Dit voorjaar was ik op zoek naar ‘iets leuks’. Ik kan mezelf daar behoorlijk in verliezen en surf van korte citytrip per vliegtuig naar een weekend in een huisje in het bos naar een volledig verzorgd pakket. Ik hou van de luxe van een fijn hotel en vind het ook lekker als er iets voor de kinderen geregeld is. Ik ging uiteindelijk op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Nederland. 

Kindvriendelijk hotel in Nederland: ‘t Speulderbos

In buitenlandse hotels is vaak veel aandacht voor kinderen, in Nederland vind ik dat, over het algemeen, wat minder. Tot ik op de site van Bilderberg terecht kwam. Daar vond ik het ‘Billy Bilderberg‘ – arrangement. Dat klonk enorm aantrekkelijk. Lees je mee hoe wij dit beleefden?

Het arrangement bestaat uit:
– welkomstdrankje en drankjes tijdens diner
– twee overnachtingen in een Billy kamer
– pannenkoeken in het Grand Café
– tweede avond driegangendiner met kinderbuffet in het restaurant
– deelname aan Billy workshop en toegang tot de speelkamer
– op zaterdag boswandeling met de boswachter

Dit alles speelt zich af in hotel ‘t Speulderbos in Garderen op de Veluwe.

Aankomst in het Speulderbos

‘t Speulderbos is gelegen in een parkachtige tuin, met aan de achterzijde een groot bos. Je bent dus instant midden in natuur en hoort de vogeltjes fluiten. Noor mocht deze keer inchecken. Met haar knuffelhond onder haar arm klom ze op het trapje bij de receptie.
Er werden oprechte vragen gesteld aan Noor, zoals ‘je moest zeker wel lang in de auto hè, om hier te komen?’ en ‘Gaat je hondje ook bij ons logeren?’.
Noor vindt al die aandacht heerlijk en liet het zich lekker aanleunen.

P1080642_Fotor_Collage
Ondertussen werd mij de tijd van de workshop en de wandeling met de boswachter doorgegeven. Voor de diners hoefden we geen reservering te maken. Relaxed!
Noor kreeg een speurtocht, een keycord en een pen en was daarmee erg in haar nopjes.

Een heel ruime suite

Wij sliepen in een suite, waar een apart zitgedeelte is. Het tweepersoonsbed is enorm en ligt fan-tás-tisch (en ik heb thuis echt een heel fijn bed hoor!). De look van de kamers is een tikje gedateerd, maar het bankje zit prima, het dakterras is een leuke extra en,… pièce de résistance: een hoekbad.
Bij aankomst in de kamer zijn er leuke extraatjes die ik niet verklap.
Voor Noor stond er een heerlijk bijzetbed en voor Pippa was een campingbedje met knisperend beddengoed.

P1080434_Fotor_Collage

Word je snel wakker van geluidjes, dan raad ik aan oordopjes mee te nemen.

De eerste dag

P1080434_Fotor_Collage 3
Als ik het opnieuw mocht doen, dan zou ik meteen de eerste middag de speurtocht zijn gaan doen. Deze voert je namelijk door het hele hotel en op die manier weet je alles snel te vinden.
Bij aankomst moest Pippa even tukken, dus gingen hubby en Noor genieten van het zwembad. Toen Noor weer schoongepoetst was, was het tijd voor het diner.
We kregen een ouderwets pannetje vol pannenkoeken en heel veel schaaltjes met toppings. Noor vond het heerlijk om te spelen met al die snoepjes.
Een drankje tijdens het eten was inclusief.

P1080434_Fotor_Collage 2

Hubby bleef ‘s avonds in de kamer bij de kinderen met de iPad (de WiFi-verbinding is stabiel en snel) en ik ging beneden nog even bloggen. En, dit vond ik echt heel erg leuk,… toen ik op het terras zat vroeg de serveerster ‘Mevrouw Koopman, wat kan ik voor u doen?’
Tja. Dan ga je voor de bijl natuurlijk. Wow!

De tweede dag

‘s Morgens stond er vanaf acht uur een heerlijk buffet klaar. Voor de kinderen was er een buffet op een lage tafel waar ze zelf iets konden uitzoeken. En voor ons,… broodjes, verse sapjes (niet alleen standaard sinaasappelsap, maar ook bietensapjes etc), yoghurt, kwark, muesli’s, (gedroogd) fruit, zalm en nog veel meer. Ik hou van ontbijt en als ik zeg dat het uitgebreid is, dan kun je dat echt wel van mij aannemen.
P1080642_Fotor_Collage 7
‘s Middags om drie uur was er een workshop chocololly’s maken met een echte kok. Noor vond het een beetje spannend, maar maakte toch vier heerlijke lolly’s om mee naar huis te nemen.
Daarna vertrok om half vier de natuurgids met ons en nog vier andere gezinnen het bos in. De kids waren allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd en hadden ook dezelfde spanningsboog. Daar wisten de gidsen perfect mee om te gaan. Met behulp van kaartjes, zoekopdrachten en korte verhalen, leerde ieder op zijn manier iets van de omgeving. Het was tien keer leuker dan een gewone wandeling op zondag met papa en mama in het bos!

P1080574_Fotor_Collage 9
Daarna ga ik met de meiden in bad. Vet pret met extra veel schuim.
Daardoor schoven we wat laat aan bij het avondeten. Dat wil zeggen, voorbij bedtijd. Dat leverde drukke kindjes op die bijna te moe zijn om te eten. We besloten zelf alleen het voorgerecht te nemen en daarna de kids in bed te leggen, zodat we in alle rust het hoofdgerecht konden eten.
Lieve mensen, mag ik dat van harte afraden? Ga gewoon op tijd eten met je kindjes, breng ze rustig naar bed, blijf nog even bij ze, en ga dan voor het hoofdgerecht. (TIP)

IMG_2114_Fotor_Collage 10
Noor was namelijk bang voor monsters op de hotelkamer toen ze er achter kwam dat we haar daar alleen wilden laten liggen…

Toen de kids eindelijk sliepen ben ik toch nog een wijntje met hubby gaan drinken.

De babyfoonservice werkt echt super. Je belt een bepaald nummer, legt de hoorn van de haak en de lijn naar de receptie staat open en daar let iemand op. En men komt dus aan je tafel melden als er iets niet goed gaat.

De derde dag

Het personeel kent Noor allang en ze maken allemaal graag een praatje met haar. Noor heeft het ook door en zegt bij het ontbijt opeens: ‘Mam, die meneren en mevrouwen hier zijn allemaal wel héél lief hè?’
Kijk. Dan heb je echt gescoord!
Het was mij ook opgevallen dat de meesten erg goed met kinderen zijn, maar dat zij het zelf ook ziet en er iets over zegt vind ik een veel mooier compliment. Ze voelde zich er compleet thuis.
Na wederom een heerlijk ontbijt ga ik samen met de kids de speurtocht door het hotel doen en eindig bij de speeltuin buiten. We spelen nog even in de tuin tot we helaas al weer naar huis moeten.

IMG_2114_Fotor_Collage 11

Billy en Bella, hartelijk bedankt dat wij een weekend van jullie uitmuntende service mochten genieten!

Kosten

Dit arrangement kost EUR 199,- per persoon. Kinderen tot 11 jaar zijn gratis.
Het enige wat wij nog hebben betaald is de lunch op de tweede dag. Verder is het kosten- en zorgenvrij!

Voor wie is het Billy Bilderberg arrangement geschikt?

Er was een gezin met een baby van tien maanden oud, dus ik zou willen zeggen dat het op elke leeftijd prima is.
Het is vooral heel fijn voor ouders die er even tussenuit willen, maar zelf niet te veel willen regelen. Ik vond het enorm relaxed om te weten dat de bedden, handdoeken etc klaar stonden. We hoefden alleen maar wat kleding in te pakken en klaar waren we. Daarbij is het ook een overzichtelijke uitgave en is het fijn dat je wel in twee verschillende restaurants eet.
In de omgeving is genoeg te doen om op de heen- en/of terugweg een mooi uitstapje te maken.

D

Print Friendly, PDF & Email