De tweede week van de kerstvakantie. Ik heb er verrassend weinig foto’s van. Ik neem je mee. Tips voor een topavond, muziek, declutteren en lingerie-aankopen. En voor een heel fijne film: Huisvrouwen Bestaan Niet. Pak je koffie en lees mee.

Maandag
Vandaag is het Nieuwjaarsdag. We beginnen om elf uur met een rondje handen schudden. We treffen bijna al mijn ooms en tantes bij mijn oma thuis. Gezelligheid. We tuigen de kerstboom af. Want we hadden hem vergeten water te geven en nu is die prachtige blauwspar een verdroogd takje geworden.
Daarna spelen de kinderen boven en kijken wij verder naar La Mante (Netflix). Spannend!

Dinsdag
P gaat weer aan het werk en ik heb als opdracht te gaan kijken naar ‘een bank’. Dat is niet helemaal makkelijk. Namelijk,… wij hebben een beetje een ingewikkelde maat in huis voor onze wens (een hangbank). De bank waar P zijn oog op heeft laten vallen vind ik heerlijk zitten, maar we twijfelen er allebei erg over of deze bank niet te kolossaal zal zijn. Ik zie een andere bank, maar deze is het ook net niet. Tegenover ons plaatselijke woonparadijs zit de grootste Karwei van Nederland. Dat wist ik niet, maar Noor wijst me op dit interessante feitje. De grootste Karwei van Nederland heeft een ballenbak. Reden genoeg om iets te bedenken wat je nodig zou kunnen hebben van de Karwei. Het is er altijd erg gezellig voor de kinderen. En ik doe er inspiratie op.

De bank links en de bank rechts werden het allebei niet.

Ik wil deze kast voor mijn haarspullen. En dan hang ik er karabiner haken aan voor de eeuwig kwijt geraakte elastiekjes.

En als er een nieuwe bank komt, mag ik ook nieuwe kleedjes om me onder te verstoppen! Deze lijken me heerlijk of zijn het nu net overmaatse hydrofiele doeken en moet ik toch voor een wollen gaan, wat denk jij?

De meisjes ‘moeten’ ook een nieuwe kast voor hun speelgoed. Plan 30 ongeveer… maar dit lijkt ze wel wat. (Joni, als je dit leest… zie het tasje van Pip…)

Dit lijkt me een mooi buro voor beneden. Maar dan wel in het wit hè, niet te frivool meteen, haha. Dit was echt slechts ter inspiratie, ik heb boven een buro en hier is te weinig opbergruimte voor de dames. Hoewel… met wat van die witte IKEA opbergdozen… Hmmm.

 

Woensdag
Overdag maak ik kamers schoon. Tsja, het moet een keer gebeuren. Meer kan ik er ook niet van maken. Oh ja! Ik worstel mijn make-up voorraad door en bestel nieuws bij M.A.C., mijn favoriete make-up merk. Ik gooi weg wat het niet goed meer doet (de MAC Pro Longwear potloden zijn eigenlijk crap… ze blijven idd lang zitten maar de stiften laten los. Koop dat niet… ). Anyway. Ik vind een tutorial op YouTube ‘how to depot your singles’. Als je niet zo van de make-up bent, kun je dit wel overslaan. Maar MAC heeft van die PRO pallettes, waar je singles  in kunt doen. De singles koop je voor 11,50 per stuk. Wat niet duur is, de pro pallettes zijn ook niet duur, voor EUR 13,- heb je al een pallette voor 15 singles. Maar ik had dus een paar singles ín een doosje. Derhalve stond ik deze er in een koekenpan uit te smelten. (en moest ik vervolgens op zoek naar magneetband, drie winkels, dat is EUR 5,- benzine, plus het band zelf EUR 8,-; al met al weet ik niet of het nu zo kostenbesparend was. Maar ik was leuk bezig moet je maar denken).

‘s Avonds heb ik een bestuursoverleg van de ouderraad. Al met al geen echt spannende dag dus ;-).

Donderdag
De kinderen gaan naar mijn ouders en ik doe het hoognodige werk. Daarbij begin ik ook aan het maken van een website voor Expeditie Kids Enzo. Dit had ik beloofd in de kerstvakantie te dooen. Ik zoek een mooi theme uit en vraag Annemarie (Is Het Nog Ver) waar ik het best een kaartje kan maken. Ik ga aan de slag en ben erg enthousiast over het idee van een kaartje waarop men kan klikken. Zo zie je in één oogopslag of iemand van ons ergens over heeft geschreven. Hoe te gek is dat?
‘s Middags ga ik naar de verjaardag van vriendin J. Bij wijze van lunch eet ik om half drie een gebakje.

Omdat ik voor mijn gevoel iets te laat thuis ben en ik toch ‘s avonds in Schagen thee ga drinken bij vriendin M., lijkt het me prima om even in Schagen te gaan eten met P. We kiezen voor Wonder’s en spreken om half zes af. Zo kan ik toch nog even doorwerken.

Ik blijf daarna in Schagen bij M. waar we gezellig thee lurken en lekker zeiken op de wereld enzo. En over ‘declutteren’. Ik beken dat ik een (geheim) bord op Pinterest heb waarop ik organisatie en declutter pins spaar. (voor de leken; Pinterest is een soort prikbord waar je alles op ‘pint’ wat je leuk of interessant lijkt, zo kun je je project badkamer vorm geven. Of inspiratie opdoen voor een vakantie-bestemming. Of voor je bullet journal. Maar dus ook van organisatie goeroe’s. Denk Marie Kondo enzo.) Anyhoe. M wil graag mijn bordje zien en ik nodig haar uit. En nu moet ze ontrommelen. Helpt ook in je hoofd, zulke dingen.

‘s Avonds lees ik op Twitter bij Emma van Doen in Berlijn een luistertip Matthew Halsall! Ik heb Matthews hele albums geluisterd. Heerlijke jazzy, late night muziek, maar voor mij ook perfect om te werken. Volg je mij al op Spotify? Ik heb er 43 lijstjes voor elke mood en gelegenheid. Zo kun je horen wat ik draai terwijl ik werk, in de auto, mijn lijstje met ‘incredibly happy songs’ voor als je blij bent (of het snel moet worden), lijstjes voor in de sportschool of voor een instant mini-disco feestje.

Vrijdag
Noor heeft een zware week achter de rug en heeft wel een verzetje verdiend. Ook  met Pippa heb ik nog wat goed te maken. Zij was natuurlijk zo ziek met de kerst dat ze nog wat extra verwenning heeft verdiend. Zo hebben we afgesproken dat ze zeker nog een taartje mag uitzoeken deze week. Dat ze een keer het eten mag uitkiezen. En dat ze ook ‘iets leuks’ mag doen.
Ze kiezen voor Monkeytown in Schagen. M zegt nog snel dat ik daar wel een dikke trui aan moet. Ik neem mijn laptop mee. Heel de dag zit ik te tikken op onze picknickbank. Af en toe haal ik limo, koeken, patat en M&M’s. Ik moet lachen als ik Noor haar M&M’s zie.

Wat leuk, bij deze Monkeytown hebben ze heel veel verkleedkleding

 

‘Bouwen jullie een huis?’ ‘Nee joh, een kasteel!’
Ok, ok, think big. Ik snap het. By the way viel Pippa ‘s morgens op de parkeer plaats, dus liep ze de hele dag met een bloedvlek in haar oude balletpanty én kwam daar halverwege de dag nog een scheur bij van haar linker- naar haar rechtervoet. OOPS.

 

‘s Avond gaan we door met Witnesses seizoen 2. Geweldig. Er worden 15 bevroren mensen in een bus gevonden. Zo begint het. BAM!

Zaterdag
We gaan weer weg voor de bank. We zijn er namelijk nog niet helemaal uit. De winkel waar P als eerst met Noor was, heeft echt een fijne bank waar we iets in zien. We nemen stofjes mee, gaan snel naar huis. Ik mag naar de kapper. Heerlijk even chill. En vervolgens heb ik afsproken met vriendinnen in de stad. Het is gezellig aan tafel. Iets met mannen en dat ze eigenlijk altijd heel oplossingsgericht zijn.
Daarna gaan we naar de film. Huisvrouwen Bestaan Niet. En ik was mijn moviepass vergeten, handig. Toch lieten die lieve VUE-mensen mij door. Grazie mille!
Echt gaan kijken, we hebben regelmatig tranen in ons ogen gelachen. Een heerlijke Loes Luca als moeder van Eva van de Wijdeven en Jelka van Houten. Jelka van Houten die gaat bootcampen. Heerlijk.

Zondag
P haalt nog wat stofjes voor de bank. Want we hebben een lastig vloertje in huis liggen. En dan kun je nog zo graag een grijze bank willen, maar als dat niet kleurt, dan moet je toch iets anders. Hoera! Om 13:00 is de nieuwe bank besteld. Nog 10 weken wachten.

Ik kocht deze week bij Lincherie in de uitverkoop nieuwe lingerie. Dat is even een tip voor iedereen die net als ik nogal merkvast is en voor PrimaDonna kiest. Twee keer per jaar heeft Lincherie uitverkoop. Dan scoor je voor een leuk bedrag wat moois. En dat was nu dus binnen…

De vorige whereabouts lees je hier: #197

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • de vakantiebeurs
Print Friendly, PDF & Email