Met pijn in mijn hart moet ik melden dat ik niet ben ingegaan op de uitnodiging voor de jaarlijkse persreis naar Europa-Park. Noor en Pippa zijn ook enorm teleurgesteld. ‘Wat? Gaan we niet naar Henk dit jaar?’ ‘Geen Arthuuuuurrrr!’? Nee, inderdaad. De badkamer wordt op een onmogelijke tijd verbouwd en daar zijn we de dupe van. We hébben aan het einde van de vakantie nog anderhalve week geen plannen. Dus wie weet… Maar ja, ik kan jullie trouwe lezers natuurlijk wel op de hoogte houden van de vorderingen in dit waanzinnig vétte pretpark. 

Krønasår – The Museum Hotel

kronasar

Het voelt alsof je beland bent in de film ‘Night at the Museum’. Met de komst van dit hotel wordt de capaciteit met 1300 bedden uitgebreid. Hoera! We weten allemaal dat het best wel eens druk kan zijn in de hotels van Europa-Park.

Ok, misschien weten we dat niet allemaal, maar dan weet je het nu. Als je heen wilt, moet je op tijd boeken.
Dit hotel is inmiddels open! Bij het hotel horen twee restaurants, 1 voor fine dining, 1 familierestaurant. Vanaf de terrassen kijk je uit over een ‘fjord’ en de ‘haven van Rulantica’.
227 kamers en 27 suites.

Rulantica

Inmiddels is ook Rulantica geopend. Deze Scandinavisch ogende waterwereld wordt het tweede park. Deze is het hele jaar door geopend zijn. 36.000 vierkante meter water verdeeld in 8 themagebieden. Wat te denken van een peuterbad Troll Valley, 17 waterglijbanen en een relaxte ride in de Mystery river. 1700 Ligstoelen staan klaar (doei met je handdoekje leggen dus) of een exclusieve cabana met bediening?

Heropening Scandinavië

Misschien weet je nog dat er brand is ontstaan in het Nederlandse themagebied. Daarbij is attractie Batavia getroffen, alsmede een deel van het Scandinavische themagebied. Het Scandinavische themagebied kan weer in gebruik genomen worden. De tunnel in attractie Fjord Rafting is compleet nieuw.
Het Nederlands themagebied zal dit jaar worden herbouwd, in de Schatkamer bij de hoofdingang (einde van de straat op de rechterkant) kun je zien hoe het er uit gaat zien. Op 12 juli zal er in elk geval een speelparadijs worden geopend in het Nederlands themagebied. Ook de attractie Piraten van Batavia is weer geopend (aug 2020).

Korte nieuwtjes

In bioscoop Magic Cinema 4D (Frans themagebied) draait het komende seizoen de nieuwe film: ‘s Nachts in het park.

In de 360-graden bioscoop ‘Traumzeit-Dome’, kun je liggend op een van de vele grote kussens, een nieuwe film beleven. Twee kinderen gaan hierin samen met een astronaut op een missie door het heelal.

Een VR-ride maken? Dat kan in de Alpenexpress, je hebt hier keuze uit 5 verschillende films. En helemaal tof, in de Eurosat sta je in de rij al met je VR-bril in een virtuele wereld. Hoe vet?

Europa-Park is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november.

Vraag jouw brochure aan via de website.

Het is niets als je even zo’n persbericht in duikt,… maar nu heb ik dus wel vreselijk veel zin om toch te gaan.

Print Friendly, PDF & Email