Ik ging een hotel uitzoeken voor mij en mijn moeder, in Londen . Ik had van hipsterfriend J een tip gekregen: ‘Kijk even naar het Hoxton’. Helemaal mijn ding. Voor de vorm zocht ik nog twee andere hotels, met een andere look & feel. Twee typisch engelse boutique hotels. Ook heel leuk. Mama mailde terug: ‘Ik hoef echt niet in zo’n stoffig hotel te zitten hoor, doe dat Hoxton maar.’ En zo werden we deel van de hippe Engelse incrowd voor een paar dagen. 

Waar was ik naar op zoek?

Ik vind het altijd wel eerlijk om even te beschrijven naar wat voor soort hotel of accommodatie ik op zoek was bij boeking. Wat speelde mee bij het nemen van de beslissing? Allereerst wilde ik iets wat centraal gelegen was (in de buurt van restaurants in ieder geval), ik had een budget gesteld van EUR 100,- per persoon per nacht, wat nog best een uitdaging is in Londen zo voor de feestdagen. En achteraf ook niet is gelukt.

Het hotel

De lobby voelt als een enorme huiskamer. Een huiskamer gevuld met urban typjes. Ik bedoel, je moet niet vreemd opkijken als er een man (!) met een Birkin heen en weer loopt om foto’s te maken met zijn crew. Of een vrouw met benen van drie meter op Manolo’s.

Er zijn warm & fuzzy zithoekjes gemaakt, er is een fijne grote tafel waar je koffie kunt drinken en even wat werken en voor jouw gemak staat er ook drie iMacs. Die vaak vrij zijn, ook nog eens.

De incheck is efficiënt. Je hebt geen paspoort of andere papieren nodig. Eten doe je in een van de restaurants in de buurt (handig kaartje vind je in de kamer), in het inpandige Hubbard & Bell, of naast de deur bij de Chicken Shop.

Koffie drinken doe je ook bij Hubbard & Bell of bij de Holborn Grind naast de deur.

Uitchecken is ook goed geregeld, je gooit gewoon je kamersleutel in een brievenbus. Dag!

Hoxton15
Hoxton11

De kamer

Ik had de grootste kamer geboekt die er was, de ‘roomy’. Dit omdat het de enige kamer is met twee bedden.
Je hebt keuze uit de shoebox, snug, cozy en roomy. Simpel. Meer dan dat is er niet. Er staat prima beschreven hoe groot de kamer is en wat je mag verwachten.

Onze kamer was perfect uitgerust. Ook weer een vintage feel als in de lobby, en daarnaast echt een waanzinnig goed bed, een van de beste waarin ik ooit sliep. Echt. Ik lieg nooit tegen jullie. De badkamer is ruim, met een goede regendouche en lekkere Penn & Ink badspulletjes.

Piece de résistance: een verwarmde spiegel. Dat zouden meer hotels moeten doen.

De koelkast is gevuld met flesjes water en melk en je kunt zelf koffie en Clipper thee maken.

Wij sliepen op de 4e verdieping. Dat zou ik je wel even mee willen geven als aanrader. In het weekend zijn er soms dj’s, borrels en what not. Als je graag wilt slapen in de avond, vraag dan even een plek op de 3e of 4e verdieping, bij boeking.
De WiFi is uitstekend. Op de kamer is een föhn aanwezig.

Hoxton09
Hoxton07
Hoxton05
Hoxton01

 

Het onbijt

Persoonlijk vind ik een van de leukste dingen van een weekend weg gaan; het ontbijt. In het Hoxton gaat dat zo: in de hotelkamer ligt een papieren zak waarop je een tijd kunt aangeven en ontbijt voor hoeveel personen je wilt.
Je kunt kiezen uit 7, 8, 9 en 10AM. Je krijgt een banaan, heerlijke yoghurt met granola en een flesje jus d’orange.

Dat kan wat onpersoonlijk overkomen. Het is in elk geval niet traditioneel. De eerste dag hebben we lekker in de kamer ons ontbijtje gegeten. De tweede dag deden we het ontbijt in de Le Pain Quotidien (GBP 7,- voor een broodmandje) 200 meter verderop en de derde dag aten we in het Hubbard en Bell. Eigenlijk is het prima om op deze manier vrij te zijn in je keuze!

(bron: Hoxton)

(bron: Hoxton)

(bron: Hoxton)

(bron: Hoxton)

Hoxton16

Locatie

Het hotel ligt op 100 meter afstand van metrostation Holborn, welke onderdeel is van de Central Line. Supercentraal dus. Om de hoek vind je de seven dials waar je perfect kunt shoppen. Allemaal leuke kleine winkeltjes en boetiekjes. Het hotel is omgeven door restaurants van heel eenvoudig tot high end. Op vijf minuten loopafstand is het British museum, waar je gratis toegang hebt. Alles wat je nodig zou kunnen hebben is in de buurt, daar kun je van op aan.

Dit is trouwens ook een van de speerpunten van de Holborn keten. Je vind in je kamer een uitgebreide ‘survival guide’.

Hoxton03

+ en –
+ heerlijk huiskamergevoel
+ fijne kamers
+ briljant bed
+ hip, fris, urban
+ echt lekkere wijn in de lobby
+ goed restaurant in het pand
+ supersnelle WiFi
+ centrale ligging

– sorrynotsorry, ik heb geen min kunnen ontdekken

Hoxton22

 

Voor wie een aanrader?

Voor iedereen die in Londen een echt prettig hotel wil met een uitstekende prijskwaliteit verhouding.
Wanneer online blijven belangrijk voor je is.
Uitstekende keuze voor zakenreizigers

Wie kan het beter overslaan?

Wanneer je een liefhebber bent van ‘s morgens in het hotelrestaurant een uitgebreid ontbijt nemen wat is inbegrepen.
Als je niet zo houdt van een hip en jong publiek.

Ik betaalde…

Voor drie overnachtingen vanaf 11 december: GBP 607 / EUR 789 voor kamertype: roomy.
Maar je hebt er, in een ander seizoen al kamers vanaf GBP 79,-!

Aanraders bij boeking:
Boek het Hoxton vooral ver van tevoren.
Wanneer je zelf niet van plan bent om van het Londense nachtleven te genieten, vraag dan om een kamer op de 3e of 4e verdieping.

Print Friendly, PDF & Email