De laatste tijd probeer ik altijd zo dicht mogelijk bij Schiphol te parkeren. Meestal betaal ik maar een fractie meer en sta ik wél lekker centre ville Schiphol en daar hou ik van. Hoe beviel de Holiday Valet Parking?

Wat is Valet Parking?

Simpel,… Je komt aanrijden op Schiphol, stopt op de aangewezen plek en geeft je sleutel af. Iemand neemt de sleutel van je auto aan, jij krijgt een afgiftebewijs en je gaat op weg naar de incheck.

Verschillen

Er zijn veel verschillende bedrijven die deze service aanbieden. Een aantal van deze bedrijven hebben inmiddels ook wel programma’s als Kassa! gehaald. Niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk…
Ik heb er verschilende uitgeprobeerd, maar meestal ben ik tevreden. Bij sommige moet je bellen als je bij de bagageband staat, dat vind ik een tikje omslachtig, maar ook niet heel erg. Daarentegen kun je bij aankomst voor de vertrekhal je sleutels afgeven.
Deze keer koos ik voor Schiphol’s eigen Holiday Valet Parking.

Zoeken

Nu is er wel een probleem. Zeker als je niet vaak op Schiphol komt, dan is het soms wat onoverzichtelijk.

Hun kantoor van Schiphol Valet Parking bevindt zich op (in) P6.
Aankomsthal uitlopen, onder de giga-tv door, links van het Sheraton hotel. Sectie Farmer’s Wife, rij 5. Dus. Dan weet je dat alvast… Of onthou gewoon waar je staat. Ook handig ;-).

Ach wacht, ik geef je gewoon een kaartje, wat ook best bij mijn reservering had kunnen zitten…

Bron: Schiphol

Bron: Schiphol

Ondanks onze zoektocht vind ik het met kids toch altijd wel fijn om direct in de eigen auto te kunnen stappen. Zeker als we voor langere tijd weg gaan. Met vier stuks bagage en vier stuks handbagage plus een buggy, is opletten of je alles wel mee hebt.

Hoe boek je de Schiphol Holiday Valet?

Via de site van Schiphol kom je op diverse parkeermogelijkheden uit. Er staat duidelijk bij wat de verschillen zijn. Hier volg je gewoon de stappen voor een reservering.
Let dus op dat je de Holiday Valet kiest en niet de Valet. Dat is een verschil! (Valet kost 43,50 per dag, en je stopt vóór de terminal)

Voor korte tripjes kan ik Schiphol Smart Parking op P1/P2 van harte aanbevelen!

TIP: vergelijk een maand voor vertrek de verschillende aanbieders. 

Hoe ga jij naar de luchthaven? Laat je je brengen? Neem een taxi? Het openbaar vervoer?

Print Friendly, PDF & Email