Ik moet al s een razende deze whereabouts tikken, want ondertussen alles aan het klaarmaken voor vertrek. Dit weekend was ik met mijn moeder in Leuven én deze week hoorde ik dat mijn vakantie niet kon doorgaan. Wat? Alweer niet?
Maandag
De cijfers van juli zijn bijna bekend. Ik wil een rondje om tafel dansen en een fles champagne ploppen. Wha! Zoveel mensen die deze maand op Wandernan hebben gekeken? Ongelofelijk!
Even wat funfacts. Wandernan werd in 62 landen bekeken. In Vietnam, San Marino en Qatar onder andere. Serieus gelezen Slovenië, Malta en Singapore. Naast NL en België, wat vrij logisch is, werd er ook heel veel in Denemarken, Italië en Oostenrijk gelezen. Lezers waren vooral geïnteresseerd in de Gotthardpas, de Zaanse Schans en of er wel of niet een Wenen kaart gekocht moest worden, Hof van Saksen en hoe je Wenen doet met kinderen. Hoe het ook zij, ik ben blij en dankbaar dat er zoveel mensen langskomen om te lezen. Wat een boost om door te gaan en te gaan verbeteren. Ja, de plannen zijn er voor een grote Wandernan verbouwing.
Ik mag met de lieve M. naar de film. Dunkirk! Wow… wat een indrukwekkende film en een gezellige avond.

Dinsdag
Om drie uur wordt er ingesproken op mijn voicemail. Of ik Center Parcs asap wil terug bellen. Wil ik best. Ik hang 42 minuten in de wacht voor ik het opgeef en een ander nummer probeer.
‘Wij kunnen u niet helpen, Stephanie zal u terug bellen met opties.’
‘Opties?’
‘Ja, Village Nature is nog niet open.’
Om vijf uur heeft Stephanie niet terug gebeld. Ik probeer het zelf nog eens, maar stuit op incompetente idioten. De hele avond vraag ik me af of het de bedoeling is dat ik niet op vakantie ga ofzo. Anderzijds… het is maar vakantie. Als dit het ergste is…

Woensdag
Om zeven uur check ik zelf de mogelijkheden voor CenterParcs. Ik kan zelf wel bedenken dat ze me drie opties gaan bieden. Datum omboeken, park omboeken of annuleren.
Ik ga voor park omboeken en check de beschikbaarheid alvast. Ik wil wel omboeken, maar dan zeker een huisje wat bijzonder is, op een park waar ik veel kan beleven. Trois Forets, waar we eerder zijn geweest, heeft nieuw bosdierencottages. Die zie er schattig uit. Ook de pagodecottages in Bois aux Daimes en de vernieuwde kindercottage in Port Zélande zou ik leuk vinden. Trois Forets is bizar groot, waardoor iedereen daar de hele dag rondrijdt met golf cars. Ik zet in op het huisje, een paar fietsen om ons te verplaatsen en halfpension. Stephanie vindt het allemaal goed. En zo hebben we nu een bosdierencottage, fietsen, elke morgen en avond een buffet en nog steeds de wens om naar Village Nature te gaan. Iedereen blij.

Donderdag
Of de foto’s van Noor gebruikt mogen worden voor reclamedoeleinden voor de Streets of the World expositie. Wha! Van mij mag het. Ik overleg het met Noor. Ook zij vindt het goed.
Ik pak mijn koffer alvast in voor morgen. Jippie! Met mama naar Leuven.
De dames krijgen van Madurodam nog een pretpakket nagestuurd, ze zijn enorm blij, want mogen van ons nooit iets in de souvenirwinkels kopen.

Vrijdag
We vertrekken lekker op tijd naar Leuven en komen rond de middag aan. Onze kamer in het centraal gelegen Penta hotel is al klaar en we mogen onder het hotel parkeren. Perfect!
Ik zoek uit waar we kunnen gaan eten, maar nog geen drie stappen buiten de deur zit een Balls & Glory.

De ballen van Balls & Glory zijn echt zooooo lekker!

Na onze bal kunnen we precies aansluiten bij de rondleiding in het imposante stadhuis van Leuven

De enthousiaste gids vertelt ons leuke details en wijst bekende mensen in de gevel aan

Hier aan de achterkant moet je Napoleon kunnen zien. Als je inzoomt, met een krans op zijn hoofd (middelste ring, vooraan). Napoleon heeft het stadhuis van Leuven een paar uur bezocht.

Binnen vind je een aantal prachtige schilderijen

Weer buiten op het plein ontdek in de hippe caravan, het infopunt voor het ‘Groot Verlof’, hierin kun je vragen stellen over de talloze evenementen die plaatsvinden in de zomer

De Grote Markt met zijn karakteristieke gevels

We shoppen heel eventjes in deze winkel The Grasshopper. Wat een toffe winkel! Heel veel speelgoed van topmerken als Janod en Djeco.

‘s Avonds verkennen we de wijk rondom de Vaartkom, welke op dit moment helemaal wordt vernieuwd

Hier hangt een leuke urban vibe

We gaan eten bij Noordoever. Vega en vegan

Je schept op je bord waar je trek in hebt en betaalt per 100 gram. In mijn geval betekent dat dus dat je overal een klein hapje van wilt proeven

Ik heb hier zo heerlijk gegeten! Ondertussen kun je ook nog leuke kadootjes shoppen, kinderspeelgoed, mooie plaids en lekkers

Noordoever

Als dessert kiezen we allebei voor een ander taartje… echt heel erg lekker!

We wandelen terug

Stella Artois is ooit begonnen brouwen in Leuven

Oh wow! Ook by night is hij prachtig!

In Bar Nine drinken we een verfijnde cocktail. Wel met de Romeo’s op de achtergrond en oma’s met glitterhoedjes die wild zitten zwaaien.

Zaterdag
Na een topontbijt in ons hotel, gaan we onze fietsen ophalen bij het station. Ik had nog altijd de Abdijenroute bewaard. 13 Kilometer, het leek ons een beetje kort, maar het alternatief was 35 km en het was al elf uur.

We beginnen bij de Sint Geertrui Abdij

We kruipen werkelijk de berg op naar de Vlierbeek Abdij. En ja… moeten zelfs afstappen. De abdij zelf is niet heel bijzonder, het uitzicht zou dat wel kunnen zijn, maar alles is behoorlijk vervallen en er staan grote hekken omheen

Na een kleine omweg, wegens een brug die dicht is, fietsen we naar Domein Kessel-Lo, deze staat niet op de kaart, maar het is leuk om deze even te bekijken. Wow! Met kinderen is dit een excellente speelplaats. Er is een speeltuin, zwembad, verkeerstuin, roeivijver en nog heel veel ander leuks te spelen!

Bij de abdij van Vlierbeek kijk ik eens naar de lucht. Deze is vrij donker

Wel leuk foto’s maken in de regen!

Na de abdij van het park, ik had hiervan een leuk filmpje, maar deze wil niet op mijn website laden (en ik heb nu geen tijd om het beter te maken 😉 ) gaan we terug naar de stad. Bij kinderboekenwinkel De Kleine Johannes had ik wat boeken van Clavis apart laten leggen. Dit boek, niet meegenomen, gaat over een ontdekkingstocht door Leuven! Super om samen met kinderen te lezen wanneer je ze meeneemt naar deze toffe stad

De vriendelijke mensen vertellen ons veel mooie verhalen, welke ik later met jullie zal delen. Waarom is Leuven bv leuker als Mechelen…? Ik ga er later op terugkomen 😉

‘s Avonds hebben we een reservering bij Baracca. We worden super vriendelijk geholpen

Bij Baracca is alles shared dining. Dus lekker samen van een bordje prikken. Deze makreel met granny smith saus

Kroketjes met ham… gekleurd met inktvisinkt, gelegen tussen de kooltjes

De inrichting, alsof je in een steenkoolmijn zit. (ik ga je later meer vertellen over Baracca)

Nog even kijken bij Bar|A|Muze, op het dakterras van het M-Museum, mooi uitzicht over de stad…

 

Zondag
Na weer een goed ontbijt, beginnen we aan een korte stadwandeling.

Ondertussen is men druk bezig, alles voor te bereiden voor Hapje Tapje wat om 12:00 begint.


Chique Stella bar

Wij wandelen langs de Dijle

Door het begijnhof

Naar de universiteitsbibliotheek, waar we de toren beklimmen

Ik maak er een Madurodam van, hihi

Beneden ligt een mooi boek, National Geograhpic in 125 years, reisbloggers 1.0

In het Stadpark is het Picknick én de Familiebar is open

Een gelegenheidsbibliotheek, mensen kunnen hier boeken inleveren en iets terug pakken.

High tea (reservatie gewenst ;-))

Springkussens (dit is niet dagelijks! Elk weekend wordt er iets anders georganiseerd)

Wij begeven ons naar Hapje Tapje, wat inmiddels gezellig druk is… Tijdnes Hapje Tapje stelt de Leuvense horeca zich middels een paar kleine hapjes, vaak niet duurder dan EUR 5,- aan je voor. Vier straten in de stad zijn volledig afgesloten voor dit evenement!

Een hapje hier…

Hapje daar (Huis der Burgers)

Oh wat heeft iedereen zijn best gedaan om alles er goed uit te laten zien!

 

We sluiten af onder het imposante dak van de Grand Place Gourmande, waar de toprestaurants van Leuven de sterren van de hemel staan te koken (waaronder Trente, EssenCiel en Tribunal)

 

Omdat wij op zoek zijn naar een dessert, wordt ons Zuut aangeraden

We sluiten aan in de rij (valt overal erg mee overigens!) 

Een mousse van rode vruchten en violette, espuma verbena, chocolade crumble met cacao nibs en pistachecreme. Wow! 

De vorige whereabouts lees je hier: #175

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • alles afsluiten (en dat is nog best wat)
  • vertrekken naar de Ardennen!

Print Friendly, PDF & Email