Een van de leukste reizen om te bedenken, lijkt me je honeymoon. Zelf ben ik niet getrouwd, dus helaas,… het plannen van een honeymoon is aan mij voorbij gegaan. Wat niet wil zeggen dat ik daar geen geweldige ideeën bij heb.

De het geld is opgegaan aan een geweldig feest – honeymoon
Je superfeest is achter de rug, alles is betaald, van de weddingplanner tot de band, van de zes-lagen-champagnetaart tot de exquise hapjes tijdens het knalfeest. En het geld is op. Maar je wilt wel iets bijzonders.

Laat je één nacht volledig in de watten leggen, en doe dat nu niet aansluitend aan je feest, dan heb je er niets aan!  Denk eens aan pure verwenning bij Nooz in België.

De ik wil niet ver vliegen – honeymoon
Om wat voor reden dan ook, heb je geen zin om ver te vliegen, maar je wilt wel een leuke, exclusieve honeymoon. Ik zeg: Capri! Er zijn dik zestig hotels op Capri, dus keuze genoeg, maar wat denk je van deze? Caesar Augustus? Het honeymoon-arrangement, ok, je moet er even diep voor in de buidel tasten, omvat onder andere een diner met een eigen ober en een privé-boottochtje.

De all-inclusive – honeymoon
Je wilt even helemaal niets meer na al het geregel rondom de bruiloft, gedoe met familie en een uiterst spannende dag. In Turkije kan ik het Voyage Torba van harte aanbevelen. Kies voor een tweepersoonskamer in het private gedeelte en jij kunt op en top genieten van een heerlijk relaxte vakantie. Voor reizen in de winter, zou ik kiezen voor een Caribisch eiland. Denk hierbij aan de Dominicaanse Republiek, bijvoorbeeld het Majestic Colonial in Punta Cana. Prachtige stranden, mooie en ruime kamers, heerlijke buffetten, fijne à la carte restaurants en relatief gezien meestal fijn geprijsd! Wil je zeker weten dat je geen kids naast het zwembad vindt? Kies voor een Couples hotel waar, de naam zegt het al, alleen stellen welkom zijn. Couples Sans Souci in Ocho Rios op Jamaica is een prachtig en redelijk kleinschalig hotel, met koloniale kamers, een mooie groene tuin en gezellige restaurants. Hier geen grote buffetten!

Majestic Colonial

Majestic Colonial

De gay – honeymoon
Op zoek naar een heerlijk hysterische, extravagante honeymoon, op een plek waar je je welkom voelt? Natuurlijk kun je prima terecht in Italië, Cyprus en Griekenland. Maar denk ook eens aan prachtige bestemmingen als Zuid-Afrika, Brazilië of Canada. Echt helemaal over the top? Verlekker je maar even aan dit plaatje: Sofitel Denarau op Fiji. Heel Denarau Island is gay-friendly, dit is natuurlijk ook mooi te combineren met een bezoek aan Nieuw-Zeeland.

De peuters welkom – honeymoon
Een lekker weekje CenterParcs? VIP-cottage, broodjes aan de deur, ‘s avonds uit eten, lekker zwemmen? Kindjes in bed, papa en mama de open haard aan?

De kinderen welkom – honeymoon
Denk eens aan een mooie cruise in de Middellandse Zee. Zo heb je tijd om samen te genieten, terwijl de kinderen in de kinderclub zijn en samen mooie plekjes te ontdekken. Kies voor een rederij als Royal Caribbean, MSC, Costa of Norwegian, welke allen zeer kindvriendelijk zijn, of de topper op dit gebied, een cruise van Disney.

De Out of Africa – honeymoon
Een ballontochtje over de savanne, terwijl je van je champagne nipt. Overnachten in een gamelodge, lekker genieten van een goede wijn. Samen naar de spa en lekker laten verwennen. Op naar Johannesburg voor een speciaal samengestelde rondreis.

En waarom niet voor een fijne verlenging naar Mauritius of Mozambique. Bazaruto, here you come!

De  wij zijn sportief – honeymoon
Hiken in Canada, skiën in de Alpen, watersporten rondom een Caribisch eiland, duiken bij de Kaapverden? Of lekker naar een Club Robinson om relaxen en sportieve bezigheden met elkaar te mixen?

De roadtrippin’ – honeymoon
Huur een ford Mustang en ga oldschool op roadtrip in de USA. Eten in de diner’s langs de weg, een keertje overnachten onder de sterrenhemel, lekker gokken in Vegas en shop till you drop in een reusachtige mall.

De citytrip – honeymoon
Je kunt voor Venetië gaan. Dat is heel veilig. Echter! Wat te denken van een heerlijke B&B in Lissabon, een weekendje Nice of een luxe hotel in Istanbul of Marrakesh? En er is altijd nog New York!

De bodyheat – honeymoon
Wil je echt op en top genieten van je nieuwbakken echtgenoot/echtenote? Denk dan aan een cruise naar Alaska of een tripje naar het Icehotel in Jukkasjärvi!

De alleen maar elkaar – honeymoon
Voor de hand liggend als honeymoonkeuze is zo’n idyllische waterbungalow bij de Malediven. ‘s Morgens een dip in de Indische Oceaan, heerlijk eten en naar een eventueel volgend eilandje met een watervliegtuig, wat kan daar nu tegenop? Denk dan ook een aan de Seychellen (net iets meer te zien), Mauritius (dag tijdsverschil) of Moorea.

Wat zouden jullie doen, op honeymoon?

Print Friendly, PDF & Email