Joure met kinderen, een heerlijke dag uit - Wandernan
joure met kinderen

Joure met kinderen, een heerlijke dag uit

Ga je naar Joure met kinderen? Dan heb ik je een hoop tips te geven. Deze stad leent zich uitstekend voor een mooie dag er op uit. Wij gingen er heen op een mooie zomerdag en hadden er een toptijd. Vanuit Noord-Holland is dit uitstapje prima in een dag te doen, kom je van verder, dan kun je er zelfs een weekend van maken!

Sfeer in JoureJoure is een heel klein stadje, nee, een groot dorp, vooruit een vlecke. Zo zeggen ze dat in Friesland, en ik vind dat je de tradities en gebruiken van een land moet respecteren. En Friesland is toch eigenlijk een heel klein beetje buitenland. Joure doet absoluut stads aan met zijn vele winkeltjes langs de Midstraat.

Wat is er te doen in Joure met kinderen

Wanneer je Joure met kinderen bezoekt is het museum Joure een aanrader. Dit museum is interactief. Kinderen kunnen er spelen en leren. Over Douwe Egberts. Over koffie en thee. En hoe het gemaakt werd. Ze kunnen een kijkje nemen in zijn huisje. En schommelen in de tuin. Er is een apart gedeelte voor klokken en drukwerk.joure met kinderen

Wij hebben zelf gepicknickt (de Albert Heijn zit ook op de Midstraat) in het Herema State park. Een prima plek om de benen te strekken. Of even uit te puffen in de schaduw van de bomen.

 

Aan het einde van de dag zijn we gaan spelen bij Speelbos Joure. Juist als het warm is blijkt een indoor speelparadijs een heerlijke afkoeling te zijn!


Ook zwembad Swimfun, hoewel niet zelf bezocht, is een leuke plek om de dag af te sluiten.

TIP! De IJsfabriek (Midstraat 11) is een van de beste ijsmakers uit de omgeving, ter illustratie:


joure met kinderen

Joure combineer je met een bezoek aan…

Wij verbleven in Bakkeveen. Dat ligt niet helemaal in de buurt, maar is zeker een mooie combinatie met Joure, het Kameleondorp in Terherne en de IJsboerderij in Akkrum.

Slapen in Joure

hotel Hajé in Joure

Boek een bungalow in Terherne

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Leuk voor kleine avonturiers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *