Het Hilton Antwerpen was een droom voor mij. Toen ik zo’n 18 jaar geleden voor het eerst in Antwerpen kwam, heb ik een foto gemaakt in het prieeltje voor het Hilton en toen nog, het Hardrock cafe. En toen dacht ik: ‘Wow, dat ligt mooi centraal!’ Reden voor mij om het op mijn reisverlanglijst te zetten. Dit jaar kwam de droom uit en sliep ik er.

Waar was ik naar op zoek?
Met twee Vlaamse vriendinnen zouden we de verjaardag van een van ons gaan vieren. Omdat de een tegen de Franse grens woont en ik in het noorden, hadden we gekozen voor Antwerpen en dan maar een overnachting. We wilden met zijn drietjes op een kamer en het moest wel een beetje centraal liggen ivm onze gewenste uitstapjes.

Eigenlijk had ik elk hotel, AirBnb en B&B al zo’n beetje gehad. Niets voldeed echt. Tot de flash sale van Hilton voorbij kwam en we een kamer konden boeken met ongeveer 40% korting. Yippi-ka-yee! Wij gaan naar le Hilton!

Het hotel
Bij binnenkomst in de prachtige lobby werden we ongelofelijk vriendelijk geholpen.

Antwerpen Hilton

Zoals je misschien wel weet, of dan weet je het nu, heb ik een tijdje gecoacht op klantvriendelijkheid/verkoopgesprekken. Ik ben nog altijd een tikje gedeformeerd en let op elke kleinigheid. Ik heb tijdens ons hele verblijf niemand erop kunnen betrappen iets verkeerd te doen. Wat ik vooral leuk vond was de oprechte interesse. Ik heb mijn fair share van 4 en 5 sterren hotels bezocht, en ik was hier toch onder de indruk. Wat dat betreft ben ik niet makkelijk te imponeren. Hospitality met een hoofdletter H.

De kamer
Van die lieve Hilton mensen hadden we een upgrade gekregen. En een attentie voor de jarige.

Antwerpen03

We boekten een executive suite en kregen een junior suite.

Antwerpen02
(bron: Hilton)


Hilton Antwerpen(bron Hilton)

De kamer is enorm ruim en in de badkamer kun je rustig een feestje geven. Natuurlijk doe je dat niet. Je kunt beter met zijn tweetjes in dit prachtige bad gaan zitten en genieten van een fijne fles pagne.

Antwerpen05

Het zithoekje is ruim genoeg om nog wat vriendinnen mee te nemen na een dagje shoppen.

Antwerpen

De badproducten die klaar stonden waren echt lekker (ook lang niet altijd het geval, is mijn ervaring)

Antwerpen04

In de badkamer hangen badjassen en slippers klaar.

Antwerpen09

Het bijzetbed is getest door yours truly, ook daar geen klagen over. Het is natuurlijk geen echt bed, maar voor een (kort) nachtje zeer goed te doen. Ook voor een kind zou het een perfect bed zijn. En op mijn bedje lag een extra set handdoeken en badproducten klaar.

Ontbijt

Hilton

Voor het ontbijt hadden we keuze uit de rustige ontbijtruimte op de executive floor, of het uitgebreidere buffet beneden. We zijn naar beneden gegaan, we hadden de tijd.

Antwerpen16

Het was voor de Vlamingen ene verlengd weekend en op zondag. Het was op zijn zachts gezegd een tikje druk aan het buffet.

Antwerpen17

Als ik het van tevoren geweten had, was ik misschien toch liever naar de kleine ruimte gegaan. We zijn daar, in het kader van het onderzoek, later nog even kijken en het was er heerlijk rustig, perfect!

Antwerpen12

Dat daargelaten was het ontbijt wel heerlijk uitgebreid, mijn roomies waren vooral te spreken over de jam die uit grote potten in aparte schaaltjes gedaan mocht worden. En iets minder over de ‘properheid’ van de kopjes en borden.

Hilton breakfast

Ik vond zelf vooral het brood erg goed en knapperig vers en de scrambled eggs precies zoals ze horen te zijn.

Antwerpen13

Locatie
Zoals gezegd, een beter plek voor een hotel in Antwerpen vind je niet. Zeker niet als je MAS, zuid en het shoppinggedeelte wilt combineren. Perfect.

+ en –

+ uitstekende service
+ ruime kamer
+ goed en zeer uitgebreid ontbijt
+ schoon en goed onderhouden
+ uitstekende Wi-Fi

Antwerpen@1

Ik vond eigenlijk niets een duidelijke min.

Voor wie een aanrader?
Ga je voor een kort verblijf naar Antwerpen en je wilt dit geld uitgeven aan een hotelkamer, dan zou ik zeker het Hilton overwegen. Ook met kinderen zou ik hier rustig een kamer boeken.

Antwerpen@2

Wie kan het beter overslaan?
Wil je graag een hippe en eigentijdse kamer, dan kun je het Hilton beter overslaan. De kamers zijn klassiek ingericht. Maar oh, heaven… een dik tapijt na een dagje shoppen!

Tips voor reservering
Wanneer je weet dat je wilt gaan, dan loont het om speciale deals in de gaten te gaan houden. Hilton heeft regelmatig mooie aanbiedingen. Daarnaast is het handig je aan te melden voor HHonors, een spaarpuntenprogramma, waarmee je direct bij je eerste bezoek al extra’s kunt verwachten zoals gratis Wi-Fi. De Wi-Fi is sowieso gratis in de lobby, maar niet in elke kamer.

Ik betaalde…
Voor een executive suite op zaterdag 8 november EUR 167,- voor drie personen, 1 nacht.

Antwerpen06

Print Friendly, PDF & Email