Tijdens een rondreis door Noord-Portugal is Coimbra bijna niet te missen, deze stad herbergt de oudste universiteit van het land en heeft een heel leuke kinderattractie. Dus,… waarom niet een nachtje blijven slapen? Ik neem je mee naar Vila Gale, een kindvriendelijk hotel in Coimbra.

Waarom Vila Gale?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een ruime kamer, het liefst met een apart slaapgedeelte voor de kinderen. Daarbij zocht ik iets op loopafstand (een kwartier maximaal) van het centrum. Het liefst wilde ik een accommodatie met een zwembad.

Sfeer in Vila Gale in Coimbra

Het is een groot hotel waar je voornamelijk grote bussen toeristen ziet aankomen. Niet mijn stijl. Echter, voor die ene nacht was het wel prima. Het hotel is makkelijk te vinden, de incheck ging super efficiënt en de kamers zijn goed ingericht. Hoewel het druk is bij het ontbijt, is het wel heerlijk uitgebreid en vers. Ik was vooral dol op de ruime kamers, die we konden afsluiten.

Locatie

Vanaf de snelweg ben je in no-time bij dit hotel. Je kunt onder het hotel parkeren in een betaalde parkeergarage. Vanaf de voordeur is het ongeveer tien minuutjes lopen naar de rand van het centrum en twintig minuten naar de beroemde universiteit.

Bijzonderheden faciliteiten

  • een fijn zwembad
  • een mooie spa en fitness
  • heerlijk uitgebreid ontbijt (ook glutenvrij mogelijkheden)

De Satsanga Spa heeft facials (vanaf EUR 35,-), manicure (vanaf EUR 9,-), epileren dmv threading, peelings en full body massages. Kinderen mogen ook de spa in. Kinderen EUR 7,50 en volwassenen EUR 15,-.

Plus en min

+ snelle incheck
+ mooie ligging
+ fijne, ruime familiekamers met badbalzaal
+ uitgebreid ontbijtbuffet
+ zwembad
+ check out tot 12u00 standaard

-/- groot en massaal

Voor wie een aanrader?

gezinnen

Ik betaalde…

rekening-2

4 sterren?

Is deze accommodatie zijn 4 sterren waard? Ja, ik vind van wel. De service is prima, alles is aanwezig wat je nodig hebt voor een echt comfortabel verblijf.

Boeken doe je hier:

VILA GALE COIMBRA

Wandernan’s fotoboek

Champagne bij het ontbijt

Bubbels bij het ontbijt

Croissantjes en ander lekker brood in overvloed

Croissantjes en ander lekker brood in overvloed

vila-gale-coimbra-3

Hier sliepen de meisjes

Hier sliepen de meisjes

vila-gale-coimbra-5

 

Dit vind je misschien ook interessant

Print Friendly, PDF & Email