Voor de vakantie in Brabant, waarbij ik alleen met de meiden ging, had ik mezelf ten doel gesteld wat echte budgetuitstapjes op te zoeken. Immers, als een alleenstaande moeder met haar kroost op vakantie gaat, is het best lekker als het niet altijd dertig euro kost om ergens naar binnen te gaan. En zo kwamen wij uit op museum de Dorpsdokter. Een uitstapje waar Noor (8), van tevoren erg naar uit had gekeken.

Wat is er te doen in museum de Dorpsdokter

In dit museum vind je alles vanaf de tijd dat de dorpsdokter nog chirurgijn was en aderlatingen deed. Aderlatingen, wat was dat ook weer? De meneer van het museum legt het me nog even uit. Vroeger geloofde men dat je, als je wat bloed weg liet stromen, er weer puur en gezuiverd bloed voor terug kreeg.
Er is een aparte afdeling voor tandheelkunde en een hele kamer gewijd aan de verloskunde.
Ben je dus huisarts, zit je in de tandheel- of verloskunde, dan is dit museum een must wanneer in de buurt van Hilvarenbeek bent. Er is zoveel grappigs te zien. Een oude couveuse bijvoorbeeld. Drankjes en zalfjes van vroeger.
Het museum is maar heel klein, maar daarom zeker niet minder leuk. Of juist daarom voor kinderen net mooi te ‘behappen’. We zijn een dik uur binnen geweest. Wat dit museum ook zeker de moeite waard maakt zijn de enthousiaste medewerkers!

Lunchfaciliteiten

Het is zo klein dat er geen lunchfaciliteit is. Aan het Vrijthof in Hilvarenbeek zijn verschillende restaurants, maar je kunt ook wat halen bij de Jumbo of AH natuurlijk!

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Eigenlijk is er voor elke leeftijd wel iets te zien vind ik.

Combineren met een bezoek aan…

Vanaf Hilvarenbeek is het ongeveer 12 minuten rijden naar restaurant In den Bockenreyder, daar kun je gratis parkeren. Vanaf deze ‘herberg’ kun je verschillende leuke wandelingen maken en bijvoorbeeld een bezoek aan de Flaestoren brengen.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen EUR 3,50
Kinderen tot en met 12 jaar: GRATIS

Website:Museum de Dorpsdokter

Adres: Doelenstraat 51, Hilvarenbeek

Openingstijden: zie website

Ons bezoek duurde: anderhalf uur

Wandernan’s fotoboek

Glazen ogen…

Verwondering bij de dames, zie je de couveuse?

museum de dorpsdokter

Noor heeft het nog over dit museum!

Anti-duim zalf, dat vonden we wel iets voor Pippa

Bij de apotheker is veel te zien

Bij de tandarts

 

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

 

Print Friendly, PDF & Email