Hoe mijn vrienden op vakantie gaan - Wandernan

Hoe mijn vrienden op vakantie gaan

Vorig jaar, zo vlak voor onze vakanties ontstond er een micro-hype in de vriendengroep app. Iemand liet zien dat hij of zij klaar was voor vakantie voorzien van foto van ingepakte auto, ik vroeg of ik er een artikel over mocht schrijven. En zo postte elk van onze vrienden een foto in de app-groep. 

1. De neatfreaks

Je ziet het al aan de manier waarop die kinderfietsjes op het dak zijn gemonteerd. We hebben hier te maken met neatfreaks. Ze gingen kamperen in Frankrijk. Complete buitenkeuken, eigen fietsen. Nee, hier wordt niets aan het toeval overgelaten. Ze hebben het geleerd van de masters (nr5), volgens eigen zeggen. Ik weet zeker dat culinair genot (en drank) een groot onderdeel was van deze vakantie. Cheers!

Bestemming: Domaine de Gil | Ardèche | Frankrijk

2. Joie de Vivre!

Van R en J kunnen we wel een lesje inpakken gebruiken. Alles voor drie volle weken vakantie in een Kia Picanto. Op de achterbank een pre-puber en een 7-jarige. Hoe hebben ze dit in godsnaam zo ingepakt gekregen? Het motto van deze familie is ‘schermen uit’ tijdens de vakantie. En ik vind dat ze gelijk hebben. We zagen ze vet sportieve dingen doen, bijvoorbeeld een enorme wandeling richting Santiago de Compostela (niet dat ze helemaal door gelopen zijn hoor…).
In deze combinatie zitten drie tentjes én een schuiltent. Een koelkast en keukentje. En een krokodil om mee te zwemmen. De camping was leuk door kleinschaligheid en het grote aantal activiteiten wat er georganiseerd werd.

Bestemming: Camping Des Arcades | Lot |Frankrijk

3. Fast Car


Living in the fast lane. De skibox is net zo gestroomlijnd al de rest. Whoppa! Ik weet zeker dat tijdens de lang rit naar Frankrijk klassiekers als ‘Lik Maar Aan Mijn Fiets’ worden gedraaid. Zij reisden met een eigen tent en kiezen het liefst voor kleinschalige campings.

Bestemming: Kasteelcamping Le Haget | Gers | Frankrijk

4. Rustig aan…


De familie H doet het rustig aan. Zij vertrokken als een van de laatsten naar hun bestemming. Eerst een tussenstopje in het prachtige Oostenrijk om de benen voor een paar dagen te strekken.
Ik weet zeker dat de helft van de inhoud van deze auto speelgoed betreft. Mama H. is zo’n supernanny moeder die alles weet van het nieuwste, leukste speelgoed. Stabilostiften, Schleich beestjes, alles om de kids gelukkig te maken.
Bestemmingen:
Ehstandhof in vakantie bij de boer in het Zillertal, Oostenrijk.
Camping Alto Mincio aan het Gardameer, Italië

5. De leerkracht die aan ontspanning toe is


Iets minder gestroomlijnd dan vorige Volvo. Ik weet zeker dat alles mee is. Aanhanger, dakkoffer en deze vakantiegangers reizen met eigen tent. Vader maakt zich niet druk en moeder zit in het onderwijs. Dus ik neem aan dat ze de eerste vakantieweek gewoon niets doet. En maar gewoon wat in tassen gooit in de hoop dat alles mee is.
Dit gezin heeft zich uitstekend vermaakt rondom de camping, deze hadden ze ook uitgekozen op de ligging. Perpignan, de Pyreneeën, Andorra, Narbonne, Carcassonne, het ligt allemaal binnen de mogelijkheden. Zelf zijn ze een paar dagen naar Barcelona gegaan vanaf de camping.

Bestemmingen:
Camping Domaine d’Arnauteille | Aude | aan de voet van de Pyreneeen
Paar dagen Barcelona vanaf de camping.

6. De Wandernanders


Hoewel wij altijd in huisjes, appartementen en hotels overnachten ziet onze eigen kofferbak er zo uit. Onze Häglofs tassen vol schone was. Spacebags met nog meer schone was. Ik hou niet van wassen op vakantie. Ik neem heel veel kleding mee waar een gaatje of vlek in zit. Als het gedragen is gooi ik het weg. Daarbij zie ik hier ook nog regenlaarsjes en het laatste jaar dat de buggy mee ging. Vakkundig ingepakt door control freak P. Oh god, wat waren we blij dat we die regenlaarsjes mee hadden…

Bestemmingen:
Fazenda | Ardennen | België
Center Parcs Trois Forets | Hattigny | Frankrijk
Stayokay | Soest | Nederland

7. Gay and away

Hekkensluiter M, is altijd dwars. Dat zien we al aan die foto, verticaal in plaats van horizontaal. Hij ging in zijn eentje op vakantie naar een gay-camping. Ik wist niet dat er aparte reservaten waren. Maar dat is dus zo. Een stukje met de trein en verder lekker fietsend ging M. op weg naar zijn bestemming. Zijn bagage in een rugzak. Kudos voor dit inpakwerk.
Zijn bestemming was een camping bij de Loonse en Drunense duinen. Met mogelijkheid tot paardrijden, wandelen, een dagje naar de Efteling, een wellness en een natuurzwembad. Bovendien kon ontbijt-, lunch- en diner op de camping gereserveerd worden. Voor de echte verwende vakantieganger dus.
Omdat M. zijn keukengerei niet mee hoefde te nemen was er ruimte in zijn tas voor een dekbed (in een Spacebag, ik kan het niet vaak genoeg blijven benadrukken hoe handig die dingen zijn!) en een tweepersoons luchtbed. Lekker posh…

Bestemming: Men Only Camping Dunez | Drunen | Nederland

Er zijn 4 reactie's

  1. Ok die spacebag he, hoe doe je dat oo de terugreis als je noet zoals jij je kleren daar laat maar mee terug neemt vanaf de camping. Wij nemen geen stofzuigen mee nl.

    1. Ik kampeer ook niet zo vaak. Maar er zijn spacebags waarvoor je geen stofzuiger nodig hebt. Je druk gewoon alle lucht er uit. In een appartement staat niet altijd een stofzuiger, maar ik vraag dan gewoon aan de schoonmaaksters. Bij een campingreceptie hebben ze vast ook wel eens een stofzuiger nodig. Terug hebben we gewoon veel minder mee en volstaat het echt om de lucht er uit te drukken. (even oprollen en klaar)

  2. Wij gebruiken ook spacebags voor dekbedden die meegaan naar de camping. Bij Lidl hebben wij een SILVERCREST-Elektrische-luchtpomp gekocht waarmee je met 1 druk op de knop een item kunt opblazen of ontluchten (voor de spacebag). Deze is nu nog in webshop verkrijgbaar in 12 V of 220 V. Zo kunnen we op de terugreis ook alles weer compact meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *