Wanneer je met kinderen naar Budapest gaat, wat kun je dan gaan doen? Ik geef je 5 toptips voor een tof verblijf waar je kids ook blij van worden. 

1. Ruïnebars

Budapest is veel ruïnebars rijk. Dat zijn heus geen vreselijke underground plekjes. Deze plekken zijn overdag heerlijk chill met kinderen. Bovendien is er vaak heel veel te zien aan recycle-art.

Toffe adresjes voor jou:
Karaván streetfood, verschillende foodtrucks op een binnenplaats, hier eet je pizzapunten of typisch Hongaars eten – Kazinczy U. 18

Szimpla Kert, veel te zien! – Kazinczy U. 14

Szimpla Kert

Szimpla Kert


Köleves Kert, fijn binnentuintje met hangmat en heerlijke limonade!  – Kazinczy U. 37


2. Eet ijs

De ijsjes van Popsi zijn nonartificial. Je vind ze onder andere in een kraampje op Göszdu Court, waar het ‘s avonds erg gezellig is.`

3. Ga zwemmen

In Budapest kom je niet onder de spa’s uit, maar ook met kids is er voldoende watervertier. Op Margaret Island vind je een binnen- en buitenzwembad en speeltuin.
Wil je nog iets meer zwembad, ga dan naar Aquaworld in District 4.

Géllert Spa

4. Eet taart

Hongaren kunnen heel goed taartjes maken. Ik at bij Hisztéria Cremeria een ontzettend lekker taartje. En ze hebben er ook ijs, wat ter plekke vers gemaakt wordt.

Hisztéria Cremeria – Jókai tér 4 (zijstraatje van de grote Andrassy út)
5. Budapest Zoo

Helaas had ik te weinig tijd om de Budapest Zoo te bezoeken, maar dit is met kids altijd een fijn uitje. Ze kunnen er
even vrij rondlopen. Er is altijd iets te zien en te spelen.
Bovendien ligt tegenover de zoo een fijn burgerrestaurant BRGR. Heb ik van horen zeggen, ik ben er zelf niet geweest.

Budapest Zoo – Állatkerti krt. 6-12

Extra tips:
Ben je in september in Budapest, ga dan kijken of de Nemzeti Vágta toevallig plaatsvind. Deze paardenraces op het Heldenplein is absoluut de moeite waard met kinderen. Bovendien is de brede Andrassy Ut volledig afgezet (lekker vrij rondlopen dus!) met foodtrucks en heel veel spelletjes voor kinderen!Op de luchthaven van Budapest is boven (bij de foodcourt) een leuke playground voor kleintjes.

Bij het Ecocafe op Andrassy Ut 68 (richting het Heldenplein) is ook een leuke chill plaats met kinderen. Het eten in dit organische ecocafe is echter van discutabele kwaliteit, dus alleen even voor koffie/thee (TIP: zéker geen taart!). Dit plekje vind je door door te lopen naar achter en dan linksaf te slaan.


Maak een boottochtje, bij voorkeur ‘s avonds wanneer de stad, de burcht en de Kettingbrug magisch verlicht zijn.

Voor wat betreft je accommodatie: mijn tips is; zoek een hotel, appartement of AirBnb zoeken welke is gelegen tussen de Donau en het Heldenplein, op of vlak naast de Andrassy Ut. Probeer de Kiraly Ut en de zijstraatjes ervan, en Göszdu Court te vermijden, daar zijn ‘s avonds heel veel dronken mensen op de been.
Op die manier zit je centraal ten opzichte van de luchthaven en de bezienswaardigheden.

Print Friendly, PDF & Email