Nu is de tijd om je vakantie voor volgend jaar vast te leggen! Ja echt, ik kan er ook niets aan doen. Zeker als je op zoek bent naar die ene, geweldige, kleinschalige camping. Ik geef je mijn beste tips om een mooie vakantie te vinden. [advertorial]

Boek een kleine campings in Italië op tijd

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Zelf ben ik er overigens ook geen ster meer in hoor. Kids naar school, voor je het weet is het herfstvakantie en daarna leef je langzaam toe naar de decembermaand. En voor je het weet zitten al die toffe campings vol.

Dus. Aarzel niet langer en ga op zoek naar de ultieme camping voor jouw gezelschap.

Maak een lijstje

Bedenk eerst eens samen wat de ingrediënten voor een perfecte vakantie zijn. Wat moet er aanwezig zijn? Aan welke eisen moet jouw accommodatie voldoen? Moet er een wasserette op de camping zijn? Heb je kindersanitair nodig? Hoe ver wil je maximaal rijden, of heb je misschien al een bepaald gebied in gedachten? Ben je op zoek naar een bijzonderen accommodatie in de vorm van een safaritent? Wil je er op uit trekken? Of is vakantie voor jou lekker met een boek onderuit langs het zwembad zitten?
Kortom, wat heeft jouw gezin nodig?

TIP: canvas tenten koelen ‘s nachts heerlijk af! Dus ook als het heel warm is, zit je hier goed.

Budget

Niet onbelangrijk, wat is je budget? Mijn ervaring is dat het het handig is hierover van tevoren na te denken. Neem daarbij ook even in gedachten welke route je gaat rijden, tolwegen, een vignet voor bv Zwitserland. Hoe is het levensonderhoud? Supermarkten in Frankrijk zijn een stuk duurder dan bv Duitsland of Italië. In Italië kun je met kids altijd een bordje bij krijgen en een pizza of bord pasta is nooit heel duur. Zeker niet als je de wat minder toeristische plekjes opzoekt.

Zoek op een gebruiksvriendelijke site

Zoeken is geen vervelende klus als je veel handige filtermogelijkheden hebt. Ik tip deze kleine campings in Italië op de site van de ANWB voor jouw zoektocht naar dé ultieme kleinschalige camping.

Print Friendly, PDF & Email