Vanessa (38), communicatieadviseur bij een overheidsinstelling, is ondernemend en gaat graag naar Ibiza.

Omschrijf eens wat voor type reiziger je bent? En wat zijn jouw favoriete bestemmingen?

Vanessa en dochter Daantje op Ibiza, Las Mimosas

Vanessa en dochter Daantje op Ibiza, Las Mimosas

Ik ben iemand die graag georganiseerd op vakantie gaat, een klein hotel of appartementencomplex dat maakt mij niet zoveel uit, wel graag het strand of zwembad dichtbij! Ik maak graag uitstapjes met het gezin, maar met 2 kinderen is het ook heerlijk om een zwembad of strand in de buurt te hebben. In de ochtend op pad, en daarna lekker naar het zwembad. Meestal huren we een auto, maar we wandelen ook graag. Meestal boek ik logies en ontbijt, dan kunnen we ‘s avonds zelf kiezen waar of wat we gaan eten. Mijn favoriete bestemmingen, Ibiza is lekker dichtbij en heel mooi en apart, maar op nummer 1 staat Amerika!

Waar gaat je volgende trip naartoe? En wie gaan er mee? Waar kijk je het meest naar uit?
Wij gaan in september 2013 met het gehele gezin naar Florida, via het reisbureau hebben wij een villa gehuurd met zwembad en een spelletjeskamer. Helemaal geweldig voor de kinderen dus! Maar ook voor ons, ik kan me nu al verheugen op een dagje Daytona Beach! En we gaan ook op bezoek bij een collega van mijn man die in Amerika een tweede huis heeft, wel een eind rijden, want het is vlakbij Sanibel Island, maar met de Ford Mustang is dat zeker geen straf! Enne,…papa wil ook wat!

Mogen we vragen, wat is je budget voor deze reis?
We gaan maar 1 keer per jaar op vakantie, en wij besteden altijd ons vakantiegeld aan de vakantie!

Waar ben je het laatst geweest en wat is je beste herinnering aan deze reis? Heb je een tip voor de lezers?
Wij zijn vorig jaar september op Ibiza geweest, een geweldig eiland. Het is wel een beetje jammer dat iedereen er nu heen gaat. In 2003 liepen er nog niet zoveel Hollanders rond. Tip, ga fietsen op Formentera, Formentera is een eiland wat vlakbij Ibiza ligt. Echt een supermooi eiland, met schitterende stranden. En zoek je een leuk verblijf in Ibiza? Las Mimosas is erg leuk! Las Mimosas is gelegen vlakbij San Antonio, San Antonio moet je maar overslaan, het zit vol met Engelsen. Al kan je wel heerlijk lunchen en ontbijten bij Rita’s Cantina in de haven van San Antonio.

Je hebt jouw ‘picture perfect’ meegestuurd, waarom is deze zo goed gelukt? Wat is het verhaal achter de foto en waar en wanneer is deze genomen?

Pontjesbrug, Curacao

Pontjesbrug, Curaçao

September 2010, op de Pontjesbrug in Willemstad, Curaçao. Dit meisje maakte de mooiste dingen van drijfhout. Ik heb natuurlijk wat gekocht, toen ik wegging kreeg ik een heel lief briefje. Ze had het niet door toen mijn man deze foto nam, nog even de laatste hand leggen aan een cadeautje wat ik had gekocht. Zie je de mooie kleuren? Zo is Curaçao, kleurrijk!

Wat is het beste restaurant waar je ooit gegeten hebt? En waarom?
Flaningan’s in Miami! Een heel simpel restaurant maar met de meest heerlijke gerechten! En de cocktails mmmm! Ik heb er zo 8 uur vliegen voor over!

Vertel eens, als geld en tijd geen rol speelden, wat is dan je droomreis?
Ik zou heel graag een keer naar Bora Bora willen, een eiland wat vlakbij Australië ligt in de Stille Oceaan. Floortje Dessing heeft hier ooit een uitzending over gemaakt. Er liggen daar enorme schelpen in de zee, de natuur is daar zo mooi!

Heb je een favoriete reiswebsite, waarom is deze zo goed?
Ik kijk altijd op Zoover, hele handige website!! En Expedia gebruik ik voor de kleine tripjes. Vakanties boek ik nooit via internet….

Waar boek jij je reizen?
Al jaren bij Zonvaart Reizen in Heemskerk, leuke meiden die alles goed regelen.
Mijn man wilde dolgraag een Ford Mustang huren, ik weet hoe lastig dat is, want de vorige keer was het niet gelukt, wij waren toen ook laat met de aanvraag, maar nu is het wel gelukt!

Wat is jouw tip voor het behoud van onze planeet?
Heel simpel, gooi je afval in de afvalbak! Wij zijn twee keer op Curaçao geweest, mooi eiland maar er ligt van alles in de berm, zo ontzettend zonde!

Mis je nog een vraag waar je graag antwoord op had gegeven?
Wat was je minst leuke vakantie, waar zou je nooit meer naartoe gaan?
Malta!!!! We hadden een slecht hotel, openbaar vervoer was slecht, de mensen waren ontzettend onaardig, geen leuke winkels…. En dan ook nog een kind wat ziek was…. Ik wilde naar huis en zo snel mogelijk!!!

Print Friendly, PDF & Email