Katakolon ligt aan de westkust van de Peloponessos. Het is een aanlegplaats voor vele cruiseschepen. Wat kun je er doen?

Doen in en vanaf Katakolon

Ten eerste is de vraag of je er komt vanaf een cruiseschip, of als passant tijdens jouw roadtrip over de Peloponessos.

Cruisepassagiers in Katakolon

Hou je van loungen, dan kun je hier prima vertoeven. Voor een hele dag, vind ik het plaatsje persoonlijk net even te klein. Een dagexcursie naar Olympia of het strand is dan aan te raden. Taxi’s staan in rijen klaar, dus je kunt hier gemakkelijk je eigen plan trekken.

Eerst even een drankje nemen in de haven, de kids laten spelen in het speeltuintje en dan een taxi nemen naar het strandje, is al snel goedkoper dan een dagexcursie van de rederij.

Olympia ligt vrij ver weg (op een uur rijden), ik zou daarvoor de excursie boeken, dan heb je tenminste direct een gids mee en hoef je je geen zorgen te maken of je wel op tijd terug komt bij je schip.Passanten in Katakolon

Kom je hier langs of in de buurt tijdens een rondreis, dan is het leuk om het vertrek van de schepen te bekijken in de avond. Neem rond een uur of vijf plaats op een terras en vergaap je aan de diversiteit van alle cruisepassagiers. Er zijn dagen dat er drie schepen in de haven liggen, check van tevoren even wanneer er schepen liggen (bijna dagelijks in de zomer). Het is ontzettend leuk om onder het genot van een hapje en een drankje te bekijken hoe die reuzen uit de haven vertrekken.
Daarna kun je heerlijk rustig shoppen in het dorpje. Leuke dingen om te kopen; producten met olijfolie of van olijfbomenhout. Ik heb er een heerlijk zacht scrubje gekocht. Met kinderen is het leuk om ook even te vragen of je de pier op mag, als niet-passagier zijnde. Je loopt daar dus in niemandsland, want je gaat de douane door. Wij hadden geluk en mochten kijken. Grappig om de schepen van zo dichtbij te kunnen zien!

Overnachten in Katakolon

Wil je hier een nachtje blijven slapen? Ik raad je Althea appartementen aan.

* originele post: 25 juni 2014

Print Friendly, PDF & Email