Je zult niet zomaar in Figueira da Foz komen. Als je er bent, wil je wel graag op de juiste plek zitten, maar wat is nu eigenlijk de juiste plek in Figueira? Ik vertel je over het hotel waar wij sliepen: Mercure Figueira da Foz en geef je eventueel wat alternatieven, voor het geval dit hotel je niet aanspreekt.

Waarom Mercure Figueira da Foz?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een fijn hotel voor ons als gezin. Een hotel met aparte slaapkamers het liefst. Aangezien Mercure altijd een 50% familiekorting heeft voor de tweede kamer, kwam ik al snel bij Mercure uit. Mercure valt onder de ‘stal’ van Accor en hier spaar ik punten. Als ik ergens ga boeken, check ik altijd even of Accor er een leuk hotel heeft. (let wel, ik laat mij niet leiden door de te sparen punten, dat is nooit een goed idee!)

Entree van het hotel

Entree van het hotel

mercure-figueira-da-foz-5

De lobby is nog aardig up-to-date

De lobby is nog aardig up-to-date

Avond in Figueira

Avond in Figueira

Prachtige stranden

Prachtige stranden

mercure-figueira-da-foz-1

Locatie

Het hotel is prachtig gelegen, direct aan de boulevard en met uitzicht op het brede zandstrand. Met 10 minuten lopen sta je aan de vloedlijn en met een minuut op het strand. Ja, dat strand is inderdaad zo breed!
Loop je het kleine centrum in, dan kom je zo bij de barretjes en restaurants van Figueira.
Vanaf je balkon is het fijn mensen kijken…

Bijzonderheden faciliteiten

Er is een restaurant en daarmee heb je de bijzonderheden gehad. De roomservice is prima, vrij snel en heerlijk even op bed of op het terras eten!

Plus en min

+ mooie ligging, aan de boulevard, in de buurt van restaurants
+ kamers met verbindingsdeur

-/- personeel hier en daar onvriendelijk
-/- kamers gedateerd
-/- prijs/kwaliteitsverhouding is slecht (te duur)

Wij hadden tijdens ons verblijf een feestje in de zaal beneden. De herrie was vreselijk. Als ik kijk naar de prijs van het hotel zou ik denken dat er betere optie’s zijn in Figueira

Voor wie een aanrader?

  • gezinnen

Ik betaalde…

rekening

4 sterren?

Is deze accommodatie zijn 4 sterren waard?

Nee, ik vind van niet. Als ik kijk naar het ontbijt (redelijk uitgebreid, maar niet erg vers), de kamers (gedateerd) of de service (hier en daar onvriendelijk of onwetend) dan is het hotel zijn vier sterren niet waard.

Boeken doe je hier:

MERCURE FIGUEIRA DA FOZ

Alternatieven die ik je wil aanraden:
Universal Boutique Hotel

Eurostars Oasis Plaza

Sweet Atlantic

Dit vind je misschien ook interessant