Zoals jullie weten, begon onze rondreis richting Toscane in de Ardennen. Langzamerhand zal ik de komende weken gaan vertellen wat we hebben gedaan, in welke accommodaties we sliepen en hoe het beviel. We beginnen gewoon bij het begin. Landal Les Gottales.

LL01

Waarom ik koos voor Landal Les Gottales
Ik was op zoek naar een accommodatie vlakbij Spa, zodat we niet in 1x naar Noord-Frankrijk hoefden te rijden. De accommodaties die ik wilde reserveren waren volgeboekt, hadden geen plek voor een heel gezin of er waren relatief duur. Ik stuitte op dit schattige kleine Landal-parkje en dacht, waarom niet meteen een weekend, in plaats van een nachtje in de Ardennen. De prijs was nagenoeg hetzelfde.
LL10

Accommodatie
We verbleven in huisje nr. 29, wat een gerenoveerde accommodatie is. Het is een klein, maar fijn huisje. De badkamer heeft voldoende bergruimte (zoveel dat ik er van alles vergat). De keuken heeft een vaatwasser en een oventje. Lekker afbakbroodjes meenemen dus!

LL05

Wat mij betreft de pièce de resistance: de home cinema set. Neem vooral dat ene dvd’tje mee wat je altijd nog wilde zien en kruip ‘s avonds met een hapje en een drankje met je lief op de bank. Ik had er een dekbed bij gepakt. Heerlijk!

Park
Het park heeft bijzonder weinig faciliteiten. Daar betaal je dus ook niet voor. Het heeft echter wel een prima kinderspeeltuintje, wat zeker voor peuters/kleuters erg leuk is.

LL08

LL07

LL06

In Trois Ponts (5 minuutjes met de auto) vind je een kleine Delhaize en een kleine Carrefour. Ik vond de Carrefour net iets meer op een Nederlandse supermarkt lijken, maar het is toch echt niet als thuis (weinig verse groenten, melk en onoverzichtelijke vleesvitrines en een enorme drankafdeling)
. De welkomstmap is uitgebreid genoeg om je wegwijs te maken in de omgeving.
De Wi-Fi verbinding is prima!

LL09


Lokatie

De lokatie is prachtig wanneer je wilt wandelen en wat leuke stadjes wilt bezoeken. Denk bijvoorbeeld baan La Roche en Ardenne, Spa en Durbuy. 

Ik zal nog een blogpost over de omgeving schrijven.

LL02

Plussen en minnen
+ voordelig
+ zeer kleinschalig park
+ prachtige ligging, direct aan de bosrand

– huisjes worden gebruikt door mensen met honden. Dat ruik je soms

LL04

Voor wie een aanrader?

– wandelaars
– hondenbaasjes
– gezinnen met peuters en kleuters, die houden van rust
– mountainbikers
– romantisch weekend Ardennen met je liefEn wie kan het beter overslaan?
– wanneer je slecht ter been bent, de huisjes zijn er niet op berekend en de trapjes (te) smal
– gezinnen met kinderen die veel entertainment nodig hebben / wensen

Tips voor de reservering
– Landal kun je vaak boeken met korting via je airmiles
– boek een huisje aan de zuid-zijde, dan kijk je uit op het dal. De EUR 17,50 die je betaald voor een voorkeurshuisje is het dubbel en dwars waard!

Heb je nog vragen over deze accommodatie? Je mag me altijd mailen of hieronder een reactie achterlaten! Vind ik leuk!

Ik betaalde
Voor een weekend eind augustus een 4B1-huisje, inclusief toeslag voor voorkeursligging EUR 293,75

 

Print Friendly, PDF & Email