Het is deze week ijskoud, maar helder. Het is een week met heerlijke oneliners van de kinderen. Met observaties en gewoon lekker aan het werk. 
Maandag
Het vriest dat het kraakt. Pippa staart naar de schuurdeur en zegt vol verbazing: ‘Elsa is langs geweest!’
Ik smelt ter plekke van zoveel kinderlijke fantasie.

Dinsdag
Deze week heb ik echt veel leuke opdrachten. Een website. Schrijfwerk. En een toffe nieuwsbrief. Een inschrijfformulier ontwerpen. Ik ben zo ontzettend lekker aan het werk! Daarbij ben ik me aan het verdiepen in SEO (search engine optimization, ofwel, hoe word ik gevonden in Google). Kwartjes beginnen te vallen. Dingen worden opeens logisch. Ik ben nog maar op blz 16 van de 240 hoor, maar ik vind het erg leuk me erin te verdiepen.

Woensdag
De middag is een rush, nichtje T is jarig, dus Noor gaat met haar mee naar huis. Pip moet balletten, ik wacht in de bieb, maar helaas zonder laptop, terug via nichtje T. en vervolgens een afspraak met J. over ons gezamelijke project waarmee we volgende week gaan starten.

Donderdag
We kijken Glacé af. Geweldig spannende serie tegen de achtergrond van de Pyreneeën. Ik beloof de Netflix blogpost binnenkort weer bij te werken, zodat je weer op de hoogte bent.

Vrijdag
Noor gaat vandaag een uurtje later balletten. Ze gaat een masterclass van het Royal Moskow Ballet volgen. De 8 beste kinderen mogen mee doen in een voorstelling van dit gezelschap in het Zwanenmeer. Noor kan sowieso niet meedoen en gaat er dus relaxed in. Ik zie een meisje met een superstrakke knot, met glitters er in. Moeder heeft er werk van gemaakt. De ballerina’s lopen naar binnen, zoals altijd giechelend. ‘Silence!’ hoor ik van binnen. Zo. De Russen winden er geen doekjes om.
Het meisje met de strakke knot komt na een uur huilend naar buiten. Blijkbaar was de selectieprocedure ook op zijn Russisch gegaan.

Zaterdag
Een beetje tijd om te bloggen! Pippa speelt op zolder bij mij en zit helemaal in haar spel, waardoor ik echt even aan de gang kan. Er zijn nog zoveel mooie verhalen te vertellen!

‘s Middags moet ik plots de oppas overnemen. Ik heb nog een leuk projectje liggen. Een kastje wat in elkaar moet.


Pippa wil heel graag helpen. Ze doet helemaal niet stom met die schroevendraaien en draait de eh… ‘dingetjes’ echt goed vast. Ik ben trots op haar.

Mijn iMac krijgt wat kuren. En dat is niet zo fijn, want dit probleem heb ik eerder met mijn MacBook gehad. Mijn MacBook heb ik kunnen redden door de harde schijf te vervangen door een SSD en er wat werkgeheugen bij te plaatsen (met behulp van vriend R), maar dat gaat niet zo simpel met een iMac. Ik struin het internet af naar tips en tricks en doe een laatste poging mijn nog niet zo oude iMac een tweede leven te gunnen. Ik probeer te bedenken wanneer ik hem kocht. En eigenlijk weet ik dat heel goed. Bij mijn allereerste whereabouts #0, een plog over mijn dag, toen kocht ik hem bij de BTW weg ermee actie. Januari 2014 dus. Hij is drie jaar. Echt te jong om weg te doen. Fingers crossed dat mijn trucjes hebben geholpen.

Zondag
Vandaag viert op opa zijn verjaardag. De meisjes hebben gister nogal productie gedraaid en ongeveer tien schilderijen, aquarellen en wat niet meer gemaakt. Met linten in hun haar gaan ze blij naar opa toe.

Opa Noor haar kaart voor opa staat: ‘Hoer voor opa!’

Dat zou opa een mooi cadeau vinden zegt hij tevreden. De kwaaltjes van de ooms en tantes worden besproken. Alsook de hobby’s en of oma nog wel vijf jaar te leven heeft. De ooms en tantes vinden dat wel een tikje te lang. Oma is dementerend. En bij tijd en wijle agressief, dwars en niet zo erg gezellig. Oma keek er ook erg van op dat haar oudste kind 69 was geworden.

Noor houdt niet van gebakjes, maar kiest er wel altijd één. Ik stel voor wat er over is op te eten. Ik krijg een derde van een afgekloven gebakje. Culinaire misser 1 vandaag, er zullen er nog een paar volgen.
De kinderen gedragen zich suikerzoet.

En nu zit ik lekker op de bank te tikken. Noor en P gaan naar nog een verjaardag. Pippa is uit haarzelf naar bed gegaan. ‘Ik ga even een tukje doen.’
Wonderlijke kinderen… Ik tik en ik tik tot Pippa weer wakker wordt.

Had ik het over culinaire missers? P probeerde me te vergiftigen. ‘s Avonds krijg ik torteloni’s, met schimmelkaas die geen schimmelkaas hoort te zijn. Gatverdegatver. Ik stuur mijn bord terug naar de keuken en krijg nog wat bamisliertjes van de anderen. Het was liflafjes dag. Voor degene die vrijdagochtend zo schattig bezig was alle boodschappen al in huis te halen, kom ik er een tikje bekaaid af deze week.

Ik probeer nog even wat uit te zoeken voor onze vakantie deze zomer. Ik  heb tickets naar Sardinië en een appartement voor een week, midden in de vakantie. Ik heb nog 5 nachten ervoor, 6 nachten erna in te vullen en moet nog een auto regelen. Voor mijn gevoel begint de tijd te dringen. Dus ik beloof bij deze plechtig dat ik volgende week een plan kan presenteren aan jullie.

Is jullie zomervakantie al rond?

De vorige whereabouts lees je hier: #202

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • weinig spannends!
  • een vakantie regelen dus
Print Friendly, PDF & Email