Mijn lieve vriendin L ging met haar gezin én een ander gezin naar Center Parcs en boekte er een echte kindercottage. Ik ben altijd te laat voor de kinder cottages, dus ik vroeg haar om een verslag te maken. Nu kan haar man toevállig ook nog leuk fotograferen (understatement van het jaar, ik ben dól op zijn fotografie, ik vertel onderaan even een stukje over zijn werk). Geniet van deze post die eens door iemand anders is geschreven!

Waarom Center parcs De Kempervennen?

Wij kozen in eerste instantie voor gewoon Center Parcs. Dit omdat we graag zwemmen, er veel voor de kinderen te doen is en geef nu toe, het is er altijd leuk . Aangezien we met 2 koppels waren, 4 volwassenen, 3 kinderen en 1 baby, moesten we iets zoeken dat binnen onze verwachtingen paste. We zochten een huisje met 2 badkamers, 2 toiletten en minstens 3 slaapkamers. Toen we deze ingaven op de site, hadden we keuze uit enkele parken, waarvan we dan kozen om De Kempervennen te nemen. Wij kozen een kindercottage voor 8 personen.

Locatie van Center Parcs Kempervennen

Center parcs De Kempervennen is gelegen in Westerhoven, Nederland, vlakbij Eindhoven. Voor ons was het een dik uurtje rijden. Vanuit Amsterdam rijd je 1u50, vanuit Antwerpen 1u09.

CenterParcs de Kempervennen


Er zijn veel leuke faciliteiten op het park. Zo kan je op de twee grote meren waterskiën en duiken. Wij gingen kijken naar het waterskiën en het was heel goed georganiseerd. In het water liggen luchtkussens waarover je terug naar het begin kunt, wanneer je valt. Er was geen haast om snel te vertrekken, dat mag op je eigen tempo. Vlak hierbij kan je over het water glijden in een Zip Wire en van een vrije val maken vanaf de Tower Jump.
Verder is er ook Montana Snowcenter. Hier kan je het hele jaar door snowboarden en skiën.
De check-in verliep vlot. Er waren vier medewerkers bezig om de rij gasten snel in te checken. Steeds deden ze het allemaal even vriendelijk. Alles werd mooi uitgelegd en we konden vertrekken. Aangezien je pas vanaf 15u in je huisje kan, gingen we eerst zwemmen. (Je hebt de hele dag toegang tot het zwembad vanaf je dag van aankomst tot je vertrek.)
We boekten ook een ‘Combi Tablecoocking’-arrangement. Hierdoor hadden we 1 x Gourmet/ BBQ in de bungalow en 1x eten in Evergreenz all-you-can-eat. Vooraf kregen we bericht dat we konden reserveren. En jawel hoor, alles was perfect in orde en gebracht zoals wij het wilden. Wij kozen voor de gourmet en kregen de grillijzers, verlengsnoeren in een bak. Ook het eten zat in een soort koelbox. Je had meer dan genoeg vlees en groenten, we aten de dag erna nog wat ervan. Voor de kinderen was het ook leuk, ze kregen een drankje, pannenkoekenmix (met melk om erbij te doen) en een speelgoedje. Plus pudding als dessert.
Wel opletten met de melk en de pudding, want deze vervielen de dag erna al!
Bij Evergreenz was alles mooi geregeld en zaten we aan een kindergedeelte zodat ze na het eten konden spelen, zodat mama en papa nog even verder konden eten.
Zowel overdag als ‘s avonds zijn er tal van activiteiten. Wij hielpen de dieren op de kinderboerderij voeren en zo konden we ze ook even knuffelen. De kinderen vonden dit zo leuk, alle dieren kwamen uit hun handen eten. Lachende gezichten gegarandeerd hier! We gingen ook een namiddagje bowlen (met onze activiteiten vouchers). Ik had gereserveerd voor 2 banen van 1 uur, een voor de kinderen, en een voor de ouders. Maar hier was iets misgegaan. Gelukkig was dit snel opgelost, wanneer we 1 baan voor 2 uur huurden. De kinderen hebben het er nog over, dat maakte zo’n indruk!
Met mama E. ging ik op een avondje Crazy Bingo spelen. Het was goed georganiseerd en leuk om te doen. Het was geen gewone bingo, maar er mochten mensen uit het publiek meedoen. Er werd mikado gespeeld (met nummers op de stokjes), ze moesten liedjes raden (die je dan moest afvinken), afbeeldingen onthouden en opsommen… Persoonlijk vond ik het heel origineel in elkaar gestoken.

Kindercottage


Onze bungalow had 4 slaapkamers, waarvan 1 kinderslaapkamer met stapelbed én speelgoed. Van de 3 andere slaapkamers was er 1 kleinere slaapkamer bij, de andere 2 waren ruim. Er zijn 2 badkamers ook, eentje was echt aangepast aan de kinderen. Een wasbak op kinderhoogte, een potje, een opstapje om op te staan, leuk versierde badkamer. De andere badkamer was enorm beperkt. Enkel een douche en een wasbak, maar precies goed om je snel klaar te maken.
Zoals bij elk CenterParcs huisje heb je een leuke tuin. Onze tuin was afgesloten, erg gemakkelijk. Zo kunnen de kinderen niet onmgemerkt verder weg lopen of in de vijver vallen.
In de keuken vind je een 4-pit gasvuur (wat klein voor zoveel personen), een vaatwasser en een Nespresso-apparaat. We kregen nog een leuk proefpakketje voor de Nespresso erbij. Verder kregen we ook afwastabletten, vaatdoek en handdoek.
De kindercottage is een premium niveau, hierdoor zitten je lakens al bij de prijs in, en zijn je bedden ook al opgemaakt. Lekker gemakkelijk zo.
Wij hadden bungalow 053. Ons verblijf lag in een hoekje van het park, vlakbij de kinderboerderij. We lagen enorm rustig. Het enige nadeel was dat de market dome op 10-minuutjes wandelen was. Met kinderen erbij duurt het een beetje langer. Na enkele uren zwemmen, waren die kinderbeentjes moe en deden we er al snel een half uur over.

Plus en min

✓ Het speelgoed in de cottage. Het was niet veel, maar enkele boekjes en blokjes waren genoeg om de kinderen weer even bezig te houden. Zelf hadden we nog speelgoed mee ook .
✓ Er waren kinderborden en bekers aanwezig, ook een mixer. Goed dat ze hier over nagedacht hebben.
✓ Onze bedden waren opgemaakt.
✓ Rustig gelegen.
✓ Op de dag van aankomst waren wij 2 jaar gehuwd. Ik melde dit via email en bij aankomst stond er een flesje wijn te wachten op ons, met gelukswensen van het ganse team.
✓ Veel activiteiten de hele dag door
✓ Iedereen dat er werkt is heel vriendelijk en begroet je steevast met een gemeende glimlach.

⁃ Bij de gourmet waren er sommige producten op het randje met vervallen. De melk was zelfs de dag erna al geklonterd.
⁃ Er waren in de cottage enkele scherpe randjes aan de vloer, waardoor een kruipende baby zich erg pijn kan doen. (Dit werd gemeld)

Voor wie een aanrader?


Onze vakantie was top, en dus ook aan te raden aan grote gezinnen. Ook kan je dit doen met familie of een bevriend koppel (zoals wij) met meerdere kinderen. Verder zijn er ook kleinere accomodaties en kan je dus ook met minder komen. We zagen heel veel prille koppeltjes, families, jonge gezinnen. Het is dus voor iedereen aan te raden. Er is voor iedereen wel iets te doen.

Ik betaalde…

We boekten 22 maart 2017 voor de periode van 3 juli 2017 tot 7 juli 2017.

Kindercottage 8 personen 799
Familie korting -159,8
Vroegboekkorting 10% -63,92
Toeristenheffing x8 57,28
Online reserveren 29,5
Combi tablecoocking volw x4 EUR 170,-
Combi tablecoocking kids x3 52,5

TOTAAL 884,56
Over de fotograaf…

Normaal gesproken zeg ik het er nooit bij en eigenlijk kan het me ook niet veel schelen, maar in dit geval: mocht je een foto van mijn site halen voor eigen gebruik, dan zul je worden gekielhaald.

Wat kan ik vertellen over DeanX Photography? L. is al een paar jaartjes een goede vriendin en ik heb het werk van Dean vanaf toen gevolgd. Hij is ook ongeveer zo lang bezig met fotograferen. Dat geloof je bijna niet hè? Toch is het zo. Hij is een natural, dat kan niet anders. Hij is zelfs nooit op cursus geweest en alles wat hij weet is vooral learning by doing.
Respect!
Zijn werkveld is heel divers, hij kan zowel prachtige natuurfoto’s maken, als portretfoto’s van zijn kinderen en zijn hond Malo. Daarnaast fotografeert hij vaak op rockconcerten en draait hij zijn hand niet om voor een beetje edgy bruidsfotografie. Ook urbext hij graag, en zo belandde hij vorig jaar in Tsjernobyl.
Je kunt hem ook vinden op Instagram. Haalde hij vorig jaar met een gemiddelde foto een like of 150, postte hij vorig jaar een urbexfoto ‘The Princess is about to leave her castle.’
13.201 likes. Incredible…

Volg Dean op Facebook: DeanX Photography
En op Instagram: DeanX Photography

Print Friendly, PDF & Email