Gratis topvermaak: De Helderse Vallei - Wandernan

Gratis topvermaak: De Helderse Vallei

Samen met Pippa ging ik op een mooie dag naar de Helderse Vallei bij de Donkere Duinen in Den Helder. We hadden, zoals wel vaker, tijd tekort. Wat kun je er allemaal doen? Ik laat het je zien! 

Wat is er te doen in de Helderse Vallei?

De Helderse Vallei heeft een educatief centrum, welke volledig overdekt is. Daarmee is de Helderse Vallei dus ook direct een prima uitstapje op een regenachtige dag. Kinderen kunnen zelf ontdekken, over de natuur, de beestjes die in de duinen leven, maar ook over recyclen bijvoorbeeld. Ze kunnen kleuren, dia’s kijken (Iew! Een levensgrote spin! Bijtjes, vosjes). Met magneetborden beestjes in de duinen zetten en er is een speelhuisje. Er zijn heel veel boeken om lekker even samen uit te lezen of, voor de wat grotere kinderen, boeken over de natuur waarin ze dingen op kunnen zoeken.
Buiten is er een kinderboerderij, waar kids kunnen leren wat de producen zijn van een koe, varken of kip. Hoe zie ik er uit met een varkensneus (niet veel beter) en nog veel meer. Er zijn geiten, konijnen en zelfs paarden.
Is het mooi weer? Loop dan het blotevoetenpad of steek het brugje over naar het speeleiland, compleet met twijgentipi. Je kunt ook even gaan kijken in de vlindertuin. Toen ik er was, waren er geen bijen en vlinders, helaas. Of naar de natuurspeeltuin. Pippa wilde ook zeker even de wereld van boven bekijken en maakte het klimmetje de uitkijktoren op zonder morren.
En er is ook een openluchttheater waar regelmatig voorstellingen gegeven worden voor kinderen. Gratis!

Daarnaast kun je ook nog een rugzakje lenen bij de infobalie waarmee je opdrachtjes kunt uitvoeren. Een rugzakje kost EUR 5,- en je kunt hem laten vullen met drankjes en lekkers (EUR 1,- per stuk).

Lunchfaciliteiten

In het educatief centrum is een koffiecorner waar je wat drinken en koeken kunt krijgen. Naast de Helderse Vallei vind je ook de pannenkoekenvallei, waar je vermoedelijk pannenkoeken kunt eten. Dat zag er vanuit de verte leuk uit. Mijn kinderen houden, hoe is het mogelijk, niet van pannenkoeken helaas. Daarnaast is er een snackbar op de parkeerplaats grenzend aan de Helderse Vallei.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Dat is heel erg afhankelijk van je kind in dit geval. Met kinderen vanaf twee jaar kun je hier een hele leuke ochtend of dag hebben. Met oudere kinderen is het maar net of ze geïnteresseerd zijn in de natuur.

Combineren met een bezoek aan Den Helder

In Den Helder kun je ook erg leuk naar het Marinemuseum en/of het reddingsmuseum gaan. Dat is een mooie combinatie.

Praktische informatie

Prijzen: Gratis!

Website: De Helderse Vallei

Adres: De Helderse Vallei 9-11, Den Helder

Openingstijden: 10:00 – 16:30 en gesloten op maandag

Ons bezoek duurde: vier uur

Wandernan’s fotoboek

Een kaart van de hele ‘vallei’
Waar zullen we beginnen?
Hoe werkt het met een koe?
Beestjes!
Samen de krokodillen ontwijken… Ok, die had ik erbij bedacht. Guilty.
Dag slippers!
Joepie! Vlot varen!
Ik word altijd blij als ik een nieuw dingen zie. Zeker op een mooie dag als deze en zéker met mijn kleine sidekick…
Lekker op je blote voeten in het gras!
Ahhh lekker koud!

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Er zijn 2 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *