarium22
Dolfinarium23
Dolfinarium24Eten
Ik had het al gezegd, je kunt bij de ingang een thermosmok kopen voor ongelimiteerd koffie, thee en chocomel. Verder zijn er verschillende restaurants met gezellige namen. Ik had altijd wat moeite om gezonde keuzes op de kaart te vinden, maar heb ontdekt dat het restaurant bij de ingang ‘de Andersom’ een saladebar heeft,  hier kun je ook broodjes bestellen.
En natuurlijk kun je altijd met een kleedje op het strand neerstrijken. Of bij een van de picknickplaatsen. Ik neem zelf een tas mee met lekkers, die we opeten in de wachtrijen. 

We gaan nog niet naar huis!
Wat je aan het einde van de dag echt even moet doen: blijven! Loop een rondje door het oude centrum van Harderwijk en eet er een hapje. Langs de boulevard vind je voornamelijk visrestaurants en -kraampjes. Loop je even door de poort dan zijn daar ook nog een paar andere fijne restaurants te vinden aan het gezellige pleintje.

Andere aanrader: Hans en Grietje in Zeewolde (Sternweg 2a). Hier kunnen kids weer eindeloos spelen terwijl jij nageniet van deze geweldige dag.


Dolfinarium25
Dolfinarium26
Dolfinarium27
Dolfinarium28

Print Friendly, PDF & Email