Hip en kindvriendelijk hotel Minho - Wandernan

Hip en kindvriendelijk hotel Minho

Kindvriendelijk hotel Minho in de Minho regio in Noord-Portgal ligt tegen de Spaanse grens aan en op maar een uurtje rijden vanaf de luchthaven van Porto. Dit hippe hotel is kindvriendelijk én heeft een van de beste spa’s waar ik ooit was. Ik laat het je zien!

Waarom kindvriendelijk hotel Minho?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval had ik op Instagram bij verschillende bloggers het hotel voorbij zien komen. Wow! Het zag er zo lekker hip uit, dáár wilde ik ook heen…

Locatie van hotel Minho

Hotel Minho ligt in de Minho regio en bij de Minho rivier. Je kunt hier prachtig fietsen, ook met kinderen, over de ecopista naast de rivier (en dus veelal vlak). Het plaatsje Vila Nova de Cerveira ligt om de hoek en is de moeite van een bezoek waard. Op weg naar het hotel bezochten we Viana do Castelo, wat ook een aanrader is. Genoeg te zien en te doen dus!

Bijzonderheden faciliteiten

  • de spa! De spa is echt een van de beste waar ik ooit was
  • een fijn zwembad, met een apart en groot peuterbad en heerlijke ligbedden in een afgesloten tuin
  • naast het hotel ligt een restaurant Braseirão de Mesa, waar je traditioneel Portugees eten kunt krijgen (op traditioneel Portugese tijden, en Portugese enorme portie’s). Je kunt hier heel aardig eten, maar bestel niet te veel… Wij hadden met zijn tweetjes een Bacalhau, met allerlei extra’s, een bordje brood, een tomatensoep en een spaghetti bolognese, een halve fles wijn en twee sapjes. Rekening EUR 57,-
    Veel te veel eten ging weer terug naar de keuken. Zonde!
  • bij het zwembad kun je op Nederlandse eettijden een snack bestellen, zoals een burger. Dat hebben we de tweede avond van ons verblijf gedaan, vier (heerlijke!) burgers, vier grote glazen verse jus. Rekening EUR 30,-

Plussen en tips

+ de spa
+ mooie, hippe inrichting
+ bijzonder vriendelijk en behulpzaam personeel
+ prachtig ingerichte wijnbar
+ mooie omgeving voor een actieve vakantie
+ rustig, vooral doordeweeks, ook in het hoogseizoen
+ uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
+ overal schone handdoeken (je hoeft ze niet te verkwisten, maar ik vind het wel fijn dat ze er zijn)

TIP: de familiekamer is niet heel ruim, probeer dus zo min mogelijk de kamer in te nemen. Als je op rondreis bent, hoef je niet per sé al je bagage mee natuurlijk!
Ik had kamer 215, aan het einde van de gang, lekker rustig gelegen.

De Spa

Ok, je hebt me nu een paar keer over de spa gehoord. Ik zal je even vertellen waarom het er zo fijn was. Ik kon ter plaatse een behandeling boeken op een door mij gewenst tijdstip. Bij boeking kreeg ik alvast mijn fluffy badjas mee.
Ik kon de volgende dag alvast de spa bezoeken (sowieso gratis voor hotelbezoekers en in de ochtend ook voor kinderen). In de spa was helemaal niemand. Dus ik dobberde in de verschillende baden, probeerde het Turkse stoombad en testte de jetstreams.
Tijd voor mijn behandeling. Door fluisterende dames met zachte handen werd ik naar mijn behandelkamer begeleid. Daar kon ik mij in alle rust mij klaar maken voor mijn gezichtsbehandeling en mij comfortabel op mijn bedje vleien. Daarna kwam de fluisterende therapeute terug. Ze deed dingen met kwastjes, tonics, olie’s etcetera en dat alles zonder te kletsen. Zó fijn!
Daarna mocht ik kiezen, wilde ik in de theetuin of in de kamer iets drinken en wilde ik dan thee of water en als ik dan thee wilde, warm of koud? Wow… Op mijn gemak slurpte ik helemaal alleen in de binnentuin mijn kruidenthee op. Herboren!
*ondertussen zorgde hubby met het zweet op zijn voorhoofd voor het middagslaapje van Pippa en deed Frozen-UNO met de oudste, zo iemand moet je dus wel kunnen strikken*
Kosten van deze behandeling de Vinoble Classic : EUR 75,- (minus 10% korting tijdens daluren)

Voor wie een aanrader?

  • stellen, als romantische getaway
  • gezinnen, zeker sportieve gezinnen
  • fietsers (ook mountainbikers kunnen in deze regio hun hart ophalen)
  • vriendinnen op wellnessvakantie

4 sterren?

Is deze accommodatie zijn 4 sterren waard? Ja zeker wel! Fijne kamers, lekkere bedden, ook voor de kids, een ruim balkon, een heerlijk uitgebreid ontbijt en een mooie wijnbar.

Boeken doe je hier:

Je kunt hotel Minho in je rondreis door Noord-Portugal passen, of een mooie combinatie maken met Porto.

Boek een vlucht naar Porto en een transfer naar dit hotel (EUR 65,- enkele reis). Ga de omgeving van Minho lekker  per fiets ontdekken, proef de wijn, laat je pamperen in de spa en ga dan weer met een taxi naar Porto om nog een paar dagen cultuur te snuiven. Een perfecte trip voor de herfst. Zeker ook voor stellen!

Gezinnen zou ik aanraden iets meer tijd te nemen om ook wat meer te gaan zien in Noord-Portugal, hotel Minho past zeker in een gevarieerde roadtrip met kinderen.

TIP: boek minstens 3, maar liever 4 nachten in dit hotel om ten volle van de omgeving én het hotel te kunnen genieten. Meer lezen over onze roadtrip in Portugal? -> Roadtrip Portugal

Ons persoonlijke fotoboek van kindvriendelijk hotel Minho


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *