Bij het surfen op internet wil ik nog wel eens afdwalen. Het heet niet voor niets surfen. Zo vond ik deze keer een prachtige en budgettair verantwoorde ‘dar’ in Essaouira.

Ergens op mijn ellenlange verlanglijstje staat nog Essaouira. Irritant eigenlijk dat ik er best dicht bij in de buurt ben geweest, in Agadir en Marrakesh om precies te zijn, maar geen tijd had om het in het programma op te nemen. Jammer, maar nu heb ik een heel goede reden om nog eens naar Marokko te gaan.

Ik vond namelijk bij mijn zoektocht naar pareltjes van accommodaties deze: Dar Zahira

Wat moet het daar mooi zijn!
Ten eerste, fijn dat de website ook in het Nederlands is en wat een ongelofelijk lekker muziekje op de achtergrond.

Dan; de dar ligt midden in de medina, dat is leuk! Nog meer geweldigs; je kunt er een kookworkshop volgen.

De volgende blikvanger is de ‘hamman style’ badkamer. Wow!

Vanaf de tweede verdieping heb je, gezeten op je dakterras, een mooi uitzicht over de medina. Het is vijf minuten lopen naar het strand. Enneh…als jij of je reisgenoot van kitesurfen houdt, is dit ‘the place to be’. Er is ook nog gratis Wi-Fi…

Kan ik hier alsjeblieft vandaag naartoe? Ik zeg, dit is een geweldige plek om op vriendinnenweekend te gaan. Nee, dames, niet bang zijn nu, ik ben ooit met drie andere vrouwen (blonde!) in Marokko geweest en wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Lees hier het verslag van Marrakesh, je kunt een bezoek aan de stad prima combineren met deze strandvakantie.

Je kunt de hele dar voor een week huren, voor zes personen, dat kost je, zelfs in het hoogseizoen, maar EUR 910 euro. Een ticket naar Marrakesh, varieert natuurlijk in prijs, maar zou moeten lukken voor EUR 200,-. Dat wil zeggen dat, als je met zes volwassenen afreist, je voor EUR 350,- een wel heel bijzonder weekje vakantie hebt!

Even nog een rekensom met een gezin en twee kinderen, in het hoogseizoen, je bent een week op vakantie voor EUR 1710,-. Het is maar dat je het weet…
Je moet nog wel een transfer regelen van de luchthaven naar Essaouira, een rit van ongeveer 2u15 minuten. Je kunt ter plaatse een afspraak maken met een taxichauffeur of van tevoren een transfer regelen via de dar, voor EUR 55,-. Ook kun je zelf een auto huren, maar je moet je afvragen of je die dan de rest van de week nog gaat gebruiken en of je zin hebt om voor de vroeg vertrekkende terugvlucht nog een rit te willen maken. Het landschap is er vrij desolaat, veel van hetzelfde en rijden kan dus wel, alleen het eerste stuk Marrakesh uit zal even wennen zijn met al die ezels en paarden op de weg.

Dit is iets voor jou:
– als je op zoek bent naar een budgetaccommodatie
– als jij of (een van je) reisgenoten houden van watersportactiviteiten die veel wind nodig hebben
– Marrakesh wilt combineren met een strandvakantie
– je graag een eigen huisje om je heen hebt

Print Friendly, PDF & Email