Guimaraes met kinderen ontdekken - Wandernan

Guimaraes met kinderen ontdekken

We maakten een stop van een nacht in Guimaraes om deze mooie stad te ontdekken. Oh, oh wat was het warm deze dag! De kinderen waren het een beetje zat, dat gewandel en we konden onze prachtige loft niet vinden… Toch hebben we een heel positieve indruk gekregen van dit magische stadje: Guimaraes met kinderen.

Sfeer

Guimaraes kenmerkt zich door prachtige middeleeuwse gebouwen en pleinen rondom een heel compact centrum. Dit centrum is absoluut fotogeniek. Je kijkt je ogen uit. Langer dan een dag hoef je hier echter ook niet door te brengen. Grappig detail, deze stad was de eerste hoofdstad van Portugal.

Wat is er te doen in Guimaraes met kinderen

Zoals gezegd kun je gewoon lekker slenteren door de smalle straatjes, steegjes en op de grote pleinen. Daarnaast is het Castelo de Guimaraes de moeite van je bezoek.
Ben je bovenmatig geinteresseerd in azulejos (ik niet) dan kun je hier een museum bezoeken. Ik fotografeer en zoek ze liever zelf…

In de omgeving van Guimaraes

Ten noorden van Guimaraes vind je Braga, met de prachtige Bom Jesus do Monte.
Ten zuidwesten van de stad kun je, zoals wij deden, naar het waterpretpark of direct doorrijden naar de Douro vallei op zoek naar heerlijke portwijntjes.

Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Parkeren kan overal in dit kleine stadje. Wij sliepen in deze geweldige loft: Loft in Guimaraes. Een prachtig plekje, midden in het stadje, met fijne bedden.

Qua restaurants heb ik niet direct een aanrader, hoewel we prima hebben gegeten denk ik dat er betere keuzes zijn. Het leukste uitzicht heb je op het plein bij de Ingreja de Nossa Senhora da Oliveira en het plein aan de andere kant van het oude gemeentehuis. Loop dus gewoon naar de Nossa Senhora en kies daar je restaurant.

Wandernan’s persoonlijke fotoboek

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *