Afgelopen moederdag, was ik bij Kinderboerderij Dondertman. Wat een feest! Voor kinderen, maar ook zeker voor de ouders. 

Kinderboerderij
Natuurlijk zijn er bij Dondertman beestjes te zien, geitjes, schapen, allerlei soorten vogels, maar ook alpaca’s. Vooral de geitjes en schapen hebben een fijne ruimte. De geitjes zijn nieuwsgierig en graag in de buurt van de mensen. De mensen niet altijd graag in de buurt van de geitjes. Pippa vond het allemaal wat spannend en Noor is sowieso geen fan van alles wat plotseling kan bewegen.

Dondertman23
Dondertman22

Speeltoestellen
Er zijn heel veel verschillende speeltoestellen, voor bijna elke leeftijd.

Dondertman16
Dondertman15
Dondertman14
Dondertman12
Skelters
En een enorme ruimte waar kids lekker kunnen skelteren. Op elk denkbaar soort skelter.

Dondertman10
Dondertman21
Dondertman20
Knuffelen
Er is een knuffelschuur, waar je een mandje met een beest kunt krijgen om even te knuffelen, zoals een cavia of konijn. Er staan medewerksters klaar om te assisteren en ook op te letten of er geen dieren in enthousiasme geplet worden.
De knuffelschuur is een beperkte tijd geopend en kan op heel drukke dagen even gesloten worden, als de drukte de dieren teveel stress geeft.

Draaimolen
Zonder extra kosten mogen de kids een rondje op de ietwat primitieve draaimolen maken. Zo schattig! En vooral leuk voor hele kleintjes.

Dondertman01

Koe melken
Wat Noor echt een geweldig leuke bezigheid vond, was de koe melken. Het was lekker warm, dus extra leuk om met water te spelen.

Dondertman17
Air trampoline
Een gigantische air trampoline zorgt ook voor veel pret. En toezicht houden is een makkie vanaf een van de vele tafeltjes. Enneh,… in deze tuin is gewoon een biertje of wijntje verkrijgbaar.
Dondertman19
Dondertman11
Eten en drinken
Er is een restaurant waar de usual suspects te verkrijgen zijn, aardappels vermomd als patatjes, ijsjes en gevulde koeken. Zoals gezegd, frisdrank maar ook bier en wijn.
En je bent hier ook welkom om je eigen picknick mee te nemen!

Entree
Nu wil je natuurlijk weten wat deze geweldige dag uit kost?

EUR 2,- voor kinderen vanaf 2 jaar.

Ja. Je leest het goed. Voor EUR 6,- hadden we een topdag.

Dreumesjes
Helaas is er geen afgesloten gedeelte voor dreumesjes. Klein minpuntje. En ze moeten soms slapen. Mijn tip is, als ze aan een slaapje toe zijn, ga je lekker wandelen over het bospad… ben je zelf ook even weg uit de drukte en zie je dit:

Dondertman02
Dondertman03
Dondertman07
Dondertman06
Dondertman05
Dondertman04
Conclusie
Kinderboerderij Dondertman is een feest voor kinderen vanaf een jaar of drie en zeker een aanrader voor iedereen die de kids even lekker los wil laten. Het is een overzichtelijke plaats, waar kinderen vanaf een jaar of vier zich prima kunnen oriënteren. En voor die prijs,… wie doet je wat?

Adres:
Meester Bosweg 5 in Rijssen

Print Friendly, PDF & Email