Een dagje naar de Holle Bolle Buiten is echt een aanrader. Zéker als het kwik boven de 25 graden gaat! Kinderen kunnen hier eindeloos spelen, maar ook voor de ouders is het een fijne plek. Ik neem je mee naar Tuitjenhorn.

Wat is er te doen in de Holle Bolle Buiten?

De Holle Bolle Buiten is een onderdeel van de speeltuinen bij camping de Bongerd. Er is ook een Holle Bolle Binnen (indoor speelparadijs) en een Holle Bolle Plons (overdekt zwembad). Je kunt hier dus eindeloos spelen. Aan het begin van de dag kies je of je voor 1, 2 of 3 activiteiten gaat en daarna is het spelen geblazen. Wij kiezen altijd voor 1 activiteit. Met slecht weer gaan we wel eens naar de binnen. In de Holle Bolle Plons zijn we eigenlijk maar 1x geweest. Het is vooral een leuk zwembad voor kleinere kinderen met prima faciliteiten om om te kleden.

De Holle Bolle Buiten ligt op een ruime stuk grond, voorzien van weides en heggetjes (het is daardoor soms wel lastig om je kids te volgen!). De weides hebben heuveltjes en schaduwplekjes waar je lekker je handdoek tegenaan kunt leggen. De kinderen kunnen eindeloos spelen in de torentjes, met de kabelbaan, het springkussen, speeltoestellen en de waterspeeltuin. De waterspeeltuin heeft een heerlijke zachte ondergrond en is veilig voor alle leeftijden.
Ook is er een bad, waarin verschillende waterglijbanen uitkomen. Neem dus zelf ook even je badkleding mee. Het wat is voor kids die niet kunnen zwemmen best diep (logisch, anders land je zo hard). Dit bad is voor kinderen tot zeven jaar. Hoewel kinderen na deze leeftijd daar nog prima terecht kunnen.

Lunchfaciliteiten

Op het terrein staat een kiosk waar je drinken, koffie, gevulde koeken, snacks en ijs kunt bestellen. De service was hier, toen wij er waren een tikje traag. Ga je even op het terras buiten de Holle Bolle Buiten zitten, dan kun je echt heerlijk á la carte eten. Wij hebben overdag een tosti genomen en zijn ‘s avonds lekker uit eten gegaan. Aanrader!
Het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan, hoewel je dit misschien wel zou verwachten! Let daar dus even op.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Kinderen tot een jaar of 10 zullen zich hier perfect vermaken. Daarna komt het aan op de speelsheid van de kids.

Combineren met een bezoek aan…

Je kunt je hier een dag prima vermaken! Verblijf je in de buurt en ben je op zoek naar andere activiteiten? Denk dan aan de volgende uistapjes:

  • het klimduin in Schoorl
  • land van Fluwel
  • een dagje Schagen (kinderboekenhoek bij boekhandel Plukker, lunchen bij Leuk!)
  • bowlen bij de bowling in Schagen
  • een dagje naar kunstenaarsdorp Bergen
  • een dagje naar zee
  • de kaasmarkt in Alkmaar en het stedelijk museum

Praktische informatie

Prijzen voor 1 belevenis:
Kinderen 1 jaar en 65+ bezoekers: EUR 2,50
Kinderen 2 t/m 17 jaar: EUR 8,50
Volwassenen: EUR 3,50

Voor prijzen voor 2 of 3 belevenissen, zie website.
Woon je in de buurt van Tuitjenhorn? Dan is een jaarabonnement zeker de moeite waard. Een gezinsabonnement van twee ouders met twee kinderen is EUR 131,- voor een heel jaar.

Website: Holle Bolle Buiten

Adres: Bongerdlaan 3, Tuitjenhorn

Openingstijden: 09:30 tot 19:00 (voor uitzonderingen zie website!)

Ons bezoek duurde: 8 uur

Wandernan’s fotoboek


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Gratis e-book ontvangen?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen

Print Friendly, PDF & Email