189 Whereabouts alweer. Ik zie wat mijlpalen aankomen. Bijna 1000 Facebookfans, bijna 500 op Instagram en Weekly Whereabouts #200. Weinig foto’s, wel veel te lezen.


Maandag

Ik ga weer eens lekker aan het werk. Opeens kreeg ik het op mijn heupen. En toen ben ik begonnen met het restylen van mijn blog. Een heerlijk klusje! Nog zó ongelofelijk veel werk, want met 978 posts in het verleden is het nooit echt klaar, die moeten bijgehouden worden, er moeten nieuwe headers komen etc etc.

‘s Middags is het heerlijk weer. We legen de spaarpotten en lopen naar de bank. Het is spaarweek. De dames gooien het geld in de automaat en kiezen een mooie knuffel uit. Noor heeft best moeite met het weggeven van haar zakgeld, maar ze weet dat ze iets moeten sparen om iets uit te mogen kiezen. Achter hen staan de mannen van het waardetransport. Die halen het apparaat leeg. Ik leg uit dat het geld nu meegenomen wordt. In die vrachtwagen. Let op de gezichtsuitdrukking van Noor.Dinsdag
Eerst drink ik koffie met Judith. Zij schreef een boek, binnenkort lees je meer in een interview, want dit boek is een must voor elke jonge ouder. Echt!
Vervolgens mocht ik naar school voor een klein stukje vergadering van de leerlingenraad. En weer naar huis. En weer naar school om lampionnen te knutselen. Ik heb 3 kinderen onder mijn hoede, dus dat is te doen. Wat ik dan weer heel erg leuk vind om te zien, is hoe verschillend die kids zijn. De een roept bij alles ‘dat kan ik niet hoor, ik ben daar niet goed in’, en is uiteindelijk heerlijk trots als ze merkt dat het allemaal wél lukt. Meneertje 3 droomt. Niet van een lampion met spookjes. Ik denk van voetbal. Als we het daar over hebben lichten zijn ogen op. Maar van een prikpen en doorschijnend papier gaat zijn hart niet sneller kloppen. Eerlijk is hij wel. Als ik na vijf minuten vraag ‘Hey H., heb je dat papier al gevonden?’ ‘Oh…sorry…ik had nog niet gekeken.’ Hihi.

‘s Middags moet Noor toch echt eens naar de kapper met haar hooihaar. Er gaat een flink stuk af.

Woensdag
Spontane lunch met mijn schoonzus N. bij Babylon, nog voor mijn verjaardag. Superlekker en gezellig en altijd tijd tekort. Thnx lieverd!
Snel eten, want naar de film met J. Vriendin J heeft hetzelfde als ik soms. Ze wil er lekker op uit trekken en niet elke avond op de bank voor de tv hangen. Te saai! We gaan naar de film Alles voor Elkaar. Het lijkt een goede keuze, maar het verhaal is een beetje dun. We zijn het er over eens dat Mark van Eeuwen prettig is om naar te kijken. En ik vind Leo Alkemade als ubermacho een toffe rol hebben. J. in het AD stond ‘Flauw, onvolwassen verhaal’ en dat klopt.
En J en ik vinden dat Rotterdam toch echt iets heeft en ontdekt moet worden.

Donderdag
Ik los dingen op voor mensen en iedereen is blij. Zo fijn. Had ik al eens verteld dat mijn werk leuk is? ‘s Middags krijg ik nog een tof berichtje op Facebook, dat mijn blog altijd zo positief is. Ja, dat probeer ik wel te doen. Positief zijn. Ik vind het hoe dan ook leuk als mensen de moeite nemen me dat te vertellen, want mijn werk is best eenzaam soms en de feedback momenten zijn er niet heel erg veel.
‘s Avonds ga ik naar de film met M. Ze blijft bij ons eten, en treft het niet. De koelkast moet leeg. Liflafjes avond pompoentaart met pasta en gebakken aardappeltjes. Vervolgens gaan we naar de film. Die zou om 18.40 beginnen. We komen binnen, kopen een kaartje en lopen naar de zaal. M. werpt snel een blik op het kaartje. 18:00? Het is 18:27 op de klok. Ja, de film is al begonnen, het vliegtuig neergestort (The Mountain Between Us) en waar komt in godsnaam die hond vandaan. We zijn een beetje verbolgen. Wie verkoopt er nu een kaartje voor een film die al begonnen is zonder waarschuwing? Een prachtig verhaal, het heeft alles, mooie beelden, spanning, onverwachte twists en romantiek. Zet snel op je watchlist!

Vrijdag
We zouden naar Gent, weet je nog? Nou, dat ging niet door. Zullen we het scharen onder familieomstandigheden? Nee, niemand gewond, geen ziektes, no worries over je bloggertje. Je weet dat ik de zaken graag positief hou. En ik denk dat het dat achteraf ook was.

Zaterdag
De kinderen komen weer naar huis. Noor heeft een feestje. Waar ze ‘ik was heel dapper!’ pizza heeft gegeten. Ik ben trots op haar. En hoop dat ze het concept pizza omarmt heeft. Nu de pannenkoek nog. Serieus. Wist je dat er kinderen zijn die niet van pannenkoeken houden? Twee zelfs?

Zondag
Zullen we naar de ballenbak? Vragen we aan de kinderen. Ze hebben er geen zin in. Best. We ruimen de spelletjeskast op. Er zijn vier spelletjes die weg mogen. De rest gaat terug de kast in. Deze regenachtige dagen lenen zich uitstekend voor echte, ouderwetse bordspelletjes. Houden jullie daar ook zo van? Pippa speelt meestal met één van de volwassenen mee als we een iets stoerder spel uitkiezen. Diegene verliest dan geheid. Pip heeft namelijk een redelijk standvastig idee van waar haar pionnen of kaartjes geplaatst moeten worden. Noor kan inmiddels Rummicub spelen. Ja, sorry, maar dat vind ik dus een heel leuk spel.
Ik doe boodschappen voor de rest van de week. P is de eerste vier dagen weg.
We maken een heerlijke Tikka Massala. Alleen Noor is er niet erg over te spreken. Behalve over de papadums.
Ondertussen boekt vriendin E. voor ons clubje van vijf vluchten en een vet appartement in Praag. Voor EUR 175,- pp zitten we vier dagen in Praag!
Ik val om acht uur op de bank ik slaap.

De vorige whereabouts lees je hier: #188

Gezien

  • Alles voor Elkaar -> sla maar over
  • The Mountain Between Us -> een 8, mooi verhaal, romantisch én spannend
  • The Fall S3 -> KIJKEN! Direct. Weer op het puntje van je stoel, hoewel anders dan de eerste twee delen, tot het laatste moment wordt je heen en weer geslingerd.
  • Modern Family S8 -> een van mijn favo comedy series aller tijden.

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • P 4 dagen naar Schotland
  • Lampionnen bekijken op school
  • Sint Maarten
  • Sprookjesatelier bij de Holle Bolle Boom
Print Friendly, PDF & Email