Met kinderen naar Budapest: 5x doen én extra tips - Wandernan

Met kinderen naar Budapest: 5x doen én extra tips

Wanneer je met kinderen naar Budapest gaat, wat kun je dan gaan doen? Ik geef je 5 tips voor een tof verblijf waar je kids ook blij van worden. En een paar mooie accommodaties.  

1. Ruïnebars

Szimpla Kert
Szimpla Kert

Budapest is veel ruïnebars rijk. Dat zijn heus geen vreselijke underground plekjes. Deze plekken zijn overdag heerlijk chill met kinderen. Bovendien is er vaak heel veel te zien aan recycle-art.

Toffe adresjes voor jou:
Karaván streetfood, verschillende foodtrucks op een binnenplaats, hier eet je pizzapunten of typisch Hongaars eten – Kazinczy U. 18

Szimpla Kert, veel te zien! – Kazinczy U. 14

Köleves Kert, fijn binnentuintje met hangmat en heerlijke limonade!  – Kazinczy U. 37

2. Eet ijs

De ijsjes van Popsi zijn nonartificial. Je vind ze onder andere in een kraampje op Göszdu Court, waar het ’s avonds erg gezellig is.

3. Ga zwemmen

In Budapest kom je bijna niet onder de spa uit, maar deze zijn vaak niet voor kinderen te bezoeken, en dit moet je ook niet willen. Gelukkig is er ook met kids voldoende watervertier. Op Margaret Island vind je een binnen- en buitenzwembad en speeltuin.
Wil je nog iets meer zwembad, ga dan naar Aquaworld in District 4, ongeveer een kwartier rijden per taxi uit het centrum. 

4. Eet taart

Hongaren kunnen heel goed taartjes maken. Ik at bij Hisztéria Cremeria een ontzettend lekker taartje. En ze hebben er ook ijs, wat ter plekke vers gemaakt wordt.

Hisztéria Cremeria – Jókai tér 4 (zijstraatje van de grote Andrassy út)

5. Budapest Zoo

Helaas had ik te weinig tijd om de Budapest Zoo te bezoeken, maar dit is met kids altijd een fijn uitje. Ze kunnen er even vrij rondlopen. Er is altijd iets te zien en te spelen.
Bovendien ligt tegenover de zoo een fijn burgerrestaurant BRGR. Heb ik van horen zeggen, ik ben er zelf niet geweest.

Budapest Zoo – Állatkerti krt. 6-12

Extra tips

  • Ga fietsen ( vanaf ongeveer 9 à 10 jaar)
  • fan van de hop on, hop off? Deze boek je: hier alvast
  • ben je in september in Budapest, ga dan kijken of je de Nemzeti Vágta kunt meepikken. Deze paardenraces op het Heldenplein zijn absoluut de moeite waard met kinderen. Je hoeft niet statisch op de tribune te blijven zitten, koopt gewoon een kaartje bij de ingang en loopt af en toe even naar een ander plekje of naar een van de vele heerlijke marktkraampjes met lokale lekkernijen. Bovendien is de brede Andrassy Ut volledig afgezet (lekker vrij rondlopen dus!) met foodtrucks en heel veel spelletjes voor kinderen!

Bij het Ecocafe op Andrassy Ut 68 (richting het Heldenplein) is ook een leuke chill plaats met kinderen. Het eten in dit organische ecocafe is echter van discutabele kwaliteit, dus alleen even voor koffie/thee (TIP: zéker geen taart!). Dit kinderplekje vind je door bij binnenkomst door te lopen naar achter en dan linksaf te slaan.

Maak een boottochtje, bij voorkeur ’s avonds wanneer de stad, de burcht en de Kettingbrug magisch verlicht zijn. Boek je tickets alvast hier en voorkom teleurstelling of onnodig wachten. 

Waar overnachten met kinderen in Budapest?

Voor wat betreft je accommodatie: mijn tips is; zoek een hotel, appartement of AirBnb zoeken welke is gelegen tussen de Donau en het Heldenplein, op of vlak naast de Andrassy Ut. Probeer de Kiraly Ut en de zijstraatjes ervan, en Göszdu Court te vermijden, daar zijn ’s avonds heel veel dronken mensen op de been.
Op die manier zit je centraal ten opzichte van de luchthaven en de bezienswaardigheden. Ben je erg gebonden aan een budget hou er dan rekening mee dat je vanuit de, meestal voordeliger, buitenwijk meer geld en vooral tijd kwijt bent aan vervoer.

<script>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *