Over het Arsenaal in Vlissingen zijn we niet heel enthousiast. De entreeprijs staat niet in verhouding met wat er geboden wordt. Het is het allemaal nét niet wat ons betreft. Alleen heb je in Zeeland niet zo veel alternatieven aan overdekte attracties. Ik vertel je eerlijk wat leuk is en wat niet aan het Arsenaal én vertel je waar je nog meer terecht kunt.

Wat is er te doen in het Arsenaal?

Het Arsenaal heeft op de benedenverdieping een aquarium én een lift naar de uitkijktoren, vanaf waar je mooi zicht hebt over Vlissingen en de Noordzee.
Met een roltrap ga je omhoog, waar je terecht komt in een heel donkere ruimte, hier kunnen kinderen een soort stormbaan doen in een kleine indoor speeltuin. Er is een simulator, waarbij je een paar minuten in een storm terecht komt. Deze is aardig voor kinderen tot en met een jaar of 10. Daarna is het een beetje lafjes. Er is een piratenhol, wat eigenlijk een soort spookhuis is (en zeker níet geschikt voor mijn meisjes, die niet houden van skeletten en harde geluiden). Er is een touwslagerij waar demonstraties worden gegeven. Maar deze werden ook niet gedaan toen wij er waren. Wel maakten de medewerkers zwaarden van ballonnen, daarmee waren de meisjes erg in hun nopjes. Hier is ook een (heel kleine) tentoonstelling over hedendaagse piraterij.
Op deze verdieping is ook een terras, wat niet op was op een regenachtige zondag in september. Dat vond ik erg knullig. Op de website staat nu dat er frisdrank- en snoepautomaten zijn. Gezellig…

TIP: hang je jas op in de brasserie aangrenzend aan het Arsenaal (doet dat eerst, anders moet je weer een heel rondje buitenom).

Lunchfaciliteiten

Op de begane grond grenst het Arsenaal aan een restaurant, waar je wel prima kunt lunchen. Wij zijn naar Domburg gereden om een hapje te eten. Daar hebben we fantastisch geluncht bij de Bier en Melksalon, een echte aanrader.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Tsja. Onze kinderen (5 en 8 jaar) vonden het wel ‘wel leuk’ maar waren zeker niet zo enthousiast zoals ze kunnen zijn. Zelf vind ik de prijs ten opzichte van wat je kunt doen echt twee keer te hoog.

Heb je geen kinderen bij je? Sla het Arsenaal dan over!

Maar wat kun je dan gaan doen in Zeeland als het regent?
Ik geef je mijn beste tips:

  • het Zeeuws museum in Middelburg met een lekkere lunch bij Zanzibar of Brooklyn. Beklim de Lange Jan en verlies jezelf in boekenwinkel De Drukkerij
  • het Watersnoodmuseum in Ouwerkerke. Een topper van een museum! Zéker ook met kinderen, want veel te zien en aan te raken.
  • speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet heeft een indoor speelschuur én een techniekzolder!
  • bij de Zwierelantijn in Aagtekerke kun je ook eindeloos binnen klauteren
  • Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme, daar kun je beestjes kijken in de mini-jungle én lekker indoor spelen met water en zand.
  • Klok’uus in ‘s Heer Arendskerke, kinderen kunnen spelen en de ouder(s) lekker iets smikkelen. Ideale combi op een regenachtige dag!

Combineren met een bezoek aan…

Ben je toch bij het Arsenaal beland? Deze kun je combineren met het Maritiem MuZEEum (eigenlijk zou dat je eerste stop kunnen zijn in Vlissingen). Dit museum is kidsproof.

Praktische informatie

Prijzen:  EUR 14,50, kinderen t/m 3 jaar gratis.
* prijs gecheckt op 12aug20

Website: Het Arsenaal
Adres: Arsenaalplein 7, Vlissingen.
Parkeren: Parkeerplaats Koningsweg

Ons bezoek duurde: 2 uur (en toen hadden we alles gezien… )

Wandernan’s fotoboek

Welkom bij het Arsenaal

Op de uitkijk…

We kunnen vandaag niet ver kijken, maar toch is het leuk om Vlissingen vanaf hier te zien.

Het Arsenaal is zeeaquarium

Piratendiorama

Veredelde ballenbak

Deze vonden de meiden erg leuk! Het is niet erg groot, maar wel mooi gemaakt.

Piratenshow. Een mevrouw die een piraat met mannenstem als VoiceOver heeft. Ik weet niet…

Pippa en Noor vonden het blijkbaar wel boeiend

Ballonzwaarden!

Nou… ik ga er ook maar even bij zitten

Ik vind deze zo lollig

Roggen aaien, always a treat

Of haaien

Toedeloooo

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Gratis e-book ontvangen?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen

Print Friendly, PDF & Email